שלום!

eMiFrEaK

New member
ברוכה הבאה!! ../images/Emo24.gif

בהחלללללט כן!! אותי הכריחו ללמוד את השפה מגיל צעיר.. ובהכריחו אני ממש ממש מתכוונת לזה.. זה כלל בכי וצרחות אבל אני לא מצטערת על אף רגע... הילדים שלי ידעו את השפה הרוסית... פחות בגלל שאני כל כך גאה בה ובמוצא שלי.. יותר בגלל שיש לי הרגשה שהשפה הזאת הופכת להיות אוניברסלית עם הזמן..

bariska

New member
נכון

אותי לא הכריחו זה בא לבד בבית כל הזמן דיברנו ברוסית עד כיתה ח' בערך לא ידעתי מי יודע מה רוסית..אבל אחרי שעברתי לתיכון שרובו רוסים למדתי תשפה הרבה יותר טוב..ואני גאה להגיד שלמדתי אפילו לקרוא:))))) היום קראתי מאמר שלם ברוסית כן כן 11 שורות...:)יאא אני מאושר

eMiFrEaK

New member
חחח כל הכבוד!! ../images/Emo45.gif

אצלנו תמיד דברו רוסית בבית... והבעיה היתה לא הדיבור.. כי עם זה עוד הסתדרתי.. אבל פשוט הכריחו אותי לקחת שיעורים אצל מורה... ללמוד לקרוא ולכתוב.. ואני גאה לומר שבשביל מישהי שנמצאת פה כבר 14 שנה.. אני די טובה חח (ואפילו 5 יחידות אני מצליחה לעשות!! חחח)

BeckhamGirl

New member
מכירה את ההרגשה...

עליתי בגיל 3 ולקחו לי שיעורים פרטיים לכתוב ולקרוא, אז אני כותבת וקוראת, כמו ילד בכיתה ב', אבל בערך, לאט-לאט וזה גם משהו. בקשר ל-5 יח', חברה שלי עושה והיא מקבלת מאיוצת כשאבא שלה עושה לה עבודות... (לא כל-כך קשה!
)

AeroSlash

New member
אפשרי

אני בטח אדבר איתם ואני אשמח מאוד אם הם ידעו רוסית אבל בסופו של דבר הם יבחרו באיזה שפה הם ידברו.. הם ידעו את הרוסית ואם הם יחליטו שזה לא בשבילהם אז סבבה.. הרוסית שלי היא מאוד טובה, אני יודעת לקרוא וגם לכתוב ומדברת בלי מבטא אז אני חושבת שאני אוכל לתת להם בסיס טוב. :)

wildgirl1

New member
אמממממ

אני חושבת שאני לא יכריח את הילדים שלי ללמוד רוסית, אם הם ירצו הם ילמדו לבד... אם לא אז זה זכותם המלאה. אימא שלי ניסתה להכריח אותי ללמוד רוסית כשלא רציתי וזה סתם גרם לאי נוחות, אז אני לא רוצה ללחוץ על הילדים שלי , רק אם הם ירצו אני יבקש מאמא שלי שתלמד אותם או משהו כזה

הילדים שלי ידעו רוסית ויהי מה

זה חלק מהמורשת ומהתרבות וממי שאני... אני גם מקווה לבעל רוסי (ישראלי), כי זה אותה מנטליות ואותה צורה לגדל את הילדים. הרוסית שלי לא משהו, אבל אני בטוחה שהילדים ישלחו לכל מיני חוגים ובתי ספר אחר הצהריים ברוסית. אני גם בטוחה שאמא שלי לא תתן להם לשכוח!

mrmistory

New member
שפת אם לא שוכחים אלא עם מתים...

מדור לדור זה יעבור. כמו מרוקאים , תיימנים ושאר יודעים לאחר הרבה שנים וכבר דור שלישי הם פה עדיין ילדים שלהם יודעם את השפות מאיפה שהסבא וסבתא שלהם.

אריאן87

New member
אני חושבת שכן...

הרוסית שלי לא משהו, אז אם אני אתאחתן עם רוסי-ישראלי, אז אני אלמד את הילדים רוסית.. ובטח אמא תעזור וגם אני אשלח אותם לכל מיני חוגים ברוסית.. בקיצור, נסתדר :)

אין ספק!

רוסית תהיה שפת אם שלהם ועיברית שילמדו להנאתם בגן.... חייב רוסית, איך הסבים והסבתות יוותרו על זה?

Angel lips

New member
שלום לך קודם כל../images/Emo140.gif ופורמינו לא קט

כבר היה על זה שירשור ואת יכולה לחפש ולקרוא אותו... ואם לא מתחשק לך לקרוא אותו אז הינה התשובה! תנסי ללמד את הילדים שלך לפחות משהו אפילו קצת רוסיתתנסי לדבר בבית וזה ואת רוב העבודה תשאירי לסבתר וסבא הם יעשו זאת בשימחה!

vk3

New member
שלום רב לך אלינה היקרה... ../images/Emo70.gif

אני מאוד שמח שאת צופה בנו ואני מאוד מקווה שאת נהנית... את גם מוזמנת להשתתף... תמיד
תשובתי היא חד משמעית
שפתם הראשונה של ילדיי תהיה רוסית, במקביל לאנגלית ובמקביל, כמובן לעברית
זה בסיס החובה מבחינתי. לדעתי חובה שהם יידעו רוסית ובכלל כול שפה נוספת היא בונוס עצום לחיים. בהתאם לזאת אני צריך אישה עולה לשעבר...
אין שום סיבה שבעולם שילדיי לא יידעו את שפתי ושפת משפחתי... ובנוסף לכול, אני רוצה ללמדם כמה שיותר שפות. לכן... אל תוותרי

vk3

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

לאו דווקא בפורום... אבל זו גם אפשרות
.

למעלה