שלום!

שלום!

שלום לכולם!(אני בת קודם כל..)ואני ממש צריכה עזרה, אני בת 15,ואחי הגדול(בן 30)מעשן,הוא עד לפני 3 חודשים,עישן 2 קופסאות ביום,ועכשיו הוא מעשן בממוצע 5 סיגריות ביום... יש ימים שהוא מעשן 1,יש ימים שהוא מעשן 10 ויש ימים שהוא לא מעשן בכלל..תלוי בסיטואציה,במידת השיעמום,אם הוא במסיבה וזה.. אני כל הזמן עושה לו שטיפות מוח,אומרת לו מה זה עושה,ושהוא לא ישאר כזה חתיך אם הוא ימשיך לעשן,אבל הוא לא מיחס לזה חשיבות. הוא בן אדם נשוי עם 2 ילדים,והוא מאוש מדאיג אותי,גם הילדים שלו(אחיינים שלי!)ואישתו... אבל הוא הכי מדאיג,כי לרוב הוא לא מעשן לידם,הוא יושב עם החבר'ה שלו ומעשן...וזה ממש לא בריא,כי זה גם הוא מעשן,וגם נושם את הסיגריות שלו ושל החברים שלו... איך אני גורמת לו להפסיק??אני בימים האחרונים רק בוכה ומבואסת ומוטרדת..(עד לפני 3 חודשים,לא ידעתי שהוא מעשן...הוא הרי לא גר איתנו,והוא די הסתיר את זה...את הכמות שהוא מעשן הוא יותר הסתיר) מה אני אמורה לעשות??הוא באמת חשוב לי,אני מאוד אוהבת אותו ואם יקרה לו משהו (והלוואי שיקרה לי במקומו) אני ממש ממש ממש לא יחיה עם זה!

תתני לו לקרא את זה

פיתרון פשוט לגמילה מעישון , למי שמוכן להתאמץ. אחרי שהבנת את הסיכון לבריאות מהעישון. ואחרי שהבנת שתחליפי ניקוטין זה בעצם ניסיון לפתור בעיה באמצעות אחד ממרכיביה ( כמו דיאטה ). ואחרי שהבנת שאתה ורק אתה תוכל לשלוט על הרגל העישון שלך. קח דף ועט ותתחיל לכתוב מה אתה מספר לאנשים על זה שאתה מעשן ? איך אתה מצדיק את זה ? כמו - זה כיף ,,,זה מרגיע ,,, זה משחרר לחצים ,,,וכו' אחר כך תכתוב מה אתה מספר לעצמך על זה שאתה מעשן ? כמו - החיים שלי קשים ,,,עברתי דברים קשים בחיים ,,,ההוא וההיא וכו' אל תתעצל לכתוב ! כתוב ,תוציא הכל . אחרי זה תקרא את מה שכתבת ,תראה עד כמה שזה לא נכון ,במבחן המציאות, נכון לעכשיו כל מה שכתבת פשוט לא נכון . עישון מעורר בגוף חוסר איזון כימי זמני בתוספת של בונוס חומרים כימיקלים שמתנחלים לך בגוף באופן קבוע . בהנחה שאתה מתבגר מיום ליום וצובר ידע וניסיון,במקום לקבל שליטה על החיים שלך אתה נותן לאירועים ולאנשים לנהל עבורך את החיים ולגרום לבריאות שלך להתדרדר . עכשיו יש לך שתי אפשרויות האחת להזיק לעצמך באופן מודע . והשניה לקחת אחריות על החיים שלך-להיות הבעלים של החיים שלך . החלטת ? יפה . עכשיו תקשור להחלטה שלך פעולה . בכל פעם שאתה מרגיש דחף לעשן תזכיר לעצמך כל הזמן את ההחלטה שלך ואת היכולת שלך להשפיע בהחלטה שלך על הגורל של האנשים האמיתיים שאוהבים אותך . אני יודע ,תגידו, התמכרות לעישון זאת בעיה מסובכת, אני יודע, זאת בעיה מסובכת. הפיתרון פשוט .

תודה!

אבל בכל זאת,מה אם זה לא יעזור? הוא עלול לקחת את זה לא ברצינות...צריך להגיד לו איזה משפט או משהו שממש יגרום לו להפסיק! אמרתי לו שזה מזיק,ושזה נדבק לריאות וזה,והוא אמר שלפני חצי שנה הוא עשה צילום ריאות,ויצא לו שהריאות שלו נקיות!וזה לא הגיוני!הוא עישן 2 קופסאות ביום... הוא אמר שבגלל שבעבודה הוא כל הזמן זז,ורץ ומתאמץ,אז הניקוטין מתנקה...זה נכון??

