שלום...

t h e saint

New member
שלום...

יש לי שאלה...שלא תבין שלפי השאלה שלי אני רוצה להכנס "לתקלים" ממש לא...אני רק רוצה להבין את הצד השני שבשאלה זו מיוצג על ידי החרדים... ידוע שהדיברות שבין אדם לחברו יותר חשובות מהדיברות שבין אדם למקום דיינו ה'... עכשיו איך ההמון החרדי...יכול לקלל בצורה שלא נתספת יהודים אחרים...איך הם יכולים לזרוק עליו אבנים...איך הם יכולים להגיד ליהודים אחרים שנותנים את דמם בשביל המדינה שמבחינתם אנחנו לא יהודים... ושוב אני לא בא להכנס פה לוויכוח "חריף" חס וחלילה אבל רק רוצה להבין איפה כל האידיאולוגיה שרשומה בספר הספרים איך היא לא מיושמת בשטח... הרבה אנשים חובשי כיפה שיצא לי להיות בחברתם ויצא לנו לנסות ולדבר על הנושא... פשוט לא ידעו מה להגיד לי , נשארו בלי מילים... אולי אתה תוכל להסביר לי איך אנשים שמיוצגים בתור כאלה שבשבילהם התנך הוא הכל , איך דבר פשוט כמו כבוד הדדי , יחס לזולת וכו' לא מתבצע... תודה.

א77

New member
נראה לי שאינך מודעת

נראה לי שאינך מודעת ואינך מכירה את הציבור הדתי והחרדי לדבר ה' בכללותו. העדפות והחשיבויות בספר הספרים נקבעים לפי חז"ל לא לפי איך שאני קובע ולא לפי ואיך שנקבע בעיני אחרים. זה תגובה למה שכתבת : ידוע שהדיברות שבין אדם לחברו יותר חשובות מהדיברות שבין אדם למקום. מבלי לשלול את שכתבת, בכל זאת נראה שאותם הרבה אנשים חובשי כיפה שיצא לך להיות בחברתם ויצא לכם לנסות ולדבר על הנושא... פשוט לא ידעו מה להגיד לך , לא בשביל שנשארו בלי מילים... אלא מאותה סיבה שחושבני לפני שהם יהיו חייבים לך תשובה, יהיה עלייך ללמוד ולהכיר את הנושא מעט יותר טוב. מדברייך משתמע שהציבור החרדי בהקשפתך הינו ציבור מקלל... מדברייך משתמע שהציבור החרדי בהקשפתך הינו זורק אבנים... וכו' וכו'. והכל על הקדש הקודשים בעינייך שזה מי שנותן דמו על המדינה... אז באמת יש הרבה מה ללמוד. ואח"כ וודאי נוכל להתפשר בדעותינו. וודאי שאלותייך ששאלת כבר לא יהיו אחרי שתלמדי להכירנו. שבוע טוב.

t h e saint

New member
דבר ראשון...

אני בן.. דבר שני אני ממש לא באתי להכליל את הציבור החרדי... דבר שלישי אני לא חושב שיש וויכוח על זה שהדיברות שבין אדם לחברו חשובות יותר ואת זה אני ממש לא החלטתי... דבר רביעי אני רואה שבאמת הפער בינינו הוא נורא גדול וזה סתם יגרר לוויכוח שימשך וימשך... לכן אני מודה לך על התשובה שסיפקת ואני לא מתכוון להמשיך ולדון בזה.. תודה.

איתמר770

New member
הוספה קטנה

נראה לי שבגלל שיש לציבור החרדי כבוד גדול ויחס קדושה לכל דברי התורה. ברגע שיש מישהו שפוגע בתורה- ויש גם מעט חרדים שלא יודעים את סדרי העדיפויות הנכונים בתורה- יש לך מתכון לפיצוץ. ולצערי לעיתים זה מה שקורה.

11שוקי 1

New member
תשובה

מעצם המילה דתיים הינו שהם מקימים את עשרת הדיברות , ואם לא א"כ הם חילונים עם כיפה. אבל באמת אין זה נכון כל הדברים שאמרת הם בתשקורה אבל במציאות הם אנשים הכי סבלנים לזולת שאני מכיר.

אלי ו.

