שלום,

moribat

New member
שלחתי לך למסר....בעלי מתחנן שהוא

רוצה גם קצת את המחשב.......

qt1

New member
אהלן נעמה וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני רואה שלימור הנהדרת שלנו
הדריכה אותך באופן יוצא מן הכלל
אם עדיין נותרת עם שאלות כלשהן או אם תיתקלי בבירוקרטיה כזו או אחרת , אני ממליצה בחום לפנות למשרדי אי"ל- האגודה הישראלית לאפילפסיה , מכיוון שאת מתגוררת ע"פ מה שכתבת בכרטיסך באזור מרכז, אני מצרפת את הפרטים של העו"ס איתו ניתן ליצור קשר, שמו יורי. אם את לא מצליחה והעניין דחוף לך תקבלי תשובות בירושלים, בקשי את חני או יוסי, אם חני איננה יש כאן פלאפון שלה , אני מקווה למצוא בהמשך , אולי לחיים ידוע היכן הפלאפון של חני רשום. שעות הפתיחה של אי"ל הן: ירושלים: ימים א´ – ה´ בשעות 9:00-17:00 רח´ עבודת ישראל 4 (ע"י רח´ שטראוס) טלפון: 5000283 - 02 תל-אביב: ימים ג´ ד´ בשעות 9:00-17:00 רח´ קינג ג´ורג´ 37 (מול "בית ז´בוטנסקי") טלפון: 5255671 – 03 כמובן שאני מקווה שתסתדרי לבד בנושא של קופ"ח, להיות בקשר עם אי"ל זה טוב בכל מקרה , אבל תלוי בך ורק בך! שוב, ברוכה הבאה אלינו , אני מקווה מאוד שתישארי איתנו

מיקמיק22

New member
סליחה שאני מתערבת אבל זה מעניין...

האם אני יכולה להיבדק אצל רופא שבהסדר עם מושלם ב150 ש"ח ולהחשיב את זה כייעוץ רופא מומחה?... תודה

moribat

New member
תאורטית, כן.

ולמה רק תאורטית? ייעוץ רופא מומחה ניתן מרופא שבפועל הינו מנהל מחלקה בבית חולים, סגן מנהל מחלקה, מי שהיה בעברו מנהל מחלקה, או מי שהיה בעברו סגן מנהל מחלקה.כמובן שמדובר על מנהלי וסגני מחלקות בבתי חולים בארץ.וגם, לא כל רופא שעונה על הקריטריונים הנ"ל נחשב ליועץ מומחה, צריך לבדוק מול הקופה (יש רופאים שעובדים מול כל הקופות, אחרים רק מול קופה אחת).מטבע מעמדם של רופאים אלו, הם גובים הרבה הרבה יותר מ-150 ש"ח.לידע כללי, מקבלים החזר מהקופה של עד 75 אחוז, כשתיקרת ההחזר גג עד 500 או 600 שח.(כלומר אפשר לשכוח מהחזר של 75 אחוז מרופא שגובה 1000 דולר לפגישה....המקסימום שאפשר לקבל זה עד 500 או 600 ש"ח).

מיקמיק22

New member
אבל

אם רופא בהסדר עם קופ"ח והוא אמור לגבות 150 ש"ח, למה שייגבה 500-600 ש"ח ויותר?...

moribat

New member
ההסדר לא מגביל אותו בסכום

הגבייה! ההסדר מאפשר לך, החברה בקופת החולים, לקבל דעה מרופא מומחה (בדרג של מנהל מחלקה בבית חולים או סגן) ולקבל החזר מסויים עבור התשלום לייעוץ זה. את מדברת על מצב קיים? מצאת רופא שהוא מנהל מחלקה או סגן, הגובה עבור ייעוץ 150 שח?

מיקמיק22

New member
לא,אני סתם מתעניינת...

