שלום

michaeldidi

New member
מיכאל

אני בן 15 בכתה ט'. אני ילד חכם שסובל מבעייה אחת ויחידה שדופקת לי את כל החיים....הגמגום! זה לא מפריע לקשרי החברה שלי, כלומר, יש לי את החברים הוותיקים שמכירים אותי ויש להם סבלנות אליי (בטלפון וכדומה) אך זה מפריע ביצירת קשרים חדשים ובמיוחד עם בנות. פיספסתי מלא הזדמנויות להכיר המון בנות מדהימות רק בגלל שלא דיברתי. אני חי חיים של סתר...אני מתבייש בבעיה ומנסה להסתירה ככל שאפשר. עברתי אין-ספור טיפולים במכון שנחשב לטוב ביותר CTI ואפילו עברתי את הקורס שלו שבמהלכו תפסתי את השיטה אך לבסוף לא הצלחתי ליישם אותה. יש לי בעיה קשה מאוד לענות לטלפונים ולהגיד מלה אחת ויחידה כמו: הלו. הייתי רוצה לשאול אותכם אם יש לכם טיפים שאיתם אפשר לשפר את זמן התגובה בכל הנוגע לדיבור בטלפון (להגיד הלו כשמרימים את השפורפרת), וטיפים בכלל כדי להגיע לשיפור רצף הדיבור! נ.ב- הגמגום לא דופק רק לי את החיים, זה גם מדכא את ההורים שלי שרואים איך כל הפוטנציאל שלי יורד לטמיון בגלל הבעייה המקוללת הזאת! בבקשה תענו מהר!

diana25

New member
שלום מיכאל

לצערי אני לא אוכל לפתור את "בעית הטלפון" שיש לך. גם לי יש בעיה דומה ואני לא מצליחה למצא לה פתרון. לפי מה שאני יודעת שיחות טלפון בעיתיות אצל רוב המגמגמים.מה שאני יכולה להציע לך זה לבקש מהחברים או מאנשים קרובים שאתה פתוח איתם, להתקשר אליך לעיתים קרובות יותר. זה יתן לך מין תירגול בעיניין ועם הזמן "הפחד הטלפוני" שיש לך יחלש. אני לא חושבת שאפשר להעלים את הבעיה כמו שאי אפשר להעלים את הגימגום.

michaeldidi

New member
שלום

קוראים לי מיכאל ואני בן 15. ראיתי באינטרנט כל מיני מכשירים שאמורים לפתור או לשפר את בעיית הגמגום כמו: FLUENCY MASTER ו CASA FUTURA. רציתי לשאול אם מישהו מכם התנסה בעבר במכשיר כלשהו והאם הוא ממליץ עליו???

shuky63

New member
מיכאל,האם לפני שאתה מרים את השפופרת

לענות לשיחת טלפון אתה מהסס וממתין כמה שניות עם היד על השפופרת או חוטף את השפופרת מיד ועונה.מנסיוני המתנה כזאת יכולה לגרום לתקיעה קשה כי אז הדיבור שלך לא ספונטני אלא מאולץ.אני התחלתי לעבוד לפני 4 שנים במקום עבודה בו אני צריך להתחיל כל מענה לטלפון ב(שם החברה)שלום מדבר שוקי.ביום הראשון לעבודה כשאמרו לי את זה כמעט רציתי לקום וללכת.בפעמים הראשונות הססתי מאד לפני שהרמתי את השפופרת וגם נתקעתי באמת.לא אמרתי את כל המשפט אלא וריציות שלו.אבל מה שהציל אותי זה זה שהבוס שלי טוען שצריך לענות לשיחות טלפון במהירות האפשרית ואם לא עונים אחרי צלצול אחד הוא כבר שואג.ודוקא זה שהייתי חיב לענות במהירות ולא היה לי זמן להסס הקל עלי והיום אני אומר את המשפט הזה בלי שום בעיה.כשאני צריך ליזום שיחת טלפון ככל שאני מהסס יותר לפני יצירת השיחה כך הגימגום שלי בפתיחה חמור יותר.ההיסוס הזה גם מאד מקשה לדבר לפי הטכניקה של cti.אני שאלתי את ברברה על מצב כזה בו יש לי זמן להפוך ולהפוך במשפט שאני עומד להגיד ולא היתה לה ממש תשובה לגבי זה.העובדה שאנחנו לוקחים את המשפט שאנחנו צריכים להגיד והופכים אותו בראש מימין לשמאל ומשמאל לימין זה מה שדופק אותנו כי אדם לא מגמגם אף פעם לא עושה את זה.

יש לי פתרון....

אני בן 14 ואין לי פתרון של שהמגום יעזור לך... אבל יש לי משהו בכל זאת ... כך לעם שאתה רוצה להגיד משהו תיקח נשימה ארוכה ותגיד את זה ברצף עד שהנשימה תיגמר.... תנסה אצלי זה, עבד תרשום משפט ותגיד אותו לעצמך.... כמובן שאי אפשר לחיות על זה אבל עם אתה מדבר עם בנות למשל תנסה....

למעלה