שלום

שלום

אני נורא רוצה ללמוד הנדסת ביו רפואה (כנראה באת"א) אבל ככל הנראה התעודת בגרות והפסיכומטרי שלי לא מספיקים. אני לא הולכת ללמוד בשנה הבאה, אלא שנה אחרי זה (כלומר 2006). עכשיו, יש לי שתי אופציות: לשפר ציונים, ואני לא בטוחה שבשנה הבאה יהיה לי כ"כ זמן וראש לזה. או ללמוד משהו אחר שאליו אני אוכל להתקבל - למשל ביולוגיה, פיזיקה ואסטרונומיה, ביוטכנולוגיה או דברים כאלה ואז לעשות תואר שני בהנדסת ביו רפואה. השאלות שלי: 1. האם הדרך השניה היא אכן אופציה טובה? ומעשית? (מבחינת תנאי קבלה לתואר שני) 2. האם לאחר שאני אגמור תואר שני בביו רפואה אני אוכל להשתלב בשוק העבודה כמו אלו שעשו תואר ראשון ושני בזה? 3. האם לא יהיו לי פערים גדולים מדי כשאני אבוא ללמוד ביו רפואה?

ביורפואה

תנאי קבלה כלליים לתואר שני בפקולטה להנדסה באת"א: א. תואר "בוגר אוניברסיטה" בהנדסה או במדעים מדוייקים, מטעם מוסד מוכר להשכלה גבוהה. ב. הממוצע המשוקלל של הציונים בלימודי התואר הראשון הוא "טוב" 75 לפחות. ג. בוגרי מדעים מדוייקים B.SC , ובוגרי מכללות הנדסיות B.SC או B.TECH , שמעוניינים להרשם לפקולטה להנדסה, יידרשו להשלים לפחות ארבעה או לפחות שלושה קורסי השלמה לתואר ראשון. מועמדים אלה שיתקבלו לפקולטה להנדסה יידרשו ללמוד את קורסי ההשלמה במסגרת "לימודי חוץ הנדסה". הצלחה בכל קורסי ההשלמה היא תנאי הכרחי לאישור המשך לימודים לתואר שני. ד. מידע נוסף ראי באתר האוניברסיטה. תנאי קבלה נוספים: למחלקה להנדסה ביו רפואית יכולים להגיש מועמדות בוגרי הפקולטות למדעים מדוייקים, מדעי החיים ורפואה. קורסי השלמה אלה אמורים לסייע לך לסגור פער ביחס לאלה שלמדו תואר ראשון בתחום.

ואם אני הולכת ללמוד תואר ראשון

במכון טל? אח"כ יש מצב להמשיך לשני באת"א? ולגבי מכון טל - שמעתי שהם מבטיחים עבודה לכל מי שהולכת ללמוד אצלם. האם זה נכון? (אין לי את ההרשמון שלהם פשוט... עד שיהיה לי אני מקוה לקבל תשובה פה). תודה על הכל

H20

New member
אל תשכחי שעד לפני מספר שנים כלל

לא היה ניתן בישראל ללמוד הנדסה ביורפואית לתואר ראשון, אלא רק לתואר שני ושלישי, כך שהדרך השנייה עליה את מדברת (תואר ראשון בתחום אחר+תואר שני בביורפואה) הגיונית. לדעתי, יש בה אפילו יתרון, כי היא נותנת לך בסיס טוב ומעמיק בתחום מדעי\הנדסי מסוים שאחר-כך תוכלי לנצל בלימודי הביורפואה. אני אישית מכירה ושמעתי על אנשים עם תואר ראשון בביולוגיה\ הנדסת חשמל\ הנדסת מזון וביוטכנולוגיה וכו' שעושים תואר שני בביורפואה.

מכון טל

מכון טל מעניק תואר מוכר לכל דבר, ואם תעמדי בדרישות הקבלה הרגילות של האוניברסיטה תוכלי להתקבל לתואר שני.

למעלה