שלום

מפלצות

New member
שלום

רציתי לבקש אולי אם יש לכם איזשהו מדרש העוסק בישנוי הלשון שיפורה וכדומה ומדרש על הומור אני צריך אותם לעבודה שאני עושה על הגשש החיוור והשפעתם על השפה העברית. תודה מראש.

איתמר770

New member
שלום וברכה

כל הכבוד על העבודה שאתה עושה על הגשש, אולם - לא נראה לי שיש איזשהו מדרש העוסק בהומור/ליצנות. ומצד שני יש הרבה דברים הנוגעים לשמחה. יש סיפור אחד בגמרא על רב ששאל את אליהו הנביא מי מכל האנשים בשוק זכאי לעולם הבא, והוא הצביע על 2 אנשים. והרב שאל אותם "מה אתם עושים ?" והם ענו לו "אנחנו משמחים את האנשים". וזה מצוות חסד גדולה שאנשים לא יהיו עצובים. לצערי, אני לא יודע מה המקור המדוייק לסיפור. ושוב, בהצלחה בעבודה על הגשש. "למה אתה צוחק ?" "אנא-עארף העולם מצחיק אז צוחוקים"

איתמר770

New member
תראה...

בגמרא יש דיון די ארוך האם דרך זה זכר או נקבה. אבל "החייאת" השפה העברית בוצעה רק ע"י אליעזר בן יהודה. וחוץ מזה שהגששים הוסיפו נופך נוסף לעברית של ימינו במשפטים כמו: "אתה הבנת את זה ברוך ?" או "מה שבע ?" "מה כמה ?" וזה נכון יותר לדור שכיום בני 35-50 לצערי, כי אני משוגע על הגשש.

איתמר770

New member
למה שיהיה ?

כשהשפה העברית היתה שפה חיה- לא היה צורך ב"החייאת" השפה. גם לא היו מילים חדשות שקיימות היום כמו: מקרר, טלפון, טלויזיה וכד'.

למעלה