שלום

hiski

New member
שלום

שמי יאיר בן 16 עוד 4 ימים. הצטרפתי לפורום בזמן שחיפשתי קצת חומר על תיקים באפלה. רציתי לדעת כמה עונות יש לתיקים באפלה 8? 9? דאלה נוספת, האם לדעתכם חייזרים קיימים(בט זה יתפתח לדיון ענקי כמו בפורומים אחרים שהייתי)?

DarlingAdam

New member
שלום :)

יש תשע עונות. דעתי האישית היא שאני לא יודע ולכן אין טעם להגיד כן או לא :) תיאורטית, קשה להניח שאיו צורות חיים מחוץ לכוכב הזה, פשוט בגלל סטטיסטיקה, ובגלל שחייבים להודות, אנחנו לא פאר היצירה. מצד אחר, קשה לי להניח שלצורת קיום אחרת אין משהו יותר טוב לעשות עם החיים שלהם מאשר לבוא הנה ולשחק עם פרות - אבל זו כבר שאלה אחרת, לא אם הם קיימים אלא אם הם באים לפה. ברוך הבא ומזל טוב עוד 4 ימים :)

1Shir

New member
אני מזדהה עם התשובה של אדם

התשובה הכי נכונה שלי היא שאין לי מושג אם יש חייזרים או לא, באותה מידה שאין לי מושג מה קורה איתנו אחרי המוות, אני מניחה שמשהו קורה, וגם סביר להניח שישנם קיומים כלשהם מעבר לכדה"א, אין לי מושג איזה וכו'. עם כזאת דיפלומטיות כנראה שדיון סוער בנושא כבר לא יתפתח :)

2shy

New member
לפי דעתי

חייבים להיות קיימים חייזרים. תהליך היווצרות החיים הוא מקרי לחלוטין, תהליך אקראי לגמרי שיצר את החיים על פני כדור הארץ - כמעט בלתי אפשרי, אבל הנה אנחנו קיימים ואי אפשר להתווכח עם זה. לפי דעתי למרות שהסיכוי הוא כמעט אפסי קיימים חיים גם מחוץ לכדור הארץ, יש כל כך הרבה כוכבים ביקום הענק הזה שתהליך היווצרות החיים היה חייב להתרחש לפחות בעוד כמה כוכבים חוץ משלנו. התנאי להיווצרות חיים כפי שאנו מכירים אותם הוא: מים, טמפרטורה מסויימת והתאגדות אקראית לגמרי (או מבויימת) של חומרים שונים במבנה של תא. בכל הכוכבים ביקום התהליך הזה חייב היה לקרות עוד כמה פעמים לפחות. כנראה שעל כוכבים אחרים אין חיים תבונתיים כמו כאן אבל לפחות יצורים חד תאיים פוטוסינטתיים חייבים להתקיים אם לא יותר מזה. למרות שאני תומך בצד שמאמין בחיים אחרים מחוץ לכדוה"א אני דווקא חושב שכל העסק של צלחות מעופפות ואנשים ירוקים (או אפורים) קטנים הוא ממש בולשיט, פרי דמיונם של חסרי הדמיון. כי אפילו אם יש חיים תבונתיים אחרים, מה יש להם לחפש כאן? ואין לעזאזל הם מתנגדים לחוקי הפיזיקה?!?! I rest my case.

DarlingAdam

New member
דווקא פה יש לי בעיות,

כי אני לא בטוח לגמרי אם החיים הם מקריים או לא - וגם אתה לא יכול לדעת, רק לנחש. כל מה שיש בינתיים בשטח זה תיאוריות, לא הוכחות. וגם חוקי הפיזיקה, כל פעם שקובעים אותם. מגלים אח"כ שחלקם בעצם לא כזה חוק קבוע וברור, וחלקם משתנים מיום ליום - ראה ערך קואנטים - ולכן אין שום סיבה שמישהו בפלנטה זו או אחרת לא יוכל "לעבור" על חוקי הפיזיקה כפי שמלמדים אותם כיום. i rest my chaote case :)

hiski

New member
אני בטוח

אני בטוח ב-99 אחוזים שיש כל סוג שהוא של חיים הם לא חייבים להיות אורגניזמים מפותחים.. יש הרבה כוכבים.. אבל כוכבי לכת לא כל כך הרבה.. ויש הבדל... ככה שהסיכוי עוד יותר קטן. גם אני לא בטוח שיש אנשים ירוקים ממש... פיתחו על זה תאוריות ומעשיות... ושקרים... בקיצור להרוויח כסף על שקרים... ע"פ עדי ראיה לעב"מים הם ראות צלחות מעופפות שנעו במהירות מצד אל צד כמו שתזיז את היד מצד אל צד. לפי חוקים הפיזיקה זה לא יכול להיות כי יש את חוק ההתמדה אני חושב. אז הגוף צריך לעצור ואז יוכל לשנות כיוון. בקשר לתאוריות: לא ממש נכון.. יש חוקים בפיזיקה (ולא רק בפיזיקה) שהן תאוריות אבל המדע מתבסס עליהן ופועל לפיהן(וזה גם פועל) לכן אפשר להחשיב את התאוריות האלו כ-"לא סתם תאוריות שלא הוכיחו". יש חוקים שיודעים בברור שהם נכונים. לפי דעתי.. "החוקים הלא נכונים" הם נכונים.. אבל למקרה פרטי. אני לא חושב שאפשר לעבור על חוקי הפיזיקה שיש לנו... תנסה לחשוב בעצמך ולנסות ותראה שזה בלתי אפשרי.. אין לך את הכלים ואת הטכנולוגיה

DarlingAdam

New member
אני אישית לא יכול,

אבל אני לא כזה בטוח שהחוקים שפועלים פה, בינתיים, חלים על "כל היקום" ועל כולם. ולמעשה, גם המדענים שעלו עליהם לא כאלה בטוחים בזה :)

hiski

New member
תראה..

יש דברים שהם בטוחים שהם נכונים.. אבל יש דברים שהם עדיין בספק...

1Shir

New member
מתקשה להסכים איתך.

שום דבר הוא לא "בטוח נכון". זה שעדיין לא הצלחנו לסתור אותו, לא אומר שלא נצליח בעתיד. בדיוק בגלל זה אני לא אוהבת שלפעמים מייחסים חשיבות עליונה למדע. כלומר, בקטע הזה אני יותר מולדר מאשר סקאלי...

hiski

New member
תשמעי...

לא הכל בטוח נכון אבל יש דברים שהם בטוח נכונים.. דוגמאות מהכימיה.. מחוקי הפיזיקה: חוקי ניוטון וכו'.

DarlingAdam

New member
אני מצטער, אבל,

הדברים האלה הם לא "בטוח" נכונים. פשוט לא. הם נכונים כרגע על פי הידע האנושי, שעדיין לא הגיע למלוא מיצוי הפוטנציאל שלו, אפילו די רחוק. במשך מאות ואלפי שנים בני אדם כתבו חוקים שהיו "בטוח נכונים", ותמיד בא מישהו והפר אותם במוקדם או במאוחר.

hiski

New member
זה לא נכון...

ניקח את הנוסחה מהירות שווה להמרחק חלקי הזמן. זאת נוסחה פיזיקלית. ניקח את חוקי ניוטון. חוק הפעולה והתגובה. אם חוק זה לא היה קיים או שחוק זה לא היה נכון חללית לא הייתה זזה בחלל. ויש עוד המון דוגמאות.

למעלה