שלום

שלום

יש לי בעיה ואשמח עם מישהו יכול לעזור לי. לפני שנה מכרתי דירה ולא הייתי צריך לשלם מס שבח. היום אני מעוניין למכור עוד דירה ואני יודע שצריך לשלם מס שבח הדירה בשווי 150 אלף דולר בערך. שאלתי כמה כסף בערך צריך לשלם מס שבח ? לא חייב לדעת סכום מדויק אבל כמה שיותר קרוב יותר טוב. אני מקווה שהפרטים שנתתי מספיקים בשביל לקבל תשובה תודה מראש חיים

כדי לתת אינדיקציה

צריך לדעת מתי רכשת אותה ותמורת כמה כמו כן, תזכור שיש בחוק מס שבח המון פטורים, אולי ייתכן ואתה זכאי לפטור תחת סעיף אחר?

זה הסיפור

השאלה נשאלה בשם בשם ההורים של אישתי הם קיבלו בירושה מתנה לפני מס' שנים מכרו את הדירה לפני שנה בערך. וכרגע הם מעוניינים למכור עוד דירה שהם קנו לפני יותר מעשרים שנה. האם יש להם פטור או הנחה ? אולי חשוב לציין שיש להם ילדה נכה 100 אחוז וזה יכול לעזור לקבלת פטור או הנחה תודה מראש חיים

הדירה שהם קנו לפני עשרים שנה

כנראה שחלק ניכר מהתמורה שהם יקבלו יהיה סכום אינפלציוני החייב ב 10% מס בלבד לגבי היתרה, זו תחשב כהכנסה רגילה שלהם ותצטרף מעל הכנסותיהם הרגילות לפי המס השולי שלהם אבל מאוד חשוב להתייעץ עם מומחה בנדל"ן כדי לקבל אינדיקציות יותר ספציפיות.

rdss

New member
ייתכן שאין כלל שבח(רווח)

משום שהמדד ב-20 שנה אחרונות היה מעל ל-$ והיום שווי הדירות נמוך יחסית. קבל יעוץ

כמובן שזה דורש בדיקה, אבל

מאוד אופתע אם אין שבח. נכון שמחירי הדירות ירדו ריאלית בשנים האחרונות, אבל הירידה קיזזה את העליות שהיו קודם. בממוצע במשך עשרים שנה, המחירים עלו ובאופן ניכר

שיר ורד

New member
הצעות

אם הם קבלו את הדירה הקודמת בירושה (ולא כמתנה) והמוריש עצמו היה פטור ממס שבח לו היה מוכר את דירתו עד לתאריך בו נפטר וזו היתה דירתו היחידה, הם היו זכאים לפטור ממס שבח שאיננו פוגע בפטור ממס שבח ממכירת דירות אחרות שלהם. אחרת, הם כנראה חייבים במס שבח. כדאי שתנסו למלא לבד את הנתונים בטופס 2990 של מס שבח ולחשב את המס שצפוי להגבות מהם. שים לב - רוח אינפלציוני שנצבר עד שנת 1993 חייב ב 10% מס, לאחר מכן הרוח האינפלציוני פטור ממס. אם אין רוח ריאלי זה כל המס שיגבה. (הפסד נומינאלי בודאי לא יהיה על תקופה ארוכה כל כך ואין החזר מס על הפסד ריאלי שאיננו הפסד נומינאלי). על הרוח הריאלי צריכים לשלם מס בהתאם למס השולי שלהם (על הרוח הריאלי החל משנת 2003 ישנה תקרת מס של 25%) וניתן לפרוס את חישוב התשלום על פני 4 שנות מס אחורנית, כדי להגיע לאחוזי מס מוקטנים ו/או לנצל נקודות זכוי במס הכנסה.

אילוניק

New member
מה הקשר לילדה הנכה

תלוי על שם מי רשום הנכס הפטורים למינהם הם בעיקרם לנכה ולא לבני משפחתו אם כי גם לבני משפחה יש מידי פעם פטורים לדעתי זה לא המקרה שהבאת לפנינו

למעלה