שלום

blackberry0

New member
שלום

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול...אבל אני רוצה לעסוק בעיצוב אלבומים ( של חתונות וכו'), יש למישהו מושג כמה לוקחים על עיצוב כזה? אשמח לקבל כל מידע, וכל מה שקשור בעיצוב אלבומים, תודה

sharonit3

New member
שלום גם לך וברוכה הבאה

אכן הגעת למקום הנכון. ה
של כל העוסקים ביצירה. אני מציעה שתחכי קצת ויענו לך. אני יודעת שרונית גולן לדוגמא עוסקת באלבומים מעוצבים. אז בקיצור, חכי טיפונת. שרון

תשובה לשאלתך

המחיר היום נע בין 200$ ל- 1000$ התעסקתי עם זה בעבר ואתן לך כמה טיפים בתקווה שתאמצי אותם 1. הטוליפים יעשו בשבילך 80% אחוז מהעבודה. 2. תקני לך מספריים שחותכות בזיגזגים ובכל מיני צורות 3. תורידי כל מיני תוכנות מהאינטרנט שתוכלי למשל להכניס את התמונה לכאילו שער של עיתון 4. תכנסי לחנות של ממכר ציוד שך חומרי עזר לגני ילדים- תמצאי לך המון דברים שיזרו לך.... כמובן עם דמיון יצירתי. 5. תבקשי מהחתן והכלה שידפיסו כמה תמונות בצבעים. רק גוונים ירוקים, רק אדומים, רק בחום וכדומה. 6. תשתמשי באלבום עם דפים שחורים כך תשיגי את התוצאות היפות ביותר. בהצלחה!!!!!

חומר מספר 1

דבק נצנצים שמגיע במעין שפורפרת. את יכולה לתחום איתו את התמונות ולקשט בכלל...... הוא מאוד מאוד שימושי. אני ממליצה על חברת "טריפ" משתמשת בעיקר בצבעים המנצנצים. כשזה מתייבש אז הדבק הופך לשקוף ורק הנצנצים נראים. בהצלחה!

blackberry0

New member
תודה../images/Emo140.gif

לפי מה שהבנתי עובדים עם צלם...צריך לשלם לו על זה שהוא מביא עבודות...אחוזים או משהו?

רחל248

New member
הכי טוב

שתבקרי בחנויות של צלמים, תשתכלי באלבומי צילום מוכנים שיש להם כדוגמאות, ואז תפתחי לך סגנון בהתאם לכישוריך, הכי יפה בעיני זה המשכי ציור וחיתוחים מעניינים של התמונות והקישוטים מסביב, אני לא אוהבת את הטוליפים כי הם מדביקים את הדפים גם אחרי יבוש. בהצלחה. בקשר לתשלום לצלם תלוי איזה הסכם את מגיעה איתו, ברור שהוא מקבל חלק (נכבד) מהסכום, אך צריך לסכם הכל מראש.

../images/Emo12.gif 1000$ , באיזור חיפה../images/Emo35.gif

היצירתית... לאיפה נעלמת מהמסרים שלי.....
אני עובדת 90 אחוז עם גואש, ומציירת מסביב לתמונה לפעמים מוסיפה ניצנוצים מטוליפ, ספריי זהב או נחושת, טושים בגוון זהב או כסף אני לא אוהבת שהעמודים נראים כמו "קולאז-ילדותי" עם הדבקות "סתמיות" לטעמי אלא מראה קלאסי יותר, שמוסיף לאוירה שבתמונה..... לבר-מצוה כן מתאים קולאז', זה מתאים לגיל ולתרגיל

sharonit3

New member
גמני עבדתי עם טולפים באלבומים...

