ולתשובות
1. לא הבנתי את ההגיון שבהקבלה בין שעון או מחשב לבין היקום. מכשירים כאלה תוכננו והורכבו, ואילו היקום הוא תוצאה של מיליארדי שנות התהוות והסתגלות (שאולי עדין לא הסתיימו). ההסתברות לסדר הנמצא בו היום היא אמנם אפסית, אבל לא אפס מוחלט. אם לדוג' תשליך על הקרקע רכיבים שונים- סביר להניח שלא יווצר באופן אקראי מכשיר כלשהו. אולם אם תשליך מליוני או מילארדי רכיבים- הסיכוי להיווצרות מכשיר כזה (תוך הסתדרות עצמית של החלקים עקב צפיפות או שינוי מולקולרי) הוא כמעט 100 אחוז. 2. גם לדעתי 'היהודים היא תופעה שאי אפשר להסביר על פי ההגיון'. אני מסכימה איתך. עבורי למשל יהודים הם נורא לא הגיוניים.. 3. 'התורה עובדת ושאר השיטות לא'- פה זה כבר עניין של רצון ואופי. אם השקידה של התלמידים במוסדות הדתיים היא גדולה יותר, סביר להניח שהיא עקב דחיפה של הוריהם, ובנוסף כי הדתיים עוסקים מילדות כל חייהם בלימודי תורה כך שזו חכמה מאד קטנה להצטיין בתחום ש'חרשת' עליו. 4. לא היתה כל יד מכוונת בשום פרט בחיי. וכן אני בטוחה בכך. 5. לא הכל קורה במקרה. כל דבר הוא פרודקט של החלטות שמבצעים בני האדם (שהם השליטים האמיתיים בכדוה"א ובעצמם). מלחמות למשל לא קורות כי אלוהים מחליט להעניש, אלא בגלל החלטות שמבצעים מנהיגי ונתיני המדינות הנלחמות. ובאמת יעניין אותי לשמוע את הסיבות שאתה חושב שאלוהים מצא לביצוע הפיגועים במתנחלים (הצדיקים אגב). לגבי ההמשך, אני לא מאמינה בתורה וברור לי שכל התשובות נמצאות באתאיזם. את השאלות בקשר לחברה לא כל כך הבנתי, ולפי החברה שאני חיה בה (אגב לא בבני ברק)- אני בהחלט לא רוצה לחיות בצורה שהיא מכתיבה, אלא למצוא את הצורה המתאימה לי ביותר. יום טוב לך.