שלום!

שלום!

לסבא שלי יש שבוע הבא יום הולדת 80 ואני רוצה להכין לו עוגה מיוחדת! אבל.... (תמיד יש אבל...
)
אין לי שום ניסיון בהכנת עוגות מעוצבות
אין לי ממש רעיון מה לפסל/לצייר על העוגה..חשבתי סתם על דמות של סבא ולידה אולי המספר שמונים..אשמח להצעות טיפה יותר מקוריות.....

אוקה

New member
מה הוא אוהב?

תחביבים/ עיסוקים? אפשר לחלק את העוגה ל-4 רבעים, כל רבע יכיל ציור או פיסול שלו בשלב כלשהו בחייו (ילד, נער, מבוגר, קשיש) או נקודות מרכזיות בחייו

קודם כל אני מציעה לך

להסתכל קצת במאמרים (בשורה הכחולה למעלה) זה יתן לך קצת מושג על בצק סוכר לגבי רויאל זהו קרם לקישוט העשוי מחלבון ביצה ואבקת סוכר קל מאוד להכנה אני למשל משתמשת בו לכיתוב

קודם כל תודה רבה למי שענה../images/Emo9.gif

אמ.. אין לסבא שלי משהו שמייחד אותו..אין לו ממש תחום התעניינות..... הוא עובד בבורסה ליהלומים אז אולי אני אבנה סביב זה משהו... אהבתי מאוד את הרעיון של עוגה שמראה כל מיני שנים בחייו..אולי אני אעשה את זה (למרות שזה נשמע די מסובך למישהו שאין לו שום ניסיון.......) נראה לכן שאם אני אכין עוגה ואצייר עליה את המספר 80 ואז איכשהו אקשט זה יהיה נחמד?? (אם כן..איך אני עושה את זה??) *כשמכינים בצק סוכר לבד הוא יוצא טוב או שממש כדי לקנות??? *כשמכינים קרם רויאל משתמשים בצבע מאכל??

net the jet

New member
אני מתחילה בבצק סוכר...הרוב כאן

קונות. להכין זה גם די מסובך, וגם לא נשמר לאורך זמן רב ( נדמה לי רק שבוע.. ) רויאל בבסיסו לבן ( חלבון+ סוכר ) וצןבעים אותו לפי מה שנחוץ ( עם צבעי מאכל על בסיס ג'ל ) לגבי העוגה, את יכולה או לכתוב בגדול 80, או לפסל את הספרות, לתת להן להתיבש, ולהעמיד אותן... אני אישית אוהבת עוגות מינימאליות וחושבת שלגיל כה מכובד, משהו פשוט ונקי זה מאד לענין...ה-80+קישוטי פרחים. בהצלחה.

שאלות אחרונות!

החלטתי לצייר את השמונים ולעשות פרחים! איך אני מציירת???? לא ממש הצלחתי להבין מהמאמרים....ואיך הכי יפה לעשות פרחים?? מקרם רויאל או מפוסלים או מצוירים מבצק סוכר??
כמה בערך אמור לעלות לי בצק סוכר???
איפה כדי לקנות צבע מאכל על בסיס ג'ל?? (אני גרה בהרצליה..)

עוד שאלות.... ../images/Emo9.gif

מצטערת שאני מציקה כל כך הרבה אבל כל הזמן עולות לי עוד שאלות.. איך כותבים בעזרת רויאל?? ואיך עושים שהרויאל יהיה בצבע כסף/זהב?? אם מישהי תוכל להסביר לי (ממש לפרטי פרטים) איך אני מצפה את העוגה( איזה קרם הכי טוב לציפוי ומה אני עושה עם הבצק סוכר....כמה זמן צריך להמתין לייבוש כל דבר ...בקיצור ה-כ-ו-ל!!!)

