שלום

שלום

לכולם ברוכים הנמצאים ומבורכים. אני חדש בפורום הממוחשב. אין לי משהו ברור לומר. רק: לאן השחזור מוביל? אני מרגיש שאני עלול לעוף מהאדמה אם אעשה אותו "עד הסוף" אני אוהב את האדמה הזאת והעולם הזה..

ואני מוסיף

אני מצליח ביותר בשחזור אולם אני מרגיש שאני רק מוחק, הורס, ולא מקבל דבר מה חדש. השחזור שאני עושה הוא ללא מילים הוא רק התבוננות ונשימה. משהו חסר לי. עשיתי את משימה זו למאוד מרכזית בחיי אולם כעת אני מרגיש שעלי גם ליצור יש ולא רק להתנתק מהעבר האישי שלי. האם מישהו מצא עצמו במצב כזה? האם אני מצליח לצייר במילים משהו מובן כאן? ושאלה נוספת - האם מישהו/י רוצה להיפגש ממש וללבן נושאים כאלו ואחרים?

charlila

New member
אם אתה משחזר כהלכה, אתה בונה

מחדש את האנרגייה שלך לא התנסיתי כמעט בשחזור, אבל התנסיתי בעצמה רבה בשיטות אחרות שעשו זאת - שחררו לי כל פעם עוד מנת אנרגייה למערכת. ההרגשה היא - נקיון, עצמה, נעורים, בהירות, מטרה, כושר גופני ונפשי, כל session משחרר מנה נוספת. אם כך אתה מרגיש, כנראה שאתה לא כל כך מצליח כפי שנדמה לך. בדוק את עצמך.

קיקי4

New member
ידידי,, מטרת השחזור זה לא להרוס או

להתנתק,או למחוק,,מטרתו היא לעשות את העבר שלך, שאותו עברת ללא מודעות, בהיר,צלול, ובעיקר מובן. אתה צריך להבין את העבר,ובעיקר להבין למה אתה היית צריך לעבור אותו בדיוק באותה דרך שעברת,ולא בדרך אחרת.

charlila

New member
מטרת השחזור לנקות את הילתך מהשפעות

שליליות של אירועי העבר, בלשון אחרת - מקארמה שלילית. אתה עושה זאת ע"י זכירת העבר תוך כדי (או לפני) נשימה מסוימת, שמחזירה אנרגייה של אחרים ש"נתקעה" אצלך אליהם הביתה, ואוספת אנרגייה שלך ש"נתקעה" אצל אחרים אליך. כך אתה מחזיר לעצמך את כל החיות שאיבדת, ומשחרר את חיבורי הקרמה שלך עם הרשת הפרושה בין רבים. באשר לטכניקה: תאישה אמרה איפשהו "התחל מאיזושהי טכניקה, והנח לרוח להדריך אותך לטכניקה האישית שלך." האישית שלי היא נשימה ונשיפה תוך טלטול הראש ימינה-שמאלה ללא שום ספירה, ללא שליטה. נראה לי ששיטה זו לא גורמת ניכור רגשי, כפי שעושות שיטות אחרות. אמנם, אני אישית טרם הצלחתי להעלות זכרונות מאוד חיים בשחזור (גם לא ממש מנסה) - אם כי העליתי אנרגיות של אירועים בעצמה רבה.

pandor

New member
שיחזור

שיחזור מזיז את נקודת הכינוס למקום בו היה ממוקם בזמן התרחשות האירוע.שיחזור ממושך יכול לגרום לקפיצות אחדות של נקודת הכינוס ואם אתה לא דואג לקרקע את עצמך מדי פעם, בהחלט אתה יכול לקבל את התחושה שאתה "עלול לעוף מן האדמה..." מטרת השיחזור הוא לא לגרום לך להתתק מהעבר, אלא לסייע לך להבין את כל אותם החלטות , הרגלים, תגובות שנוצרו בעבר ורובם מופעלות באופן אוטומטי בהווה.שיחזור עוזר בהבנת האופן בו אתה רגיל לבצע את פעולותיך ואולי הבנת הסיבות בגללן בחרתה בצורת פעולה כזה או אחר, אבל לא בהכרח מבטל את התוכנות המופעלות. האנרגיה שמקבלים מהשיחזור מתבזבזת מהר מאד אם במקביל לא עושים פעולות אחרות כמו מחיקת היסטוריה אישית, אי עשייה (שינוי הרגלים),חלימה או/ו קיום ארבע ההסכמות...