וזו פעם ראשונה שאני שומעת על כל העניין הזה (רופא מומחה וכו) ועל כל הפרוצדורה הזו... אז איך אפשר לדעת כמה כל אחד גובה? הרי אנשים חושבים שמדובר ב150... לא מסתדר לי משהו...

moribat

New member
קודם כל, תמיד כדאי שתהיה

בבית חוברת עם זכויות וחובות קופת החולים בה את מבוטחת.זה כתוב בחוברת, ואני יודעת שזה שירות שניתן במכבי ובכללית. איך אפשר לדעת כמה כל אחד גובה? פשוט מתקשרים ושואלים כמה הרופא גובה עבור פגישה פרטית, שואלים למעמדו (רופא במחלקה בבית חולים, מנהל מחלקה, סגן מנהל וכו), מתקשרים לקופת החולים שלך, שואלים האם שמו של הרופא מצוי ברשימת היועצים איתם עובדת הקופה, ומחשבים כמה תקבלי החזר לפי 75 אחוז שאותם הקופה מחזירה מהסכום ששילמת.(שוב, ההחזר של הקופה לא עולה על 500 או 600 שח).

מיקמיק22

New member
אבל למיטב ידיעתי

אותו רופא חייב לגבות 150 ש"ח! בחיים לא שמעתי על רופא שבהסדר כמובן שיגבה יותר. אולי אני ממש מטומטמת אבל אני לא מבינה...

moribat

New member
אני לא מכירה אותך,

אבל אני בטוחה שאת לא מטומטמת!!!! אולי אנחנו מדברות על 2 דברים שונים-ייתכן שאני לא מבינה על מה את מדברת.על איזה הסדר בדיוק את מדברת? איפה כתוב כמה רופא, ואיזה רופא, גובה 150 שח? אולי תיידעי אותי לגבי זכות שאני לא מכירה.אשמח לדעתץ

מיקמיק22

New member
../images/Emo6.gif

דווקא נראה לי שאת מבינה יותר טוב ממני... תראי, למיטב ידיעתי, לחברי כללית מושלם מגיע 3 פעמים בשנה ייעוץ עם רופא מומחה.עדיין לא השתמשתי בזכות הזאת אבל אני יודעת שזה עולה 150 ש"ח. איני יודעת אם ישנם אפליפטולוגים בהסדר, אבל אני מתכוונת לבדוק . במידה ויש, אז כמו שהובהר לי זה אמור לעלות 150 ש"ח.

moribat

New member
צדקת, וכולנו חייבים לך המון תודה!!!

התקשרתי עכשיו לכללית מושלם וככה- יש אכן רשימה של רופאים (רובם ככולם פרופסורים שלמדו בארץ, מנהלי מחלקות, סגני מנהלי מחלקות, או מנהלי יחידות בבתי חולים.מה-1.8 התשלום עבור ייעוץ רופא שברשימה יהיה 100 (!) שח בלבד!!!הייעוץ מוגבל ל-3 פעמים בשנה, ורק לרופאים שברשימה ולחברי כללית מושלם.(אני חברת מכבי בכלל..).צריך להגיע לקליניקה של הרופא, ללא הפנייה משום סוג, פשוט להציג את הכרטיס המגנטי. תודה תודה תודה על השירות שעשית לי!!

החוברת שמנפיקות הקופות חבל"ז

מבלי לפגוע בזכויות. יותר נעלם מאשר הגלוי. נסו לקבל על פי חוק חופש המידע את המידע שלו אתם באמת זכאים. ישנם סעיפים שנעלמים כך פתאום ללא הסבר לחברי הקופה. השבוע היה באחד העיתונים שזוג הגיש תביעה משפטית על ביטול הסיעוד ששלמו עבורו מיטב שנותיהם. לגבי רופא פרטי, אם הוא מנהל או סגן מנהל, הקופות משיבות כסף כ-75 אחוז מהתשלום 3 -4 פעמים בשנה. צריך להמתין להשבת הכסף.ההחזר כפי שנרשם במרבית המקרים או על פי ההסכם שלכם עם הקופה. יש שמקבלים יותר עם יש ביטוח זהב. אבל לא תמיד. כוונת הקופות שהביקור יתבצע בביתו של הרופא ולא במרכז רפואי למיטב ידיעתי. ישנם מחמירים יותר וישנם פחות תלוי בקופה.

qt1

New member
../images/Emo39.gifתודה אתי ושבת שלום../images/Emo142.gif

בנות הכל ברור יותר עכשיו?

למעלה