net the jet

New member
רויאל בצבע זהב...או כסף

קונים ( באותם מקומות ) צבע זהב\כסף ( אבקה, אין ג'ל ) זה יקר...( 45 ש"ח בערך לבקבוקון קטנטן ) את האבקה יש לערבב עם טיפה אלכוהול, ולהבריש את הרויאל ( או בצק סוכר ) שהתיבש לגמרי. תניר כתבה שהיא ניסתה ע"פ המלצה מאיזה ספר במקום להשתמש עם אלכוהול, להשתמש בתמצית לימון. שזה עדיף. טרם הספקתי לנסות. איך מצפים....קודם כל יש מאמרים, שירשורים עם תמונות ( אני צילמתי עוגה שלב אחרי שלב פעם...את צריכה לעשות חיפוש ) אז רק על קצה המזלג ( כי מאוחר, ואני נרדמת.. ) קרם לעוגה-ענין של טעם, גם תלוי איזה עוגה... לעוגות תפוזים, גזר, אני שמה קצת ריבה עם טיפונת מים ( טוחנת את הרעבה שלא יהיו גושים ) לעוגות שוקולד אני בד,כ מערבבת קצת נוטלה עם חלב או שמנת ) את הבצק לשים טוב טוב, וממש כמו בצק רגיל, מרדדים ( על הקבה קורנפלור שלא ידבק... ) מעבירים על גבי המערוך על העוגה, מהדקים בזהירות בצדדים, מחליקים, חותכים שוליים...וכ"ו. יבשו..תלוי למה, אם לציור, לא יודעת, אני העתקתי מפה לפני שבוע, לא חיכיתי הרבה, הבצק היה לח וזה היה נוח. אם לפיסול, למספר וקצת פרחים, אין צורך לחכות. ההפך, עם טיפהמים על מכחול זה ידבק טוב, לא רויאל או "דבר" אחר.

תודה למי שענתה!../images/Emo24.gif

אני אעשה עוגה מאוד פשוטה... אני אעשה עוגת שוקולד ואצפה אותו בבצק סוכר ועל זה אני אשים עוד חתיכת של בצק סוכר שעליה יהיה כתוב השמונים ומסביב אני חושבת שאני אעשה פרחים (בעזרת חותכנים..... אני כותבת שמונים בעזרת העט המיוחד????? הבנתי (נראה לי..) שבעזרצ העט הזה אני מתחמת את השמונים..אבל איך אני צובעת את הבפנים נגיד בצבע אחר??? או שעדיף לא להסתבך (יחסית..) ולפסל את השמונים..... כמה עולה חבילת בצק של קילו אחד?? (ארבעה נראה לי יותר מדי...לא??)

מ י כ ל פ

New member
הסברים

ציור - מעתיקים את הציור הרצוי לנייר סקיצות בעיפרון 6B או 7B הופכים את הנייר לצד השני וחוזרים על הציור גם בצד השני באותו עיפרון רך ואז מניחים את הציור על העוגה המצופה בבצק סוכר וחוזרים על הציור מלמעלה , נוצר אפקט של נייר קופי, והציור עובר לעוגה במקרה שלך אני חושבת שהייתי מרדדת בצק בצבע שמח נאמר כתום או צהוב חלמון על משטח שניתן להרים אותו, מציירת עליו את הספרות 80 (בטכניקת הציור על עוגה), חותכת בעדינות, ומניחה להתייבש. לאחר היבוש מניחה על העוגה עוברת על קווי המתאר בטוש צבע מאכל שחור או ברויאל ומקשטת בפרחים צבעוניים לייבוש כזה צריך לחכות לפחות 12 שעות ולדאוג לפזר למטה מספיק קורנפלור משום שאם זה ידבק למשטח זה ישבר בהעברה צבע מאכל זהב וכסף פשוט קונים ומערבבים עם הרויאל - אבל אני לא ממליצה בהתנסות ראשונה לעבוד עם רויאל בהצלחה

אמית2

New member
מה דעתך לעשות יהלום גדול על העוגה

ולרשום "יהלום של סבא"? או סבא שמחזיק יהלום גדול?

net the jet

New member
לצייר ולפסל זה שני דברים שונים...

אם את רוצה לפסל את המספר שמונים, את יכולה ליצור נקניק מהבצק ( כמו פלסטלינה ) ולהניח על העוגה ( עם טיפה מים במכחול כחומר שמדביק ) אני אישית לא יודעת לעשות פרחים אמיתיים כאלו, או לזלף פרחים..אני קורצת עם מכשיר מיוחד, או עם כזה של עוגיות קטן בצורה של פרח. ( אישית אני גם לא אוהבת כמה צורות של פרחים שונים, מעדיפה לבחור אחד לעוגה, ולעושת רק אותו ) בצק סוכר את יכולה לקנות בתל אביב ( גרובשטין או חיק ברחוב חלוצים או 4שף בקרליבך או נחלת בנימין ) או בנתניה באיזור התעשיה הצפוני במר קייק . שם גם יש צבעי מאכל ( ועוד המון דבירן כייפים ! ) מחיר בצק סוכר ( +- ) 70 ש"ח ל 4 קג'.

net the jet

New member
איפה הסתרת את העוגה היפה הזו ? לא

יפה....מונעת מאיתנו את ההנאות הנחמדות שלנו !

למעלה