שלום!!!

russian girl

New member
שלום!!!

שלום,הסתכלתי באתר שערך דירוג של 100 האונברסיטאות הטובות ביותר בתחום המנהל עסקים/כללה, ולא ראיתי אפילו אוניברסיטה אחת מגרמניה... האם יש בגרמניה אוניברסיטה שנחשבת כאחת המובילות בתחום הכללה/מנהל באירופה כמו bocconi באיטליה או INSEAD בצרפת?!? או שזהו תחום שלא ממש מומלץ ללמוד בגרמניה?

berlinale

New member
יש בעייתיות עם האתר הזה

אם את מתכוונת לאתר הסיני, אז הדירוג שלהם מבוסס על אלמנטים שפחות קיימים במנהל עסקים. אם הסתכלת על האקונומיסט אז צדקת לגבי גרמניה (למעט ה - EAP), אבל לא לגבי צרפת. האוניברסיטאות בגרמניה לאו דווקא (למעט כמה מוסדות פרטיים ויקרים כמו ESCP?EAP European School of Management) ידועות כמעוז למנהל עסקים. אחד הדירוגים הכניס את ביה"ס למנע"ס של אוניברסיטת לייפציג לדירוג של הטובים, כדאי לבדוק את העניין. דירגו אחר הכניס גם את אוניברסיטת מנהיים לרשימת הטובות באירופה (קישור למסמך PDF בגרמנית, אבל את תוכלי להבין גם אם את לאמבינה גרמנית). בצרפת יש קודם כל את ה . - INSEAD HEC נחשב לבי"ס טוב בפאריס. ול - Institut d?Etudes Politiques de Paris יש גם כן תכנית שמדורגת גבוה. מצאתי גם את ה - ENPC School of International Management אבל - אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לימודי מנע"ס וכלכלה עולים הרבה כסף (קפיטליזם או לא?). אם את רוצה אוניברסיטה בחינם, תצטרכי להתפשר - לפחות בתואר הראשון - על אוניברסיטה פחות טובה, או להילחם על מלגה.

Big Air

New member
תנסי בקישור הבא:

http://www.businessweek.com/bschools/03/geographic.htm תחפשי ב WESTERN EUROPE. האוניברסיטאות הנ"ל אמורות להיות המובילות באירופה בתחום מנע"ס

russian girl

New member
תודה

על הקישורים, אבל בקישורים יש אונברסיטאות שמציעות רק תואר שני, ואני צריכה תואר ראשון. בכל מקרה,אוניברסיטת fhtw בברלין מציאים תואר :bachelor of international business האם ידוע לכם משהו על האוניברסיטה ועל התואר הזה שהיא מציעה?

russian girl

New member
תודה

על הקישורים, אבל בקישורים יש אונברסיטאות שמציעות רק תואר שני, ואני צריכה תואר ראשון. בכל מקרה,אוניברסיטת fhtw בברלין מציאים תואר :bachelor of international business האם ידוע לכם משהו על האוניברסיטה ועל התואר הזה שהיא מציעה?

berlinale

New member
FHTW

אינו אוניברסיטה אלא "בית ספר מקצועי גבוה" Fachhochshcule (ובגרמניה יש הבדל בין השניים). המכללה הזו דווקא די נחשבת ומדורגת גבוה בגרמניה, אבל זה בטוח לא אחת מאלה שמופיעות ברשימה. אגב, אם מוסד כלשהו מופיע ברשימת המוסדות הטובים ל - MBA, רוב הסיכויים שאם הם מציעים תואר ראשון, אז גם שם המחלקה והשם טובים.

russian girl

New member
האמת

שמכל האוניברסיטאות שיש ברשימה לא מצאתי משהו בגרמניה שנראה לי מתאים, חוץ מאיזה מקום אחד שנמצא בפרנקפורט(oder), והבנתי שזאת מן עיר קטנה מאוד, ככה שזה לא הכי מתאים למה שרציתי. בכל אופן, מה ההבדל בגרמניה בין אוניברסיטה לבין בית ספר מקצועי גבוה? מה זה למעשה אומר על התואר? לא היית ממליצה ללכת ללמוד שם?

berlinale

New member
בי"ס מקצועי גבוה

כמעט ואין הבדל כיום, אבל עדיין לפעמים אוניברסיטאות עושות בעיות בהתקבלות לתואר שני (טוענות שהתואר הראשון אינו שווה ערך, מה שנכון, כי הוא קצר יותר). הנה פה קצת מידע על ההבדל (לא יותר מדי, לצערי).

TIPX

New member
היי

תוכלי למסור לי את הקישור כי משום מה לא מצאתי אותו ... תודה מראש TIPX

russian girl

New member
מק../images/Emo78.gif

או לפחות מנסה... berlinale?? יש לך תשובה בשבילי..?? תודה מראש.

למעלה