שלום,

שלום,

שלום, בעבר הרחוב שלי רכבתי על קטנוע. ועכשיו אני רוצה לחזור,אבל עם ההתקדמות שיש בתחום, לא יודע איכן להתחיל. ההתלבטות שלי היא,בין אופנוע, לקטנוע מנהלים-500+. המטרה שלי זה לנסוע כל בוקר אל העבודה,ת"א רשל"צ. מצד אחד,אני חושב שעדיף לי להתחיל עם קטנוע,אבל מצד שני,הבנתי שהקטנועי המנהלים החדשים הם כמו אופנוע אוטומטי. אשמח אם תעזרו לי. תודה, יורם.

M O R M

New member
יורם שלום וברוך הבא לפורום הפרדס.

שמח שהצטרפת ומיד נעזור לך בדעות. אני אישית חושב שאופנוע עדיף ואתן מספר נקודות מועט שמיצגות את דעתי האישית בלבד. א. אופנוע יותר בטיחותי. רוב האופנועים היום (ההשוואה בין אופנוע חדיש מסדרת ה- 500 ... למרות שחלק מההגדלנועים קצת מפרים את האמור.) בטיחותיים יותר בשל מבנה משוכלל , מתלים ארוכים וטובים יותר, בולמים טוב יותר , וצמיגיהם בעלי קוטר גדול יותר. ב. אופנוע יכול לספק יותר כיף לדעתי. ג. פשטות טיפולים יחסית לגדלנועים. אני ממליץ על אופנוע מסדרת ה- 500 לשם לימוד החזרה לרכיבה. קבל מעט קישורים בנושא.

לך לפורום קטנועים (כת-נועים)

יעשו לך שטיפת קיבה למוח , יוציאו את השטויות , אתה והמוטורציקלים שלך . . . ואז תוכל לחשוב בהיגיון... תלוי מה אתה מחפש. בטווחי ה250 , אולי חוץ מ GPX הקטנועים יהיו יותר מודרניים , זולים לאחזקה , ובעלי בטיחות אקטיבית (מצד שני הם מתמודדים מול GN...) בנפחי ה500 - X9 הוא זול מאוד ביחס לאופנוע מאותו שנתון , אבל הוא יתאים רק אם אתה מחפש כלי רכב , "קרוזר". הוא לא מהווה אופנוע - לא "פוזה" של קאסטום , לא ספורטיביות כמו של אופנועי 500 , ובטח נטול יכולות שטח. מצד שני הוא דו"ג לכל דבר ויכול לקחת אותך לכל מקום. טי מקס כבר יקר מאוד , יותר מכל אופנוע 500 באותו שנתון (56 אלף לאחד חדש...) אם המטרה היא רק ת"א רשל"צ , אז אולי גרנד דינק הוא הפתרון. אם המטרה היא ת"א - רשל"צ יום יום , ומידי פעם יותר מזה + טיולי סופ"ש , אז דרוש לך נפח גדול יותר וגם לשקול אופנוע , תלוי בסגנון הרכיבה.

למעלה