New member
כמה דברים

ראשית, לא "ידוע" על דיברות חשובות יותר וחשובות פחות. שנית, אין להכליל, אני מכיר חרדים רבים שנזהרים בין מצוות בין אדם לחברו. יש אנשים חובשי כיפה שאינם מתנהגים כראוי, יש כאלה שעושים זאת במצוות בין אדם לחברו, ויש העושים כן במצוות בין אדם למקום. העושים זאת אכן חוטאים. למה הם חובשים כיפה? לרוב מסיבות חברתיות או הרגל. נקוה עבורם שיחזרו בתשובה שלימה עם כל עם ישראל.

amirjak

New member
נראה לי

עשרת הדברות, ספר דברים - פרק ה' 1. לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹקִים אֲחֵרִים עַל פָּנָי, 2. לֹא תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל כָּל תְּמוּנָה אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם מִתַּחַת לָאָרֶץ,לֹא תִשְׁתַּחֲוֶה לָהֶם וְלֹא תָעָבְדֵם כִּי אָנֹכִי יְדֹוָד אֱלֹקֶיךָ אֵל קַנָּא פֹּקֵד עֲוֹן אָבוֹת עַל בָּנִים וְעַל שִׁלֵּשִׁים וְעַל רִבֵּעִים לְשׂנְאָי, וְעֹשֶׂה חֶסֶד לַאֲלָפִים לְאֹהֲבַי וּלְשֹׁמְרֵי מִצְוֹתָו 3. לֹא תִשָּׂא אֶת שֵׁם יְדֹוָד אֱלֹקֶיךָ לַשָּׁוְא כִּי לֹא יְנַקֶּה יְדֹוָד אֵת אֲשֶׁר יִשָּׂא אֶת שְׁמוֹ לַשָּׁוְא 4. שָׁמוֹר אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ יְדֹוָד אֱלֹקֶיךָ, שֵׁשֶׁת יָמִים תַּעֲבֹד וְעָשִׂיתָ כָּל מְלַאכְתֶּךָ, וְיוֹם הַשְּׁבִיעִי שַׁבָּת לַידֹוָד אֱלֹקֶיךָ לֹא תַעֲשֶׂה כָל מְלָאכָה אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ וַאֲמָתֶךָ וְשׁוֹרְךָ וַחֲמֹרְךָ וְכָל בְּהֶמְתֶּךָ וְגֵרְךָ אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ לְמַעַן יָנוּחַ עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ כָּמוֹךָ,וְזָכַרְתָּ כִּי עֶבֶד הָיִיתָ בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם וַיֹּצִאֲךָ יְדֹוָד אֱלֹקֶיךָ מִשָּׁם בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרֹעַ נְטוּיָה עַל כֵּן צִוְּךָ יְדֹוָד אֱלֹקֶיךָ לַעֲשׂוֹת אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת 5. כַּבֵּד אֶת אָבִיךָ וְאֶת אִמֶּךָ כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ יְדֹוָד אֱלֹקֶיךָ לְמַעַן יַאֲרִיכֻן יָמֶיךָ וּלְמַעַן יִיטַב לָךְ עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר יְדֹוָד אֱלֹקֶיךָ נֹתֵן לָךְ 6. לֹא תִרְצַח 7. וְלֹא תִנְאָף 8. וְלֹא תִגְנֹב 9. וְלֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁוְא 10.וְלֹא תַחְמֹד אֵשֶׁת רֵעֶךָ וְלֹא תִתְאַוֶּה בֵּית רֵעֶךָ שָׂדֵהוּ וְעַבְדּוֹ וַאֲמָתוֹ שׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ וְכֹל אֲשֶׁר לְרֵעֶךָ אם כן המצוות הראשונות הן בין אדם למקום ולא כמו שאמרת בין אדם לחברו ולכן הן יותר חשובות. ויש אומרים שהמצוות בין אדם לחברו הן כנגד מצוות בין אדם למקום.. ותשובה לשאלה שלך "עכשיו איך ההמון החרדי...יכול לקלל בצורה שלא נתספת יהודים אחרים...איך הם יכולים לזרוק עליו אבנים...איך הם יכולים להגיד ליהודים אחרים שנותנים את דמם בשביל המדינה שמבחינתם אנחנו לא יהודים... " אני בחיי לא ראיתי המון חרדי מקלל יהודים וזורק עליהם אבנים למרות שידוע שבכל מיני אזורים חרדיים ביום שבת זורקים אבנים על מכוניות תראה העולם החרדי הוא מאד רחב, מס' החרדים שזורקים אבנים, מגדפים ומקללים את המדינה ויהודים בכלל הוא קטן מאד ואסור לך לראות בהם נציגים לכל המגזר החרדי. אם אתה לא מכליל ומחפש סיבה למה המיעוט הקטן הזה עושה מה שעושה אומר לך שאלה לא מקיימי מצוות אמיתיים שהם חלשים, ודאי דתיים בגלל שנולדו כך ואין להם הרבה מושג ביהדות הם רק יודעים שהחילונים הם הרעים והכופרים.. אני לא חושב שתראה חרדי ירא שמיים אמיתי מבזבז את זמנו בשבת קודש בזריקת אבנים על מכוניות....... ובנוגע לקילול יהודים אחרים בכלל.. אותו דין פי מאה שזה רק מרחיק את הגאולה - קוראים לזה שנאת חינם

למעלה