כמו שאמרו כאן הרבה פעמים

עד שהוא לא יחליט להפסיק בעצמו, שום דבר חיצוני לא יגרום לו להפסיק. הוא צריך לקבל את ההחלטה בעצמו כדי שהוא באמת יוכל להיות חזק מספיק כדי להפסיק. אבל את יכולה לעודד אותו גם כשהו מעשן פחות ובכל דבר שנראה לך שהוא עושה בכיוון של להפסיק לעשן. העידוד הזה בדברים הקטנים יגרום לו הנאה בכל פעם שהוא יעשה משהו "בכיוון הנכון". ובסופו של דבר אולי הוא יחליט ללכת על כל הקופה ולהפסיק לגמרי. עכבר

את יכולה לנסות

תגידי לו באותו זמן שאתה אומר "זה בכלל לא מפריע לי" – "העישון לא מפריע לי"- " אני בכלל לא מעשן הרבה"- "הכל בסדר אצלי " הולכת ומתפתחת בתוך הריאות שלך נסיגה בשטח המיועד לאספקת חמצן חיוני לגוף שלך . יש ההבדל עצום בין הדיעה שלך ביחס למה שמתחולל בריאות שלך לבין העובדות המוכחות שהתגלו במחקרים רפואיים. אז זה לא יהיה מדויק לומר שזה לא מפריע לך ,יותר נכון יהיה לומר שבינתיים אתה לא מרגיש שזה מפריע לך. לכל אדם יש זכויות רבות ,אבל , לאף אדם בעולם אין את הזכות להכניס את קרוביו ואוהביו לאי ודאות לגבי מצבו הבריאותי ולאף אדם בעולם אין את הזכות להכניס את קרוביו ואוהביו למשבר בזמן שיפגע חלילה כתוצאה מהעישון . לגבי הניקוטין להשכלה כללית הנזק לגוף נגרם מהעשן ולא מהניקוטין . עישון מעורר בגוף חוסר איזון כימי זמני בתוספת של בונוס חומרים כימיקלים שמתנחלים לך בגוף באופן קבוע .

אמרתי לו לגבי הקטע עם הריאות..

כבר חפרתי לו על זה..קדחתי לו... אבל אני באמת אנסה לעודד אותו כל פעם שהוא יהיה בכיוון.. כל הזמן כשאני אומרת לו:"תפסיק לעשן" אז הוא אומר:"ביום מן הימים.." זה קבוע...לא נראה לי שהוא רוצה יותר מידי...הרי לפני שהתחלתי לעשות לו טרור הוא עישן 2 קופסאות ביום...אז כנראה שדחפתי אותו קצת להרגע אבל להפסיק- לא נראה לי שהוא מסוגל... קראתי באינטרנט(תראו לאן הגיע הדאגה שלי אני כבר מסיירת באתים למצוא דרכי גמילה..) קראתי שיש מסטיק שמכיל רק ניקוטין,זה מזיק?כדאי לעשות לו הפתעה ולקנות לו כאלה מסטיקים??

שלום לך..

קודם כל- את צריכה קצת להרגע.. אני חושבת שאת לוקחת את זה קצת יותר מדי רחוק. אח שלך הוא אדם בוגר והוא מודע למה שהסיגריות עושות לגוף, את לא צריכה להיות מצוברחת ולבכות על זה שהוא מעשן- נכון, זה עצוב שהוא מעשן אבל את צריכה להבין שזאת ההחלטה שלו בסופו של דבר- אם הוא רוצה להפסיק הוא יפסיק. כל עוד הוא לא רוצה להפסיק אין מצב שהוא יפסיק- את יכולה לדבר אליו 20 אלף פעם ולהרצות לו ולהסביר לו עד כמה שהדבר הזה מגעיל- אבל הוא יאטום את האוזניים ואת יכולה רק לדבר אל הלמפה.. בקיצור, אל תקחי את זה כל כך קשה ואל תכנסי לכאלו דאונים בגלל זה. אני יודעת שאתאוהבת אותו מאוד ומאוד דואגת לו אבל עדיין- יגיע השלב שהוא יבין שזה לא טוב והוא יפסיק מעצמו בלי שתגידי לו..

את צודקת

לא צריך להיסחף יותר מידי , אבל אם נדבר על בגרות הבנה והחלטה ,לפי מה שהבנתי מדובר כאן באח שהסתיר במשך שנים את עובדת היותו מעשן ,ולדעתי מה שמדבר אצלו זה הניקוטין ולא השכל הישר .אני לא יודע מה זה אומר עבורך אבל אני הייתי מודאג משום שההכרה שאכן אתה מצדיק באופן בלתי הגיוני ובלתי נתפס את גורם הרס מספר אחד של הבריאות שלך ,צריכה להיות קודמת להחלטה להפסיק לעשן .ואם הוא מסתיר את זה אז כנראה שאת זה צריך להראות לו לפני הכל ,למה הוא מצדיק עישון שמזיק לו ?איך הוא מסביר את זה ? יכול להיות שיושב לו משהו על הלב שהוא צריך לפתור בלי העישון ורק נסיון להבין איך הוא מסביר את עובדת היותו מעשן על ידי מישהו שאוהב אותו ,תוכל להביא אותו לראות שכל הטיעונים שלו והצדקות שלו לעישון בכלל לא מציאותיים ולא הגיוניים.ולא רק זה אלא שהם מונעים ממנו לטפל בצורה יעילה בבעיות אחרות בחיים .

