שלום...

chen123456789

New member
שלום...

אני לומדת בחטיבת בן גוריון (שבהרצליה), בכיתה ט'. אתמול קיבלתי מכתב מתיכוןהיובל, אשר כלל הזמנה ליום פתוח. אני שוקלת ללכת לאחת מן המגמות הבאות: ביוטכנולוגיה מדעים - רובוטיקה הנדסת תוכנה בהזמנה נכתב כי יתקיימו מבחני התאמה או ראיון אישי, בעוד שבועיים- שלושה (התאריכים מפורטים שם). ראיתי שרוב חברי הפורום לומדים ביובל ורציתי לדעת מה דעתכם על המגמות, אם מישהו יכול להמליץ לי לאן ללכת, אם המבחני קבלה קשים, ומה ישאלו אותי בראיון האישי (ומה כדאי לי לענות כדי שיקבלו אותי), איך המורים שם, אם אתם מרוצים וכו'... תודה מראש

EO117

New member
אז לשאלותייך-

טוב אני לומד בתיכון "היובל", אך לא במגמות שציינת לעלייל. שאר חברי הפורום (נטע,שירי,אורן ושגיא) לומדים במגמות שציינת. בקשר להמלצה-לדעתי האישית, את צריכה לראות ולשמוע בעצמך על המגמות השונות בתיכון שלנו ורק את תוכלי לבחור. בעניין זה קשה להמליץ. בקשר למורות-יש מורות מעולות ויש מורות על הפנים! (כמו בכל בי"ס הארץ). קחי אזהרה אצלנו הן "זקנות"-"בית אבות למורות" כפי שאנו מכנים את המקום. יש מעט צעירות ואין הרבה מורים זכרים... יש לנו מנהלת חדשה, ציפי מל, שעדין לא החלטתי אם היא מנהלת טובה... היא חייכנית, לא צועקת, בכלל לא קשוחה ובעלת השקפת עולם שלפעמיים בא לך להקיא... אם אני מרוצה? אני אחליט בסוף י"ב. אז בראשית תגיעי ליום הפתוח, תתרשמי, תראי, תשמי ותחליטי. והצעה,לכי לכל הימים הפתוחים... בהצלחה רבה ובחירה נבונה, אלירן

*neta*

New member
מה זה הנדסת תוכנה?

לא מכירה.. בנוגע למבחני התאמה, אין מה לדאוג רק צריך ציונים טובים וזהו. ואני ממליצה לך ללכת למה שאת אוהבת, ומה שמעניין אותך. כי כשאומרים שיש הרבה שעות, מתכוונים לזה. אני אישית ממגמת טכ"ם (טכנולוגיית מידע-מחשבים) אז אם יש לך שאלות בנוגע למגמה אני אשמח לענות

chen123456789

New member
.....

תודה שענית, מה זה נחשב ציונים טובים? כתוב שם מעל ממוצע 85, זה באמת מספיק? לא כתוב בהזמנה שקיבלתי טכ"ם, אבל אני מניחה שזה כמו הנדסת תוכנה (בגלל המחשבים). מה שמפחיד אותי בעיקר זה הראיון שהם עורכים. את זוכרת מה שאלו אותך שם?

IאביעדI

New member
ביוטכנולוגיה

תשמעי, אני עכשיו ביב' עוד מעט מסיים את הלימודים. ואני יכול להגיד לך כמה דברים על ביוטכנולוגיה: 1. את הראיון לא בעיה לעבור. 2. כמעט כל מי שנכנס למגמה הזאת נשאר בה, לא כי הוא רוצה, אלא כי לא באמת יש לו ברירה. 3. אני והרבה הרבה אנשים אחרים חוץ ממני, אם לא כולם, לא נהנים במגמה הזאת. החומר פשוט לא מעניין אותי. 4. הציונים שיש לתלמידים במגמה הזאת לא רק במקצועות המגמה אלא בכלל הם מאוד גבוהים. אפילו לי עד השנה היו ציונים גבוהים. 5. לפי מה שהבנתי זאת מגמה די נחשבת באוניברסיטה. אבל לסיכום, אם אני הייתי יכול לחזור לכיתה י' ולהחליט עוד פעם לא הייתי הולך למגמה הזאת. אבל החלטה שלך. תבואי ליום הפתוח ותסתכלי קצת, אבל, קחי את מה שאומרים לך בעירבון מוגבל כי מנסים להציג לך את המגמה בצורה יותר יפה.

IאביעדI

New member
אה ועוד משהו

אם את בקטע של לשרת במודיעין, אז אולי חוץ מערבית זה המקצוע שהכי יתרום לך להכנס לשם. כמעט כל הכיתה שלי הייתה מועמדת למסלולים במודיעיו, חלק עדיין מועמדים, חלק נשרו. והתותחים באמת באמת חתמו ויתור
לא לקחת יותר מדי ברצינות את השורה האחרונה.