יש כל מיני רמות ודרגות של שחזור.

לדוגמה, אני יכול לשחזר את היום הקודם, מה עשיתי וכו'. באותה רמה אני יכול לנסות לשחזר את כל חיי (מן הסתם ברמת פירוט הרבה יותר נמוכה). זאת התחלה. זה תרגיל טוב בזכרון, צלילות, לזכור את עצמי וכו'. מה אתה עוד רוצה לחפש מעבר לכך?...

foxx

New member
תהיות

אני מניח שלא חוויתי מעולם שחזור. עם זאת, כבר הרבה מאוד זמן, אולי זה היה מאז שאני זוכר את עצמי אך ההרגשה הלכה והתחזקה עם הזמן, יש לי הרבה חלומות בהקיץ. אני פתאום נזכר בסיטואציה מסויימת ומרגיש כאילו אני חווה אותה שוב, רואה אותה ושומע אותה ולכמה רגעים שוכח שאני נמצא במקום אחר ולא בסיטואציה שאני חווה עכשיו מחדש. כמו שאמרתי, מאז שאני זוכר את עצמי יש לי את החוויות האלה. כשהייתי קטן מאוד, בתחילת-אמצע יסודי אני מניח זה היה קורה לי הרבה יותר ואז הייתה איזו שהיא ירידה בזה (יכול להיות גם שאני פשוט לא זוכר טוב), ונראה לי שבשנים האחרונות או אפילו בתקופה האחרונה יש עלייה באירועים האלה שקורים לי. אבל תמיד הייתי סבור שזה משהו שקורה לכולם, ואני עדיין חושב כך. מה ההבדל בין זה לבין שחזור ?

pandor

New member
שחזור

הוא יותר מהיזכרות באירועים ואפילו יותר מלחיות מחדש את האירוע, כי בזמן שאתה חווה שוב את האירוע ככל שאתה מיומן יותר אתה נהיה מודע יתר ויותר לרבדים נוספים של האירוע. מצד שני גם בלי כל התהליך הנלווה של שחזור (נשימות מניפה-עוזר מאד להתכוונות לשיחזור) אתה יכול למצוא את עצמך בתוך השיחזור. רוצה להגיד בזה שאי אפשר לענות לשאלה שלך כי רק אתה יכול לדעת מה אתה חווה ומה היה לפני ואחרי החוויה. קח לעצמך אתגר לענות לשאלה שלך בעצמך. נסה להבין מה זה שיחזור(ספרים, שאלות),קבע לעצמך שבמהלך שבועיים,חודש אתה עושה מדי יום שיחזור עם הנשימות ועם הרבה התכוונות(בהתחלה לא רצוי לעשות יותר מחצי שעה ביום אבל אם אתה הולך על יותר זמן תדאג להפסקות מדי חצי שעה) ובמקביל נסה להיזכר מה הביא אותך לאותם "חלמות בהקיץ" וכיצד השפיעו אליך. אם בא לך, כמובן...

foxx

New member
חלימה בהקיץ

למה הכוונה בנשימות מניפה ? אתה יכול לפרט על התהליך הנלווה של שחזור ? באמת הרבה פעמים כשאני נזכר בכל מיני אירועים בעבר וחולם בהקיץ אני מבין דברים מאז בצורה שונה, תוך כדי ההזכרות בהם אני פתאום קולט איך האירוע הזה מפעם השפיע עלי והביא אותי לאיך שאני היום. אני מרגיש שרוב המחשבות שלי הן כאשר אני חולם בהקיץ.

pandor

New member
פרה-פרה

נשימות מניפה- תכף התהליך הנלווה של השיחזור-טכניקות שונות של השחזור כולל נשימות מניפה ועוד כמה סוגי של נשימות למקרה הצורך. אבל לפני זה 3 שאלות: 1.) מה אתה יודע על השחזור? 2.) למה אתה רוצה לעשות שיחזור? 3.) מה כוונתך במשפט האחרון של הודעתך?