תחליפי ניקוטין

זה כמו דיאטה ,אני בטוח שלא הזדקקת מעולם לדיאטה וגם לעולם לא תזדקקי ,אולם אם תשימי לב הסיבה שרוב המנסים לעשות דיאטה נכשלים היא שאי אפשר לפתור בעיה בעזרת אחד מהמרכיבים של הבעיה , בדיוק כמו שאי אפשר לפתור בעיה של אכילת יתר באמצעות התעסקות באוכל ובספירת קלוריות ,כך לא ניתן לפתור את בעית העישון באמצעות תחליפי ניקוטין , את בעית העישון כמו בעיה של אכילת יתר ניתן לפתור רק אם מגלים מה אנחנו חושבים שאנחנו מרויחים מזה,ומבינים שלא רק שאנחנו לא מרויחים כלום ,אלא מפסידים את הבריאות שלנו וחיים הרבה יותר איכותים . כשמבינים מחליטים ,וכשמחליטים פועלים לפי תוכנית מוגדרת מראש ,כי הדרך עוד ארוכה .

אז ככה...

קודם כל,כל החרדות שלי,והדכאונות והבכי,זה כי אני כבר התמודדתי עם מציאות כזאת של מוות מעישון...והדבר האחרון שאני רוצה זה להתמודד עם עוד אחת כזאת שהיא מאחי...שהוא הדבר הכי יקר לי בעולם. אני ממש רוצה שהוא יפסיק,והוא לא הסתיר שהוא מעשן,הוא הסתיר שהוא מעשן הרבה...בהתחלה חשבתי שהוא מעשן קצת..(נתחיל מזה שעד לפני 3 שנים לא ידעתי בכלל מה זה סיגריות...עד שדוד של אמא שלי נפטר,ואז רק הבנתיש זה מזיק)חשבתי שאחי יפסיק,אם הוא לא מעשן הרבה,ויום אחד החלטתי לגנוב לו את הסיגריות,ואז הוא גילה לי שהוא בעצם מעשן 2 קופסאות,ומאז אותו יום(לפני 3 חודשים)הוא ירד ל-5-10 סיגריות..אני לא יודעת אם בכוונה שלו בכלל לרדת עוד..אבל מה שכן,גם אם הוא יחליט להפסיק אני פוחדת שיהיה מאוחר מידי...מאוד פוחדת...כי סיגריות לא מתנקות כ"כ מהר.. הוא אמר לי שהוא קנה את המשאף הזה נגד סיגריות,ושזה לא עוזר... יכול ליהיות שהוא רוצה להיגמל,אבל מרחם על עצמו בקטע שהוא לא יעמוד בפיתוי. ועוד שאלה קטנה:אם מישהו יורד בצורה דרסטית בכמות הסיגריות,זה גורם לתופעות לוואי?(כמו עייפות,עצבים,דכדוך וכאלה..?) כי מאז שהוא ירד בבת אחת מ-2 קופסאות ל-10 סיגריות,הוא ניהיה עייף כל הזמן,עצבני,מדוכדך יותר..(יעני כל דבר אין ליכוח,אין לי חשק..אני לא מרגיש טוב..)וכאלה..

תרשי לי להשתתף בצערך

אני בטוח שהיית מאוד קשורה אליו , ואפילו שלא הכרתי אותו ,אני בטוח במאת האחוזים שהוא לא היה רוצה שתביעי את האהבה שלך כלפיו במקום בו הוא נמצא ,באמצעות חרדה, דכאונות ובכי ,כאשר את כאן וכל חייך לפנייך . לגבי אח שלך ,כן ,בהפסקת עישון יש תופעות לוואי שחבל על הזמן ,אבל התמודדות עמן עדיפות מהמשך הנזק לגוף , אבל זה לא העיקר כאן ,העיקר הוא שתביאי את האח שלך למצב שיבין למה הוא מזיק לעצמו ,אחרי שיבין למה ,הוא צריך להגיע להחלטה ,ואחרי החלטה יהיה מקום לתוכנית שתעזור לו לספוג את החזרה לאיזון ולבריאות. בהצלחה .

תודה..

יש לי שאלה נוספת... אם נניח הוא יפסיק,כל מה שהוא עישן,זה מתנקה?מהריאות וכל מה שנסתם לו בעורקים מתנקה?? הייתי רוצה לקבל הסבר מפורט על הנושא הזה..(לפחות בשביל להרגע קצת...)

zx12zx12

New member
גמילה מעישון

תשלחו אותו למכון אברהמסון! אחרי שאני ניגמלתי, שלחתי את את האחים שלי וסוף סוף יש לנו שקט בנשמה

חחחח נשמה..

הייתי שולחת אותו..תאמין לי לקבוצות גמילה והכל!!אבל הוא לא רוצה קבוצות..הוא סומך על עצמו שיום אחד הוא יפסיק..(ד"א הוא לא יכול ליהיות במסנגרת,כי בעבודהש לו הוא עובד 14 שעות ביום...אז לא באופציות שלו..) אבל אני ממשיכה ואני עוד אמשיך לעבוד על זה...עד שהוא יפסיק לגמרי!כי אני לא יכולה עם זה..עם המחשבה של מה שיקרה לו אם הוא לא יפסיק!

למעלה