שגיא123

New member
85 בהחלט מספיק

בעיקרון זה תלוי במספר האנשים שמבקשים להתקבל למגמה. בשכבה שלנו (י"ב), יש בטכ"מ 9 אנשים, בי"א 7 או 8 וב-י 10-11 (בינתיים). עם ממוצע של מעל 85 אני לא רואה סיבה שלא תתקבלי. דבר שני אני חושב שהנדסת תוכנה וטכ"מ זה אותו דבר, יכול להיות ששינו לזה את השם. בקשר לראיון... דבר ראשון- תרגיעי!
זה ממש שטויות. את נטע ואותי שאלו למה אנחנו רוצים ללכת למגמה, מה הקשר שלנו למחשבים, מה אנחנו חושבים על התנפצות בועת ההייטק ושטויות כאלה... בקיצור צריך לחייך ולהגיד שאת אוהבת מחשבים ואת כל הזמן מתעסקת במחשבים ובלה בלה בלה...

shiri_b

New member
בקשר לממוצע ציונים- מעל 85 וזהו

ואם יש לך ממוצע גבוה ממש (90,95 ומעלה) אז אפילו הראיון לא חשוב אני באתי מכיתה ט' לראיון במדעים ולא ממש רציתי ללכת ואמרתי להם "אני לא יודעת אם אני רוצה ללכת אני פשוט רוצה אופציות" (כן, הטקט שלי...) אבל הממוצע שלי היה גבוה אז הם קיבלו אותי...

chen123456789

New member
ובראיון לביוטכנולוגיה....

וכיתת מדעים הם שואלים גם שאלות של ידע, או סתם על עצמי ???(למה אני רוצה את המגמה הזאת וכו'...)

shiri_b

New member
לא שאלות של ידע, סתם שאלות

עלייך, מאיזה חטיבה באת, למה את רוצה ללכת למגמה וזה... הראיון זה שטויות ואם הממוצע שלך עומד על 96 אז באמת באמת שאין לך מה לדאוג כל מגמה תרצה אותך אצלה. פשוט תבחרי מגמה ולכי, בהצלחה!

שגיא123

New member
אני מסכים עם אביעד

*זה משפט שלא חשבתי שיצא לי להגיד* סתם
עיונית רגילה הכי שווה, תרחיבי את המקצועות שאת אוהבת (מחשבים למשל; רק חשוב לזכור- מחשבים טוב במקצוע מורחב, לא במגמה), ושיהיה לך מזל עם המורה לתנ"ך

*neta*

New member
הראיון, זה סתם

אני מכירה אחת שאמרה שהיא פה כי ההורים שלה אמרו לה ושהיא לא רוצה, והתקבלה. גם ממוצע הציונים לא תמיד משפיע, תלוי בביקוש לכיתה.

chen123456789

New member
מהממוצע אני לא דואגת....

בינתיים בתעודה האחרונה הוא היה 95.5 מה שממש מדאיג אותי זה הראיון. אני בטח אתחיל לגמגם, ולהתנהג כמו מפגרת:/

[אורן]

New member
אז בקטנה

אם הממוצע שלך גבוה יקבלו אותך. הראיון זה סתם זיון שכל מטומטם. בכל מקרה זו הזדמנות מצויינת להתאמן על כישורי הפטפוט-חסר-תועלת שלך.

shiri_b

New member
אני בביו, ואני עוד לא סגורה

על עצמי, כי בתכלס יש לך 10 יחידות והמורה שם באמת עוזרת לך הרבה (היא עוזרת הרבה כי היא אוהבת להגיד שלילדים במגמה יש ציונים גבוהים) את לא חייבת להמשיך ובסה"כ זה נחשב ויהיו לך הרבה בונוסים באמת אז תחליטי לפי מה שהכי נראה לך (גם החברה מאוד חשובה) ומורים? תלוי על איזה תפלי אנחנו נפלנו על מורה מדהימה לכימיה (הררררבה חלונות לא היו לנו בזכותה...) והמחזור לפנינו נפלו על אחת... לא כלכך טוב לפי מה ששמעתי...

EO117

New member
ניחוש אחד...

שמדובר במורה לכימיה, איריס משהו. הביו אצלי בשכבה מאחלים לה "ברכות" שיתבטל להם בכימיה ביום ו' 4 שעות ברצף (!) והיא אף פעם לא מחסירה... מי המורה במחזור הקודם??

chen123456789

New member
ו......

איך האנשים שם? אני מפחדת להיתקל בחננות עלוקות, או בסנובים שחושבים שהם יותר טובים מכולם. דרך אגב, מי שמהיובל מפה למד בבן גוריון או ברעות? איך האנשים ברעות?

למעלה