שלום

קרייטון

New member
שלום

GUYL19 שלח אותי מפורום בעלי חיים וחיות בית, בנוגע לשאלה שיש לי על צב שנמצא ברשותי כבר שלוש שנים. קודם כל, בבקשה אל תצעקו עלי בנוגע לעובדה שלקיחת צב שמצאתי הביתה היא עבירה על החוק- פשוט לא ידעתי, ואילו הייתי יודע לא הייתי לוקח את הצב. עכשיו, לשאלה שלי- לאחרונה עברתי לבית עם חצר וסלעים, והצב, כך נראה, אוהב מאוד להתחפר מתחת לסלעים האלה. לאחרונה הבחנתי שיש לו על השריון בקע, חור קטן בצד שלדעתי נגרם בגלל השפשוף עם הסלעים. האם, אפילו אחרי שלוש שנים, ניתן יהיה לשחרר את הצב באותו מקום שמצאתי אותו? או שצריך לחכות עד שהחור יחלים, אם הוא בכלל יכול להחלים?

naja

New member
ללא קשר לחור-ניתן לשחרר אותו.

אני בטוח שהוא ידע להסתדר בטבע. בקשר לחור-הייתי נותן למישהו שמבין בנושא לבחון את הצב ולקבוע האם הוא זקוק לטיפול(אולי מריחה יומית של פולידין לתקופה מסויימת) או שהפגיעה היא שיטחית. ודרך אגב-הבקע יכול להיות כתוצאה מהגידול שלו בשבי ואספקת תזונה לא נכונה.

Nailicq

New member
נו באמת

הם... תיראו יש ליש שאלה על אותו משקל. יש לי נשק ללא רשיון, קודם כל, בבקשה אל תצעקו עלי בנוגע לעובדה שקנית נשק ללא רשיון הביתה היא עבירה על החוק- פשוט לא ידעתי, ואילו הייתי יודע לא הייתי קונה אותו. נו באמת... שחרר אותו וזהו

קרייטון

New member
נו באמת...

יש קצת הבדל בין השניים. אילו היה לך נשק בלי רשיון ואינך יודע להפעיל אותו כראוי, יכול להיות שתסכן חיי אדם. החובה לשאת רשיון עם נשק הוא חוק ידוע מסיבה טובה- מניעת סיכון מיותר של חיי אדם. החוק שאני עברתי עליו הוא פשוט חוק פחות "ידוע" בציבור, ואני אישית לא רואה למה אתה או כל אחד אחר צריכים לכעוס עלי- אני מאמין שפעלתי נכון. ולעצה הכל כך מועילה שלך- מחר בבוקר אני הולך לשחרר את הצב. הסיבה היחידה שעוד לא שחררתי אותו אחרי שגיליתי שאסור לי לגדל אותו היא כי לא רציתי לשחרר אותו כשהוא במצב שיסכן אותו (החור). הטון שלך לא במקום, לפי דעתי.

תרביצו לו וזהו...

הבנאדם הבין שעשה טעות ומבקש עזרה להמשך,אז תהיו סובלניים,תנסו להבין שהוא לא ידע,להסביר לו,להפנות אותו לדרימינג בקשר לחור או מה שזה לא יהיה ומכאן להמשיך הלאה.....תמתין לדרימינג אני בטוח שהיא תגיב בצורה היעילה ביותר...בהצלחה.

GUYLI9

New member
בדיוק!

אמרתי לו לשאול פה כי לא ידעי אם יש סכנה עם החור שלו. והקטע אם האקדח באמת דפוק! אני אמרתי לו להגיד שלא יצעקו עליו כי זה מה שעושים בדרך כלל בפורום אם מישהו מביא הביתה איזה חיה. ככה הרבה יותר נעים בפורום אם פחות צעקות!

dreaming h

New member
היי קרייטון וברוך הבא

צבים! חיה נחמדת. :) לצבים יש נטיה להתחפר בכל מיני מקומות. יתכן מאוד שהוא שפשף את השריון באבנים, ובהנחה שהצב בוגר (שלוש שנים אצלך) קשה לי להאמין שהבקע יתרפא. כל עוד זה לא בקע שחושף חלק גדול או רגיש מאוד של הצב, לא צריכה להיות בעיה. אתה יכול לשחרר אותו, ולהשאיר לו בכיס את ברכת הדרך.

קרייטון

New member
תודה רבה לכולם!

יהיה קצת עצוב לשחרר אותו אחרי שהוא הפך חלק מהמשפחה שלנו אחרי כל כך הרבה זמן
, אבל מה שצריך לעשות... אני אתגעגע אליו, זה מה שבטוח. תודה רבה לכל מי שענה

קרייטון

New member
אה, ועוד משהו...

לפני שאני משחרר אותו, יש לי שאלה שמציקה לי כבר המון זמן... איך אני יודע שאני משחרר 'אותו' ולא 'אותה'? יש דרך לדעת?

dreaming h

New member
זכר או נקבה

כדי להבין את מי אתה משחרר, כדאי להסתכל על ה"בטן" או הגחון. כלומר, על החלק התחתון של הצב. אם הגחון קעור, זהו זכר (הקעירות מאפשרת לו לטפס על שריונה של הנקבה בעת ההזדווגות) ואם זו נקבה, הגחון שטוח. שחרור נעים

GUYLI9

New member
את זה גם אני יודע!

ובהצלחה לצב עם החיים החדשים! נקווה שהוא\היא ימצא\תמצא בן\בת זוג ויהיו להם צבונים חמודים!

עוד הבדל בין זכר לנקבה

אם יש לו זנב ארוך זה זכר
אם יש לה זנב קצר זו נקבה
בכל מקרה, כדאי להשוות בין זנבות של זכרים לזנבות של נקבות כדי להכיר את האורך היחסי של הזנבות.

למעלה