שלום!

נטושית

New member
שלום!

אני חיילת שמשרתת בתפקיד קרבי. לפני כ10 חודשים התחילו כאבים בגב ובהמשך כאבים בברכיים שמלווים בהתנפחות של הצד האחורי של הברך. עברתי מיפוי סקפט שהראה כל מיני מוקדים. אח"כ עברתי mri שהראה שיש לי נוזלים בברך, האורטופדים שבדקו אותי (ובדקו אותי לפחות חמישה) החליטו שמדובר בקרע במניסקוס-למרות שהmri לא הראה שיש לי קרע. לפני כחודש וחצי עברתי אורטוסקופייה-בה לא מצאו קרע, אך הברך שלי היתה מלאה בדלקות ובנוזל. הקטע שמאחורי הברך שלי מתנפח ונראה ממש כגוש, ולכן חשבו שאולי מדובר בגידול ושלחו אותי לאולטרסאונד-שלא הראה שיש לי ציסטה, אלא שיש לי רק נוזלים. בעיקרון אין לאורטופדים מושג לגבי מה שקורה לי בברך, הם אומרים שבטוח יש לי משהו- כי הוא גורם לדלקות ולנוזלים, אבל אין להם מושג מהי הבעיה. בעקבות חוסר הידיעה שלחו אותי לרמטולוג, ולבדיקות דם שהראו שהRF שלי גבוהה, והרמטולוג אמא שהוא חושב שהבעייה נובעת מגמישות יתר- ושהגידים שלי פשוט יותר עדינים וכל מאמץ עליהם גורם ל"תופעות לוואי" כגון כאבי גב והתנפחות של הברך. חוץ מההבחנה הרומוטולוג אמר לי להמנע מכל פעילות מאומצת והמליץ לי להתחיל לשחות-מה שדי מסובך בתור חיילת שאמורה לצאת לקורס קצינות עוד פחות משבועיים... רציתי לשמוע את דעתך (אני יודעת שקשה לאבחן מרחוק אבל עדיין...). אני אישית קיבלתי את מה שהרומוטולוג אמר-אך הוא לא נתן לי פתרון לבעייה כך שבעצם נשארתי באותו המצב... תודה רבה מראש, ושנה טובה!

ראומטולוג

RF גבוהה קשור למחלות פרקים. לפי מה שאת מתארת ייתכן ומדובר במחלה ממשפחה זו. הייתי מבקש חוות דעת נוספת של ראומטולוג כי נראה לי שמבחינה אורתופדית עשית כל מה שכתוב בספר.

למעלה