שלום

HELPNET

New member
שלום

יש לי שאלה . איך מגלים שיש לך סכרת . ומתי (נולדים עם זה או פתאום???)

גילוי סוכרת

יש שני סוגי סוכרת סוכרת סוג 1 תלוית אינסולין - שבעבר נקראה סוכרת נעורים סוכרת סוג 2 שאינה תלוית אינסולין- בעבר נקראה סוכרת מבוגרים. סוכרת בד"כ אינה מצב שנולדים איתו נולדים עם מטען גנטי שבעקבות גורמים סביבתיים עלול להביל להתפתחות סוכרת. ברוב המקרים סוכרת סוג 2 מתגלה בבדיקות דם שגרתיות. כאשר המצב יותר קשה הסממנים לסוכרת הם: צמאון השתנה מרובה רעב מוגבר ירידה במשקל

יש סוג נוסף - שים לב השושן הצחור

יש סוג נוסף שהוא דומה לשניהם יחדיו הוא הסוג שמתאפיין בפגיעה בלבלב בגלל פגיעה של סטרואידים עקב טיפולים כימיים או טיפול ממושך בסטרואדים כלומר תרופות שגורמות לפגיעה בלבלב ואז מתחיל מצב של סכרת בגוף

../images/Emo51.gif על התיקון

שמעתי על משהו דומה בעבר. סוכרת שנוצרה בעקבות טיפולים כימוטרפיים שהרסו את הלבלב. משום מה באמת לא מתיחסים לסוג זה של פגיעה בצורה נרחבת מספיק. תודה שהסת את תשומת ליבי לעיניין

dvorau

New member
סוכרת בעקבות טיפולים או תרופות

שלום, אני חדשה בפורום שלכם. רציתי רק לתקן לי יש סוכרת שסוברים שהיא בעקבות לקיחת סטאורידים זמן ממושך. סוכרת זו גם נחשבת ל-סוג 2 (סוכרת מבוגרים) ואינה מובחנת כסוכרת מסוג חדש. כמו כן הטיפולים וההנחיות הם אותם טיפולים והנחיות לסוכרתיים רגילים. רק רציתי להבהיר.

ההתנהגות היא לפי המטופל

כמה נזק עשתה התרופה למטופל כי תלוי כמה קורטיזון לקח ומה היה מצבו לפני זה ומה הבעיה הבסיסית שבגללה ניתן הקורטיזון אני מסתמכת על עבודת מחקר של סטודנטית מאונברסיטת ב"ש סכרת מסוג 2 - תנגודת הגוף לאינסולין בעיקר בגלל השמנת יתר ונוצרת הפרעה בהפרשת האינסולין הלבלבית וסוג ו שהוא סכרת הנעורים ויש את הסברת ההריונית ואני התכוונתי למקרים שהבן סוכרת נממצבים מוגדרים כגוןליקוי גינטיבתאי ביתא, או פעילות האינסולין מחלות לבלב, הפרעות הורמונלית , סכרת עקב תרופות זיהומים, וסכרת אוטואימונית, תסמונות גינטיות המשלבות סכרת נכון שהטיפול זהה לסכרת שלא תלויה באינסולין - או סכרת מבוגרים הנקראת סכרת מסוג 2

danna8

New member
../images/Emo26.gifמשהו יכול בבקשה לפרט...

לי על הסוג הנוסף של הסוכרת. אני מגישה עבודה על סוכרת ורק עכשיו אני שומעת על הסוג הזה, משום מה לא נתקלתי בו עד עכשיו. זה חשוב לי מאוד- תודה מראש, דנה

ויש עוד סוג של סוכרת

זה יותר תת-סוג של סוכרת, הוא נקרא mody, זה מה שלי יש. אם מסקרן אתכם לדעת - זאת סוכרת ביניים, היא מופיעה בין גילאי 9-25, זו סוכרת תורשתית המועברת מדור לדור, היא עוברת ל 50% מהילדים, יש מצב קל שבו הטיפול בדיאטה מספיק ויש מצבים שדורשים טיפול באינסולין. לי גילו את הסוכרת לפני כמעט 6 שנים, במשך חמש וחצי שנים טיפלתי בסוכרת ע"י דיאטה, הדיאטה לא כל כך עזרה ועכשיו אני מטופלת ע"י תרופות ודיאטה, כמובן..

למעלה