שלום

שלום

בבדיקת דם שעשיתי שבוע שעבר, כחלק מרשימת בדיקות דם ארוכה שעשיתי בעקבות תחילת הריון (שבוע 7), התגלה לי שיש לי סכרת (כנראה ללא קשר להריון). בדיקת הסוכר בצום הייתה 177. הופנתי למרפאת סכרת, קיבלתי מכשיר ביתי למדידת סוכר בדם. ביום תחילת המדידות, היה לי 119 בצום, ו216 שעה לאחר ארוחת הבוקר. הלכתי עם תוצאות אלה למרפאה וקיבלתי אינסולין להתחיל להזריק (6 מנות בבוקר, 4 מנות בערב, בתור התחלה), וגם דיאטה, וזאת בגלל שחשוב להיות מאוזנים בשלב מוקדם זה של הריון בו נוצרים האברים. אני אמורה לשוב אליהם אחרי שבוע עם תוצאות הבדיקות היומיומיות (7 פעמים ביום). מספר שאלות: 1. למרות שאני כבר יומיים מזריקה, אני עדיין קמה בבוקר (לאחר צום של 8 שעות) עם רמות סוכר של 119 - 140. האם זה אומר לעליי להעלות את כמות האינסולין שאני מזריקה בערב (בהתייעצות עם רופא כמובן) ? 2. אני בת 31, גובהי 170 ומשקלי 70. אבי עם סכרת - יודע עליה בערך מגיל 38. האם נראה שאני טייפ 1 או 2 ? ואיך אפשר לברר בוודאות איזה טייפ אני (יש איזו בדיקה ?). 3. הבנתי שזה שאני לא מאוזנת בתחילת ההריון ולפניו, מגדיל מאוד סיכון למומים מולדים . האם ידוע לכם אילו באילו מומים מדובר, מה % הסיכון, והאם אלו מומים שניתו לזהות בבדיקות (US, מי שפיר וכו) במהלך ההריון ? האם נהוג במצבי להמליץ על הפלה ? תודה!

יקירתי

קודם כל תרגעי. אנחנו יכולים לעזור ליעץ על סמך ניסיננו אבל את המידע הקונקרטי לגבייך ואת האפשריות העומדות לפניך תצתרכי לשקול עם הרופא. רמות גבוהות בבוקר יכולות להעיד על כמה מצבים - או חוסר אינסולין במהלך הלילה או עלית רמות הסוכר לקראת בוקר, כחלק מתהליכי ההתעוררות של הגוף או כתוצאה מהיפו (ערכי סוכר נמוכים) במהלך הלילה שאינם מעירים אותך והגוף כדי להתמודד מפריש סוכרים. הפתרון אינו נוח אבל כדאי להשתדל ולהתעורר במהלך הלילה ולבדוק- כך התמונה שתיהי לרופא תהיה יותר ברורה. יש בדיקה שנקראת סי-פפטייד שבודקת את הרזרבות של הלבלב (יש הסבר בשרשור למטה)- אולם מכיוון שאת בהריון אין כול-כך משמעות לסוג הסוכרת שלך מכיוון שהכדורים לטיפול בסוכרת סוג 2 אינם מותרים לשימוש בהריון. לגבי ההריון בראשית יש לנו המון קישורים בנושא שכדאי לך לקרוא. שנית ניתן לבצע בדיקה שנקראת המוגלובין A1C שאומרת מה היה מצב האיזון שלך במשך שלושת החודשים האחרונים בהריון מומלץ שהרמה תהיה מתחת ל-7 אבל אני מכירה בנות שילדו ילדים בריאים לחלוטין גם עם 11. אין לך מה לדאוג למה עלול לקרות תתעמקי כרגע האיזון העכשיוי. את אמורה להיות במעקב של מרפאת הריון בסיכון עם התמחות בסוכרת או אצל רופא מומחה בתחום. בתור סוכרתית מגיעות לך שתי סקירות מערכות מורחבות על חשבון הקופה. כמו גם אקו לב עובר. בדיקות דם שונות ומעקבים נוספים. הפלה הייתי שוקלת רק במקרים חמורים שמראים שמצב העובר בכי רע והיום ניתן לראות דברים כאלה בקלות יחסית. את מוזמנת להמשיך ולשאול
וכדאי לך גם לקרוא את שאר הקישורים, מאמרים ושאלות נפצות שלנו כדי להשכיל בנושא.

המון תודה

על תשובתך המפורטת, האימפורמטיבית והאמפטית. אקרא את הקישורים, ובוודאי יתעוררו עוד המון שאלות ... אני כל כך בתחילת הדרך ...

unknown lady

New member
אל תדאגי ../images/Emo24.gif

בהתחלה קצת נבהלים (אני זוכרת את זה ממני, ואני עוד הייתי ילדה שכולם נכנסו לפאניקה סביבה כאילו שסוף העולם אוטוטו מגיע) אבל אחר כך מגלים שהסיפור הזה לא כזה נורא כמו שחושבים מבחוץ, פשוט שומרים
המון בהצלחה!

