שלום

L i l o s h

New member
שלום

אני בת 21, ללא בגרות ומעוניינת ללמוד. אני מודעת לעבודה שללא בגרות לא אוכל ללמוד באונ' ,אבל אני מעוניינת לדעת האם ישנן מוסדות שניתן להתקבל אליהן ע"י בחינות קבלה למיניהן הקובעות את רמת המשכל וללא תעודת בגרות?

L i l o s h

New member
היי נגה,

תודה על התגובה. תוכלי אולי לפרט בנוגע לאוניברסיטה הפתוחה? האם ניתן ללמוד שם ללא בגרות? תודה.

האוניברסיטה הפתוחה

פתוחה, כאמור, לכל חפץ. האוניברסיטה הפתוחה מעניקה תארים ראשונים במגוון רחב של תחומים, תארים שניים במגוון תחומים מצומצם (מדעי המחשב, דמוקרטיה, מחשבה ביולוגית ומנהל עסקים) ותואר בהנדסת תעשייה וניהול. שיטת הלימוד מבוססת בעיקר על למידה עצמית תוך שאת מקבלת כלים לכך (עבור כל קורס את מקבלת את כל חומר הלימוד הנדרש, בתוספת מדריך למידה וחוברת המטלות שתצטרכי להגיש במהלך הסמסטר), ומקיימת מפגשי הנחיה במתכונת הנחיה רגילה (כ6-7 מפגשים בכל הסמסטר) ובמתכונת הנחיה מוגברת (לרוב שבועית, ולא מוצעת בכל קורס). ההתנהלות היא ריכוזית, כלומר לכל קורס יש מרכז שאחראי על הלימוד שלו בכל הארץ (כאמור, ישנם מרכזי לימוד בכל הארץ) והוא גם זה שכותב את הבחינות. לרוב, את לא נפגשת איתו במפגשי ההנחיה אלא עם מנחה שאמור לסייע בהתמודדות העצמית עם החומר ולא אחראי על העברתו. בנוסף לכך, אם המטרה שלך היא בסופו של דבר להגיע לאוניברסיטה "רגילה" (מבחינת שיטת הלימוד וההתנהלות. מבחינת ההכרה בתארים אין שום הבדל. תואר מהאוניברסיטה הפתוחה הינו תואר אוניברסיטאי, ולא תואר של מכללה), תוכלי לרוב ללמוד באפיק מעבר לאותה האוניברסיטה, מה שאומר בערך שאת שנה א' תלמדי באוניברסיטה הפתוחה ולאחר מכן תוכלי לעבור (בלי בגרות ובלי פסיכומטרי) לאוניברסיטה בה את רוצה ללמוד ולהמשיך בדיוק מאיפה שהפסקת. אישית, אני ממליצה דווקא שכן לסיים תואר באו"פ, אבל, כאמור, כל אחד ומה שמתאים לו. להרשמה וייעוץ, פני למרכז הלימוד הקרוב ביותר לביתך.

ובנוסף...

אם את בת 30+ תוכלי להתקבל לאוניברסיטאות ללא תעודת בגרות לחלק ניכר מהחוגים, ורק על סמך הפסיכומטרי.

למעלה