foxx

New member
תשובות

1) שזו דרך לחוות את החוויות שלנו מפעם (ונראה לי שהכוונה פה היא למשמעותיות יותר) מחדש וכך לגלות עליהם הרבה דברים. או בנוסח אחר, להניע את נקודת המאסף שלנו לנקודה שהיא הייתה בה בעבר אבל אז אנחנו לא הבנו לגמרי את המציאות שאנו תופסים, ודרך השחזור אנו מסוגלים יותר להבין את המציאות והסיטואציה שבה היינו. 2) זה נשמע כמו דבר טוב לעשות, דבר שיגרום לי להיות יותר מודע לעצמי. בנוסף, הרבה בפורום ובמקומות אחרים מתייחסים לזה בתור דבר מאוד חיובי שקורה ולכן יש בי גם סקרנות לזה. 3) התכוונתי לרוב המחשבות שהן משמעותיות עבורי. מחשבות רוחניות אולי.

pandor

New member
כצד ראשון

תכין רשימה של כל האנשים שפגשת בחייך. הרשימה צריכה לכלול לא רק את שמות החברים, מכרים, שכנים, משפחה וכו',אלא כל אדם שהיה לך אינטרקציה כלשהי איתו, גם אם אינטרקציה זו לא נראת משמעותית בעינך. שמות שאתה לא יודע, תאר במילים באופן שתוכל לזכור מאוחר יותר למה התכוונת (השכן ממול, האיש מהמכולת שרימה אותי בשקל, הקבצן מאבן גבירול) רשימה כזו צריכה להכיל מאות ובמקרה טוב אפילו אלפי שמות. תחלק את החיים שלך בצורה כלשהו: יש אופציה של חלוקה לפי תקופות (מגיל 0-ועד לגן, גן, יסודי, תיכון,צבא וכו'), יש אופציה לחלוקה לפי הבתים שגרת בהם ( הבית באילת, הבית בנורדאו, הבית בלוס אנג'לס)-חלוקה זו טובה כמובן רק לאלה שעברו דירה כמה פעמים בחייהם, חלוקה לפי אירועים משמעותים(עד מות סבתא, עד שפגשתי את אהובתי הראשונה, עד שהיכרתי את שמוליך...) או חלוקה אחרת שנראת לך מועילה יותר. כדי שלא יווצר בלגן בין כל השמות שיצוצו לך, תכין לעצמך טבלה עם שלושה טורים: בטור הראשון תרשום את שם החלוקה (כמו בתים), בטור השני תרשום שמות (ותעלה את כל השמות הקשורות לאותו תקופה), ובטור השלישי תרשום אירועים מיוחדים (תיזכר בכל האירועים החשובים מאותה תקופה). עריכת רשימה כזו יכול לקחת מספר ימים, ואף שבועות, חודשים- תלוי ברצון בעיקר. אם לקחת על עעצמך את המשימה -תיידע אותי בבקשה.

foxx

New member
לא הבנתי

השאלה שלי הייתה מה זה שחזור ואמרתי שם למה אני מתכוון מבחינה יותר פרטנית. למרות שיש סיכוי גדול שאתה לא יכול לדעת למה אני מתכוון באמת, אבל יכול להיות שהבערך זה בדיוק מה שאני לפחות צריך.

pandor

New member
מה זה יעזור לך לדעת

אם למשהו יש חוויות דומות לשלך ומה זה יעזור לך לדעת אם מה שאתה חווה זה שחזור או לא? אני לא שואלת את זה מתוך ציניות , אלא מתוך סקרנות.

foxx

New member
הממ

בני אדם אוהבים להרגיש שייכים :) לא בתור משהו טוב או רע, אלא בתור תכונה שמושרשת בי. מעבר לזה, אני חווה כל מיני דברים וקורא על כל מיני דברים, זה נחמד לי לקשר בין הדברים שככה כשאני קורא ומדבר עליהם אני מסוגל יותר לקשר ביניהם לבין מה שאני חווה וכך בסופו של דבר יותר מובן לי מה שעובר עלי.

למעלה