תודה על התגובה

ועל נסיון ההרגעה. נכון שכל המצב מדאיג, אבל בעיקר מדאיגה אותי הידיעה שכיון שלא הייתי מודעת לזה שיש לי סכרת, הייתי ממש לא מאוזנת לפני הכניסה להריון, ועד עכשיו (סוף שבוע 7). רק לפני יומיים התחלתי עם האינסולין .... וקראתי שאי איזון לפני ההריון ובשליש הראשון מגדילים מאוד את הסיכון למומים, הפלות, ולידת תינוקות מתים ... ואני בכלל לא רוצה לחשוב עד כמה לא מאוזנת הייתי - אני בן אדם של פחממות (יכולה לחיות שבועות על טונות של פחממות ללא בשר!) וכיוון שלא הייתי מודעת לסכרת, אכלתי חופשי פחממות ומתוקים ...

אכן לגלות סוכרת בתחילת ההריון

זה לא מצב נעים. אבל עדיין יש בדיקות שיראו מה היה מצבך לפני ועם תחילת ההריון. ואני מניחה שאם המצב היה ממש נוראי הייתי חשה בכך.

מה הייתי אמורה לחוש ?

ברגע זה למשל יש לי סוכר 203 (מדדתי עכשיו - שעה אחרי ארוחת בוקר, וזאת למרות שהזרקתי אינסולין לפני ארוחת הבוקר) ואני לא חשה שום דבר.נראה לי שהגוף שלי פשוט התרגל לרמות סוכר גבוהות, ואני לא מרגישה שהסוכר שלי גבוה.

ועוד שאלה או שתיים ...

האם ידוע לכם על מקרים בהם המליצו למשהי לעשות הפלה רק על סמך בדיקת הדם שמראה את רמת הסוכר ב-3 החודשים האחרונים (של תחילת ההריון וקצת לפניו), אם היו תוצאות פטליות של בדיקת הדם, או שבכל מקרה נהוג לחכות ולראות איך זה השפיע על העובר ורק אז להמליץ על הפלה, אם יש צורך ? והאם בשלב של הסקירה המוקדמת (שבוע 14) כבר אפשר לראות אם הסכרת השפיעה על העובר בחודשים הראשונים? או שיתכן מצב בו על אף השפעת הסכרת, הסקירה המוקדמת תראה בסדר, ורק בסקירה המאוחרת יזהו את השפעות הסכרת בחודשים הראשונים ? תודה, וסליחה על מתקפת השאלות ...

ויי כמה שאלות ../images/Emo8.gif

תשמעי את צריכה לקחת בחשבון שאני עונה לך על השאלות הללו בתור סוכרתית 22 שנה ואמא ולא בתור אשת מקצוע- כי אני לא. לא שמעתי בכלל על הפלות (אלא על נערה צעירה סוכרתית שהרתה הריון לא מתוכנן מן הסתם) אבל שוב אני לא אשת מקצוע אז אין בידי כל סטיסטיקה בנושא- ואולי רצוי וכדאי לשאול רופא. "תוצאות פטליות של בדיקת הדם" לא כול-כך הבנתי מה זה
לגבי מומים אם המומים הם קשים, קרי, חלוקה לא נכונה של איברים וכדומה- ניתן לראות בשלב המוקדם של ההריון כלומר בסקירה המוקדמת- יכולים להיות מומים כמו מומים לבבים שיראו רק בשלבים מאוחרים - אבל את מרבית המומים הללו ניתן לתקן מידית לאחר הלידה אם מודעים להם קודם. מומים הם של אחוז מסיום מן האוכלוסיה לפי מה שבדקתי בספר של ד"ר קנטר "בשבילך שכיחות ההפלות הטבעיות בנשים עם סוכרת בלתי מאוזנת עשויה להגיע ל 30% - 60%. שכיחות המומים המולדים בעובר לאמהות סוכרתיות לא מאוזנות 6% - 12% (בערכי HbA1C גבוהים מאד). הסיכון המשולב של שני אלו לסבוכים בהריון כ 65%!" כלומר הסכנה הגדולה היא בהפלה טיבעית מומים הם רק 6-12% ושוב רק בערכי המוגלובין A1C גבוהים. ממליצה שתגשי לרופא ותבקשי שיבדוק זאת- למרות שאני מניחה (או מקווה לפחות
) שהוא עשה זאת אוטומטית.
ועוד דבר אם רמות הסוכר שלך ממשיכות להיות גבוהות אל תמתיני שבוע תרימי טלפון, תשלחי פקס עם התוצאות כדי שישנו לך מינונים בדחיפות.

שושן צחור, שוב תודה לך על

התשובה המפורטת והאינפורמטיבית. את נפלאה. ותודה על ה
, בהחלט מתכננת לדבר היום עם מרפאת הסכרת ולבקש שינוי מינונים.

שכחתי ...

"תוצאות פטיות של בדיקות הדם" - התכוונתי, שאם אישה הרה עושה את בדיקת הדם של ההמוגלובין A1C, ומתגלה שבתקופה שלפני ההריון ובתחילת ההריון היו לה ערכים פטליים (=אסטרונומיים = מאוד גבוהים), האם יתכן וימליצו מייד על הפלה, או שימתינו לבדוק איך השפיעו על העובר ?

אני מניחה שיקלו קודם לפני שימליצו

על צעד כזה
וגם אם לא תדרשי שישקלו ויסבירו לך מה הם השיקוליים - הם יכולים להמליץ ההחלטה בסוף היא שלך. המלצה אישית - עזבי את זה כרגע
- תתעמקי באיזון
- אם הבעיה תעלה אז תדוני בה, בכל כובד המשקל - כרגע יש לך דברים חשובים יותר כמו שכבר אמרתי איזון איזון איזון....

למעלה