הבעיה היחידה היא שכשעובדים עם טולפים באלבומים צריך לבחור אלבום שבו הדפים יוצאים החוצה, משום שאם לא, אז צריך לחכות כמה שעות טובות עד שמתייבש הטוליפ. מחיר הטוליפ לידיעתך בין13-15 ש"ח. ורונית,יקירתי - הלוואי, הלוואי שהיה לי את כישרון הציור שלך. מה שאת עושה על התמונות מהאלבומים זו אמנות. אני, בגלל שלא ניחנתי בכישרון יקר זה, "מחפה" על ההעדר בקולאז'ים, ניירות אורז וכן, גם טוליפים.
שרון

../images/Emo9.gif

האמת שהרבה... אבל הרבה מהציורים הם טכניקות פשוטות בעליל!!!! (וקצת העזה...
)

y u l i 24

New member
המממ בעיקרון...../images/Emo4.gif

מאחר ועבדתי בתחום תקופה לא מבוטלת, עובדים עם צלם. הצלם הוא זה שלוקח לזוג המאושר והמרושש את הכסף, לך הוא נותן 400-600 ש"ח הוא אמור לשלם על חומרים הוא אמור להביא את האלבומים האלבום, בד"כ הוא בהזמנת הזוג, (או לפחות אצל הצלמים שעבדתי איתם) מה שאומר, שאם הכלה רוצה ללכת על גוונים רגועים- אין טוליפים
וחבל , כי באמת הם עושים עבודה מדהימה. יש כלות שרוצות רק דברים טבעיים כמו עלים מיובשם וכו'... יש כלות שיתנו לך להתפרע, יש כלות שירצו דפים שמנת , יש כאלו שירצו שחור , יש אפשרות להמשיך תמונה ע"י ציור (בדיוק כמו עם משחת עיצוב וכו') עדיף אלבומים עם דפים מתפרקים- יש גם בד"כ סדר בתוך האלבום עצמו, 1.תמונות חתן\כלה בסטודיו 2.תמונות חתן\כלה בחוץ 3.תמונות של האולם 4.תמונות של ההורים עם\בלי החתן\כלה 5. תמונות של התחלת האירוע, טלית , כתובה , כוס , טבעות, שבירת כוס 6.נשיקות על החופה 7.ריקודים 8.תמונות של החתן והכלה ערוכות בפוטושופ. עדיף לעבוד צמוד עם צלם= הוא מביא לך תמונות בכל מיני צבעים (שחור לבן\ ספיה \ ורוד \ ירוק \ כחול --->פיגמנטציה) כפי שכבר נאמר- דברים שהם "MUST" --- מספריים משוננות בצורות שונות טוליפים חומר מדגיש (כמו אמייל קר כזה בבקבוק קטן של טוליפ) נצנצים עלים יבשים פרחים יבשים צבעי גואש שרוכים או חוטי סאטן בגוונים בהירים תחרות למינהן שבלונות של פרחים ועיטורים רובר סמנט דבק(מישהי העלתה פה תמונה של בקבוק קטן - יש גם קופסאות של ליטר ) מכחול שאפשר להרוס אותו בשביל הרובר סמנט מדבקות זהובות ( חמסות , עיטורים, אותיות , מספרים וכו') סכין חיתוך יפני וסכין גרפיקאים משטחי חיתוך (כי חבל על השולחן) ואפשר גם קרטון ביצוע להדגשות באלבום ושוב- כל מה שתמצאי בחנויות יצירה, אפילו אבני פסיפס, קטנות כאלו מחימר, יכול להיוך לך לעזר. הכי טוב ללכת לצלמים , ולדרוש 600 ומקסימום להתווכח (שיהיה לך לאן לרדת ..) ו400 ש"ח לאלבום 80 עמודים זה מעט אבל סביר, והעבודה קשה, ולא קלה כפי שהיא מראית, אבלום ראשון יכול לקחת גם מעל ל12 שעות. בהצלחה! אם תרצי, רק תבקשי ואעלה לכאן דוגמאות שאשלוף מהבויידעם.

Liatos

New member
מזה חומר מדגיש?

