שלום...

g y g y

New member
שלום...

שלום אני ליהי ואני בת 15 לפני כשלושה חודשים אובחנתי כחולה והאמת אני לא מתייחסת לזה ברצינות זאת אומרת בשבילי זה רק לבלוע כדורים פעמיים ביום וזהו את שאר חיי אני משתדלת לחיות כרגיל והשאלה שלי היא האם זה אמור לשנות לי משהו בחיים?? ועוד משהו נתנו לי את התרופה דפלפט ומאז שאני לוקחת אותה הרעב שלי הוגבר אני רעבה כל הזמן וגם יותר ישנונית האם יש דרך לפתור את זה תודה....ליהי

qt1

New member
היי ליהי וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

למיטב ידיעתי הדלה , אין כל סיבה שחייך ישתנו, מעבר לכך שתקפידי לקחת את התרופות בזמן כמו-כן יש לעבור בדיקות תקופתיות , אני מקפידה מדי חצי שנה לעבור ב.דם , תפקודי כבד. הישנוניות שאת מתארת היא אולי תופעה של הגוף לתרופה חדשה , שלושה חודשים הם לא זמן ארוך , האם הישנוניות מפריעה לך לנהל אורח חיים תקין? מהו המינון של הדפלפט והאם את עדיין מקבלת התקפים למרות נטילת התרופה? ראיתי שכמה חברי פורום כתבו שהדפלפט גרם להם להעלאה במשקל , אני מכירה כאלה שרזו, אולי כדאי לשלב פעילות גופנית דווקא עכשיו (בלי שום קשר לאפילפסיה), פעילות גופנית היא תמיד טובה
. אני לדוגמא מקפידה לצעוד כמה שיותר ומתעמלת בפילאטיס , כשיוצא לי אני שוחה... (מעט מדי לטעמי
) מה דעתך? חג פורים שמח
חיבוק

ufo11

New member
גם אני טופלתי קודם בדפלפט..וגם

אצלי זה גרם לתאבון יתר... עד כדי כך שעליתי מעל לעשרה אחוז במשקל... בגלל זה הרופאה שלי החליטה שנחליף תרופה ללמיקטל, והספקתי כבר לרזות 5 ק"ג והתאבון נורמלי. לגבי העייפות? יש כאלה שהדפלפט גורם להם לעייפות ויש כאלה שלא, אז כנראה נפלת על החלק הזה שגורם קצת לעייפות. תתיעצי אולי עם הרופא שלך, תגידי לו מה תופעות הלוואי, וייתכן כי יחליט כי זה באמת רק כי עוד לא הסתגל הגוף, או שיחליט שיש להחליף תרופה..

qt1

New member
../images/Emo45.gifהשאלה היא אם התרופה מאזנת

ואם תופעות הלוואי הן מינוריות או מג'וריות ,הכל מאוד אינדיבידואלי לכל אדם , ישנם אנשים שיעדיפו להיות במצב של עודף משקל ולא להפסיק תרופה שמאזנת אותם , לעומתם אחרים יחליפו את התרופה. השאלה מה ליהי רוצה. אהבתי מאוד את תשובתך ufo11 , אני מוצאת את תשובותיך באופן כללי מאוד מעניינות ותומכות. כל הכבוד לך על הבקיאות ועל הרצון לעזור לזולת
וחיבוק...

ufo11

New member
בעיקרון, הדפלפט זו אחת התרופות

היותר טובות שיש קיום לטיפול במחלה. אני מניח שזה גם קשור לסוג האפילפסיה, אבל בזה אני כבר לא מבין כל כך, אז לא אגע בזה... אני יכול להעיד שאצלי זה השפיע בצורה חיובית על ההתקפים, אבל מבחינת תופעות לוואי, הן היו מאוד מאוד מג'וריות. תאבון מוגבר עד כדי כך שהייתי אוכל הרבה ועוד הייתי רעב, וזה הרי לא הגיוני. דבר שני, זה נשירת שער (מהראש), דבר שגרם לזירוז הגנים האלה של נשירת השיער, לגיל 18... וזה לא מי יודע מה כיף. אבל כמו שאמרת, זה בהחלט אינדיבידואלי לכל אחד ואחד. ותודה רבה לך:)))

qt1

New member
../images/Emo92.gif לך...../images/Emo13.gif

עוד שאלה... איך מטופל אחד כותב שהדפלפט גרם לו לנשירה והאחר כתב שהדפלפט גרם לו לשיעור יתר? חומר למחשבה לא?

ufo11

New member
זה באמת קצת סותר, אבל.. כמו שכבר

נאמר, זה מאוד אינדיבידואלי, וכל אחד תופס משהו אחר בסופו של דבר

qt1

New member
השאלה "איזון בכל מחיר"?../images/Emo103.gif

לי יש את הקווים האדומים שלי, ואני מאמינה שלכל אחד מאיתנו יש וצריך להיות קו אדום! וגםף, שבסופו של דבר ישנה תרופה או שילוב של תרופות שיכולות להביא לאיזון. צריך לקחת נשימה עמוקה , להיות סבלניים ולהבין שבדרך אל האיזון עלולים ליפול כמה פעמים , נופלים קמים...
חייבים להמשיך הלאה , החיים יותר מדי יפים מכדי לוותר על איכות.

ufo11

New member
תראי, בסופו של דבר, מה שחשוב הוא

להיות מאוזן..הרי בלי זה, יכולים להיות התקפים חדשות לבקרים. כך שבאיזה שלב, יש לקבל את העובדה שעל מנת לקבל דבר אחד, נאלצים לספוג משהו אחר. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, וגם הטיפול נמנה כאחד מהדברים האלה.

qt1

New member
אני מסכימה איתך ufo11../images/Emo29.gif

לי לא זכור שהפסקתי כדור בגלל השמנה או תופעה אחרת , אני כן זוכרת שהפסקתי בגיל 19 כדורים מפני שהם גרמו לי לישון כל הזמן, אבל לא כולם כמוני או כמוך ,אם נערה לדוגמא מתחילה ליטול את הכדורים ויש לה שיעור יתר, היא בהחלט עלולה להחליט לגשת לנוירולוג כדי לשנות תרופה , גם אם היא מאוזנת , אז אנחנו בנקודת ההתחלה - זה מאוד איניבידואלי. וגם... שרצונו של אדם כבודו!!! חיבוק

ufo11

New member
בהחלט מסכים איתך:) זה משתנה

בהתאם לסיטואציה של כל אחד.

g y g y

New member
לכל השואלים והשואלות

לכל השואלים ... קיבלתי רק התקף אחד וזו הייתה הפעם הראשונה ונקווה שגם האחרונה

לולי11

New member
לליהי

גם אני לוקחת דפאלפט וגם אצלי בהתחלה היתה עליה ענקית במשקל שממש גרמה לי לדכאון. בעקבות התייעצות עם הנוירולוג הפחיתו לי את המינון מ-4 ל-3 כדורים ביום והתאבון האינסופי נעלם לו.

qt1

New member
g y g y גם אנחנו מקווים ../images/Emo23.gif

שזה היה התקף חד פעמי ומחזיקים לך אצבעות! אנחנו כאן , את יודעת... חיבוק

למעלה