שלום

בּאהבה

New member
../images/Emo23.gifI LOVE GOVERNOR../images/Emo23.gif

אין עליך...

איזו הפצצה.....................

יותר מדי שאלות, פחות מדי תאים אפורים פנויים כדי לענות על זה עכשיו.. יש לי מבחן מחר אז אני הולכת לישון. אני מבטיחה לנסות לענות על הכל מחר

בּאהבה

New member
../images/Emo23.gifצדקת, צדקת, צדקת, או יו יו יו..

צדקת, צדקת, צדקת, או יו יו יו יו יו יו, צדקת, צדקת, צדקת, או יו יו יו יו יו, ואע"פ שתתמהמה עם כל זאת אחכה לה, אחכה לה בכל יום שתבוא... שתבוא... שתבוא, שתבוא, שתבוא, אי יי יי, אני מאמין, אני מאמין, באמונה שלמהההה, בביאת הצדקת, אני אני מאמין...

ולתשובות

1. לא הבנתי את ההגיון שבהקבלה בין שעון או מחשב לבין היקום. מכשירים כאלה תוכננו והורכבו, ואילו היקום הוא תוצאה של מיליארדי שנות התהוות והסתגלות (שאולי עדין לא הסתיימו). ההסתברות לסדר הנמצא בו היום היא אמנם אפסית, אבל לא אפס מוחלט. אם לדוג' תשליך על הקרקע רכיבים שונים- סביר להניח שלא יווצר באופן אקראי מכשיר כלשהו. אולם אם תשליך מליוני או מילארדי רכיבים- הסיכוי להיווצרות מכשיר כזה (תוך הסתדרות עצמית של החלקים עקב צפיפות או שינוי מולקולרי) הוא כמעט 100 אחוז. 2. גם לדעתי 'היהודים היא תופעה שאי אפשר להסביר על פי ההגיון'. אני מסכימה איתך. עבורי למשל יהודים הם נורא לא הגיוניים.. 3. 'התורה עובדת ושאר השיטות לא'- פה זה כבר עניין של רצון ואופי. אם השקידה של התלמידים במוסדות הדתיים היא גדולה יותר, סביר להניח שהיא עקב דחיפה של הוריהם, ובנוסף כי הדתיים עוסקים מילדות כל חייהם בלימודי תורה כך שזו חכמה מאד קטנה להצטיין בתחום ש'חרשת' עליו. 4. לא היתה כל יד מכוונת בשום פרט בחיי. וכן אני בטוחה בכך. 5. לא הכל קורה במקרה. כל דבר הוא פרודקט של החלטות שמבצעים בני האדם (שהם השליטים האמיתיים בכדוה"א ובעצמם). מלחמות למשל לא קורות כי אלוהים מחליט להעניש, אלא בגלל החלטות שמבצעים מנהיגי ונתיני המדינות הנלחמות. ובאמת יעניין אותי לשמוע את הסיבות שאתה חושב שאלוהים מצא לביצוע הפיגועים במתנחלים (הצדיקים אגב). לגבי ההמשך, אני לא מאמינה בתורה וברור לי שכל התשובות נמצאות באתאיזם. את השאלות בקשר לחברה לא כל כך הבנתי, ולפי החברה שאני חיה בה (אגב לא בבני ברק)- אני בהחלט לא רוצה לחיות בצורה שהיא מכתיבה, אלא למצוא את הצורה המתאימה לי ביותר. יום טוב לך.

בּאהבה

New member
../images/Emo4.gifולשאלות...

1. אם תזרקי מיליארדי רכיבים על הקרקע יש 100% סיכוי שיווצר שעון??? מעניין מאד... כנראה אני לא יודע מה זה הגיון... 2. לא הבנת, היהודים הם נס!!! כולם רודפים אותם והם שורדים ללא שינוי כשמעצמות ששלטו על כל העולם נמחקו!!! הנה קראי כאן... 3. רצון, אופי, הורים, כל חייהם לומדים תורה... חלש... למה לשומרי התורה אופי יותר ללמוד ופחות לאלימות??? מה הקשר שהם לומדים רק תורה??? למה הם שוקדים יותר? ולמה פחות אלימות??? את בטוחה שקראת את ההודעה??? 4. סאחטיין... 5. ומה עם מלחמת המפרץ? שאף אחד לא נהרג מהטילים??? (1 נהרג לא מהטילים) זה גם מעשה אדם??? ומה עם הסטורית היהודים (שהערכתי במ"ס 2) גם מעשה אדם??? ומה עם הסדר בטבע (מס' 1) גם האדם? וכן הלאה... א"א להסביר הכל ע"י מעשי האדם... אז מה כן ההסבר? הכל מקרה??? לגבי הפיגוע במתנחלים! את יודעת על כל פיגוע שמצליח כמה פיגועים לא מצליחים??? עשרות ומאות!!! מה רצית??? שהעולם יהיה ורוד??? מושלם??? ולא יקרה שום דבר לאף אחד??? זו הסיבה שאת כופרת ב"אלוקים" כי את מציירת אותו בתור לוחם זכויות האזרח! שיהפוך את העולם לטוב בין לילה! ב"אלוקים" כזה שלא עומד בלוח הזמנים באמת ראוי לכפור!!! השאלה היא! האם את כופרת באלוקים האמיתי או לא??? כדי למצוא את האלוקים האמיתי צריך קצת להשקיע... ואז... אולי תמצאי את האלוקים שמצאו אבותיך... אברהם יצחק ויעקב...

L7

New member
באהבה- הסבר צולע.

1- אינך מסביר או מבין איך אלוהים פועל 2- אפילו שיש בורא , כל דתיותך איננה מבוססת על קיומו. דתיותך מבוססת על ההנחה המגוכחת שהוא מקשיב לך ושופט אותך. אלוהים שאיננו מקשיב לאדםפ אלא רק בורא- ממוטט את כל הרעיון הדתי. 3. כופרים באלוהים כי כך אלוהים רוצה. מעשיות ההבל של רבניך מנסות לנחש רצונותיו. או יותר נכון לגייס את הבורא לאינטרסים האנוכיים שלהם.

בּאהבה

New member
L7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. אני אוהב אותך! 2. אפילו שיש בורא! אני עוד יותר אוהב אותך! 3. כופרים ב@$%#... אני אוהב אותך!!!

dafnaleh

New member
ובכן

בתור אתאיסטית שנאלצת לקיים רבות ממצוות הדת, אני בהחלט יכולה להבין את המצב שלך. במקרה שלי, המשפחה דווקא די פתוחה ואף מתעניינת באמונותיי (פרט לאבי). אני מחכה לרגע בו כבר לא אהיה תלויה בבית ובהוריי, ואוכל לעבור לבית משלי בו אוכל לעשות כרצוני ולחיות באמונותיי. אם את חיה בבית משלך, איני רואה מדוע לא תוכלי לנסוע בשבת. ממה אמך מודאגת? שיאונה לך דבר מה כשתחטאי, בחילולך את השבת? מתחושתה של אמך כי היא "נכשלה" בחינוך שלך? ממה שאחרים יגידו אם יראו אותך? אני מציעה שתנסי להסביר לה כי אלו אמונותייך, וכפי שאת מכבדת את אמונותיה שלה, כך היא צריכה להבין שאת מאמינה בדרכך ועליך לפעול לפיה אלא אם היא מעוניינת שתחיי את חייך עפ"י מה שאת מאמינה שהוא שקר.

למעלה