שלום

need you13

New member
אופס..שכחתי לכתוב,אז הינה

שלום אני טל ורציתי שתספרו לי מזה בעצם קפוארה,הכל על תולדות הקפוארה,מאיפה זה בא ואיך זה ממשיך הלאה... תודה לעונים טל

Mr HaiM

New member
הנה

הקפואירה היא חיבור מרתק בין מוסיקה ריקוד ואמנות לחימה הקפואירה נוסדה לפני יותר מארבעה מאות שנה בברזיל בעקבות חלומם של עבדים לחזור למולדתם שבאפריקה הקפואריסטים הראשונים היו עבדים אפריקנים שהובאו לברזיל במאה השש עשרה הביאו או לברזיל עבדים מאפריקה כדי שיעבדו במטעי הסוכר למרות שהעבדים עבדו מהבוקר עד הלילה הם עדיין שמרו על המסורת של השירה והריקוד הם לא הפסיקו לחלום על היום שבו הם יחזרו לבייתם מתפקידם הקשה כעבדים הקפואירה עזרה להם לפתח אומנות לחימה במוסווה לריקוד משום שהיה אסור להם לפתח אומנות לחימה כלשהי :בקפואירה יש כלים שנקראים תוף קונגו גדול-טבאקי תוף מרים קטן-פנדרו כלי מיתר שמנגנים בו בעזרת מקל ואבן-ברימבאו הקפואריסטים משתמשים רק ברגליים והם משתמשים בידיים רק לצורך הגנה ולאקרובטיקה הבעיטות אינן פוגעות ביריב האימונים נעשים בשביל הכיף הריקוד והקצב ולא למען האלימות שבדבר יזדו'בקפואירה יש דבר הנקרא בטצ זהו אירוע אשר מתקיים פעם בחצי שנה שבו הקפואריסט עולה בדרגות והוא מקבל כינוי זה מהאתר של קפוראג'ינגה

preguica

New member
כן אבל

אצלנו בקבוצה (קאפוראג'ינגה) היו 2 בטיזדואים בשנה. אבל מהשנה יהיה רק אחד....

Bantus

New member
אוהו..זה נראה לי הולך להיות ארוך...

אז ככה, חיים קצת אמר על זה בכללי אז אני לא יחפור יותר מדיי... אבל הקפואירה זה בעצם אומנות לחימה בהסואה, השבויים רצון לפתח דרך לסילחם עם החוטפים חזרה והיה אסור להם אז הם הסתירו את זה בריקוד. הקפואירה המקורית היה האנגולה, זה בערך הקפואירה שאתה רואה (המהיר) רק שהוא ממש איטי- שרים איטי, משחקים איטי, והאווירה אחרת. היום פחות אנשים וקבוצות מתמקדים באנגולה אבל אני חושבת שזה חשוב ללמד וגם להתמקד על זה בשביל לשמור על הקפואירה האמיתית. בתוך הקפואירה ובנוסף התפתחו מלא דברים, יש את המקוללה שאני לא ממש מתמצאת בזה אבל זה משחק עם מקלות (ויש פה כמה מקומות עם תמונות) והאנשים עם חצאיות ואפילו עובדים עם סכינים. שוב- אני לא הכע מתמצאת בנושא אז אולי אחרים יכולים לפרט יותר. יש פה אחד מהחבר'ה קוראים לו אושרי והוא בדיוק עשה עבודה על אנגולה אז אולי הוא יעביר אותה לפה וזה יסביר יותר טוב. וחוץ מהעניין הזה שהתפתחו מלא דברים זה מה שמפחיד, לאט לאט רואים שהקפואירה הופכת ומשתנה למה שמתאים לאנשים היום ומאבדים קצת את העניין של הקפואירה הישנה והאיכותית ולשם זה הולך, נקווה שלא ישכחו את מה שהיה פעם ושתמיד ישמרו על הדברים הישנים. בנוסף למה שאמרו על הכלים אז הבירמבאו הוא בצורת קץ וקשת כזאת, מנגנים עם מקל וזה על מיתר אחד כמו קשת ומה שאני שמעתי זה שהשומרים ששמרו על השבויים כשהם התקרבו אליהם לראות מה הם עושים אז האחראי על ההודה עם הבירמבאו היה לוקח את המקל ויורה באיש שמתקרב כדי שאנשים לא יעלו על האומנות לחימה שהם מיצרים וזהו, זה חלק מהסיבה שהבירמבאו הוא "המזוזה" ושיש לו ולמי שמנגן בו כבוד.

למעלה