שלום,

ש ר ה

New member
שלום,

ל 2 אחיות שלי יש בכף הרגל א הבוהן שנוטה פנימה. זה יוצר מין בליטה בחלק שמחבר את העצם של הבוהן לאיפה שמתחילה הקשת. הם הלכו לאורטופד, הופנו צילומים והאורטופד המליץ לנתח אותם. אחת עדיין הרגל מתפתחת <היא בת 13> והוא המליץ לחכות עוד שנה. השניה בת 17 והוא הסביר את הניתוח: אמר שזה הרדמה מקומית, ושהם שמים מעין מסמר, ואח"כ אסור לדרוך לגמרי על הרגל ולכן יש נעל מיוחדת ששמים כ 5 שבועות כדי לדרוך על העקב בלבד. השאלות שלי: 1. למה ההרדמה מקומית, ואיזה סוג הרדמה עושים בד"כ? 2. האם מרגישים משהו בניתוח? 3. מה צפוי לאחר הניתוח? <מבחינת כאב, החלמה וכ'..> 4. האם חובה לעשות אותו? מה קורה אם לא עושים? תודה רבה ושנה טובה.

s h e r m a n

New member
אני לא אורטופד אבל אני עברתי את

הניתוח שאת מדברת עליו, זה נקרא "הלוקס וולגוס" או משהו כזה שהאגודל נכנסת פנימה. 1.בקשר להרדמה,אני ביקשתי הרדמה מלאה,לא רציתי הרדמה מקומית ולהיות ער במשך הניתוח,יש כאלה שאומרים שזה לא בריא להרדים הרדמה מלאה,אבל אותי הרדימו אם אני לא טועה באיזה חומר של ילדים או משהו ממש לא חזק,אבל עובד יופי חומר לבן כזה , ואז הניתוח בכלל סבבה ולא מרגישים כלום כלום,את דיי מסוממת במהלך הניתוח וקצת אחרי. ההרדמה המקובלת בניתוח היא (הרדמה מקומית כמובן) זריקה בכף רגל עצמה איפשהו (אם אני לא טועה). 2. בניתוח את לא מרגישה כלום,בניתוח שלי,בגלל שהחומר הרדמה הוא היה של ילדים אז אני התעוררתי איזה כמה פעמים ( החומר הוא חומר לבן ),אבל אפילו אם אתה מתעורר זה לא כואב כי הם גם עשו הרדמה מקומית , ככה שאין לך מה לדאוג. 3. אמ..הכאב הוא לא כל כך נורא,זה לא נעים כמובן,במיוחד כשאתה צריך ללכת לשירותים בימים הראשונים,וכל פעם שאתה מוריד את הרגל ( הרי אתה שוכב במיטה עם הרגל מורמת ,חשוב שהרגל תהיה מעל ללב, בגובה זאת אומרת ). אני אחזור לדברי,כשאתה מוריד את הרגל אז כל הדם זורם אליה וממש מכאיב שם,הוא לוחץ על התפרים על הרקמות,זה לא נעים. אני למשל נפלתי כמה פעמים על הרגל,אז סבלתי הרבה יותר ממה שהיה נחוץ. ד"א,נפלתי בגלל שהפילו אותי בטעות הבני דודים שלי הקטנים בני 3 כשישבתי בחוץ בגינה, אני ישבתי על כיסא עם הרגל מורמת והם פגעו בה ונפלתי . בשבועיים הראשונים אתה שוכב במיטה ומדי פעם קם קצת כדי לא לנוון את השרירים ( בעיקר קמים לשירותים ). 4. מה קורה אם לא עושים אותו? זאת שאלה לאורטופד,אבל אני אענה מה שאני חושב לנכון. העצם שהאגודל פשוט תזוז פנימה כל הזמן עד שזה יהיה בלתי נסבל בהליכה,יכאב מאוד בעצם העגולה הזאת מתחת לאגודל,זה מה שקרה לי בכל אופן.. אני רק אציין שהניתוח שלי היה גם הלוקס וולגוס וגם "אצבע פטיש" האצבע שליד האגודל היתה מקופלת ממש כמו פטיש וכאבה בהליכה,אז אם אני פרטטתי קצת יותר על הכאב זה אולי בגלל שזה הוסיף קצת,וגם בגלל שנפלתי מספרי פעמים. אצלי מי את עושה את הניתוח אם אפשר לשאול? מקווה שעזרתי...

בוהן עקומה

סוג ההרדמה לא מחייב ובמקרים שונים עושים הרדמות שונות. אם ההרדמה עובדת לא מרגישים כאב. אחרי ניתוח כמובן יכולים להיות כאבים. לא חובה לעשות את הניתוח, אפשר לחיות חיים מאושרים עם בוהן עקומה עד 120.

s h e r m a n

New member
שאלה לי אליך דר קרסין...

האם זה הגיוני שיהיה לי כאב מתחת לבוהן,איפה שהעצם העגולה הזאת? ומה אפשר לעשות בנידון,אני אציין שיש לי מדרסים כבר קרוב לשנה..

כאב מתחת לבוהן

כל כאב ייתכן. זה יכול להיות קשור לבעיות במפרק, בעיות בגידים ועוד. כדאי להבדק כמובן אצל אורתופד.

למעלה