ומזה החומר רובר סמנט? ותודה על הרעיונות! גם אני מתעניינת בזה אם תוכלי תעלי בבקשה דוגמאות לעיצובים שהכנת

y u l i 24

New member
זה חומר שקוף

שמתקשה באוויר ומשאיר כמו הדגשה שקופה בולטת על התמונה. שימושים לדוגמא- כלה עומדת מחייכת כולה מאושרת עם זר פרחים ביד. צלם מצלם- תמונה שחור לבן לקוחים צבע מאכל אדום עם קצת מים, עוברים עם קיסם אוזניים על הפרחים (שיהיו ורדרדים) מחכים שיתייבש, ורק על הפרחים מורחים את החומר הזה, מעיפים שם קצת נצנצים , והא לך - כלה שחור לבן מט, עם זר אדום מבריק ומודגש. תמונות אני צריכ הלמצוא, אני אנסה למצוא אולי אעלה אותן מחר.

קראתי וקראתי... ונדהמתי!(והתאכזבתי)

אני עובדת כמעצבת אלבומים, כמעט שנה כבר. אתן מדברות על 400-600 שח !!!???!!! ואני אומרת? מה? אני לא מאמינה, אני כל כך מאוכזבת עכשיו, אני מקבלת 250 עד 300 שח לאלבום. זהו. אשמח אם תוכלו לייעץ לי למי כדאי לי לפנות , לאיזה צלמים כדי שאוכל להרוויח קצת יותר בעד העבודה הרבה שאני עושה. (והצלם שלי לא מעוניין לעלות את המחיר.)

רחל248

New member
250 -300 ש''ח????????.

בנות יקרות, אני עיצבתי אלבומי חתונות לשתי הבנות שלי, ובעקבות זה קיבלתי כמה אלבומים לעיצוב בתשלום, קיבלתי על כל אלבום בין 800 ל900 ש''ח, כי אלו היו מכירות שלי,אחרי כל אלבום נשבעתי שאני לא לוקחת יותר עבודה כזאת, זה המון המון מחשבה להתאים לכל זוג את העיצוב המתאים, לסדר את התמונות לפי סדר , להדביק , לצייר לחתוך ולעטר, זה הוציא ממני את כל האנרגיות והייתי מסיימת אלבום עם מה :שנקרא לשון בחוץ, לכן לא נראה לי שאי פעם אסכים לעבודה כזאת , תמורת סכומים כאלו. ו 400 שקל לקבל על עבודה כזאת, נראה לי שעדיף הרבה יותר וקל הרבה יותר לעבוד בנקיון. נראה לי שהתשלום המגוחך הזה נובע בגלל שהצלמים לוקחים לעצמם את ההפרשים שהם לוקחים מהזוגות, אם כבר כנראה רצוי לקחת עבודה ישר מהזוג.

כן , אבל איך אגיע לזוגות???

כאן יש לי את הצלם שמביא חומר מוכן. ובקשר ניקיון... צודקת. ממש התאכזבתי, אבל זאת האמת. אולי יש מקום שמרוויחים בו יותר, מאיפה שאני עובדת.

pizi33

New member
תעברי בין אולמות וגני הארועים

ותבקשי לשים כרטיסי ביקור. כשהזוג לפני הכל והוא עוד בחיפושים הוא ישקיע גם בזה אם זה מה שהוא רוצה. אני למשל השגתי כך את המוהל מס' 1 לברית של הבן שלי (כלומר בעל האולם המליץ עליו).

רחל248

New member
תראי למכרים את העבודות שלך

ומפה לאוזן גם נופלת עבודה, ובכלל חפשי לך צלם שיודע להעריך עבודה, ולשלם בהתאם, אולי בגלל שמסכימים לעבוד בסכומים כל כך נמוכים הצלמים מנצלים, לדעתי אסור בכלל להסכים לשכר כזה, אותי הצעה כזאת היתה מבזה ומזלזלת בי. אם חיבים את הכסף, אין מה לדבר , אבל אם יכולים לא צריכים להסכים לכזה מחיר. חפשי לך צלם שיודע להעריך ולשלם שכר ריאלי. תעשי חשבון כמה שעות עבודה את משקיעה, ותנסי לתמחר את העבודה. תצליחי ותעריכי את עצמך.

למעלה