שלום

Guy Schlesnar

New member
שלום

שמעתי היום הרצאה מעניינת מאוד של הפרופסור חיים שפירא על הספר "אליס בארץ הפלאות". מתוך כל הבעיות,הדיונים הפילוסופיים,לוגיים,מתמטיקאים ופיזיקליים,אני בינתיים חושב רק על בעיה אחת. כולנו יודעים שבצד השני של העולם,כולם הולכים על הרגליים ולא על הראש,אבל בהנחה שבאמת הייתה תעלה שחוצה את העולם,ואם כבר אנחנו מניחים את זה,בואו נניח שאם מישהו יחצה את התעלה הוא לא יישרף מהחום שמתלהט ככל שמתקרבים למרכז כדור הארץ. אחרי ההנחות האלו שנועדו לפתור את הבעיות של להגיע לצד השני של העולם במנהרה שחוצה את כדור הארץ בארץ,השאלה שלי איפה במנהרה האדם יתהפך,כדי שיגיע לצד השני באותה דרך שנכנס,ולא הפוך. ברור שאם נגיע לצד השני של העולם כשנחצה אותו על פני כדור הארץ,בהדרגה "נתהפך" ותמיד נישאר עם הרגליים על הקרקע,אבל הבעיה היא במנהרה שתחצה את כדור הארץ,כמו שאמרתי,איפה הנקודה שבה תתהפך,כדי לא ללכת על הראש,במידה שנכנסת עם הרגליים ראשונות. כמובן שיש את התעתוע של התמונה (שכחתי את חיים שפירא קרא לתופעה של התעתוע,או מי הפילוסוף שהציג את הבעיה),אבל איפה נגמר התעתוע,ואיפה,אם בכלל,האדם מתהפך? האם במנהרה שכזאת האדם באמת יגיע לצד השני של העולם בצורה הפוכה מאשר נקודת מוצאו?

אמיר96

New member
לא תתהפך

דבר ראשון לא תוכל להגיע לצד השני רק מכוח הנפילה, כי הנפילה שלך היא תוצאה של המשיכה למרכז כדור הארץ. כשתגיע לשם תפסיק לפול. אם נניח שיש איזה כוח שמושך אותך עד לצד השני, אז לא תתהפך. פשוט תמצא את עצמך עם הראש למטה... כשהכוח יפסיק לפעול תחווה חויה לא נעימה.

אמיר96

New member
בעצם...

כנראה שכן תגיע עד לצד השני בלי כוח נוסף, כי עדיין תהיה לך המהירות שצברת.

גם אני שמעתי את ההרצאה הזאת..

כיתת מחוננים בגימנסיה? בכל אופן הבעיה במצב הנוכחי הוא לא ההתהפכות של הראש והרגליים אלא שהתנועה תהא תנועה הרמונית פשוטה כלומר אחרי שתעבור את מרכז הכבידה של כדוה"א עוד פעם כוח יתחיל למשוך אותך לשם. בקשר לרגליים והראש זה די תלוי ב"ספין" ההתחלתי של האדם בזווית בה הוא נמצא. ובחלוקת המשקל של הגוף שלו ומעוד כמה משתנים. אני חושב שבסופו של דבר המשוואה שיוצאת היא די כאוטית.

miromiro

New member
חצי דרך-

תיפול. חצי דרך תתפס, וזה נראה דיי קשה לטפס עם הראש למטה.

זה בסדר

בהנחה שגם לא מחשיבים את החיכוך, מי שנופל (נניח אתה) יגיע לצד השני של העולם עם הראש למטה והרגליים למעלה, יגיד "קוקו!" לכולם, ויחזור לנקודת המוצא שלו, וחוזר חלילה. כמו מטוטלת, בלי הפסק... (סיוט אם תשאל אותי).

למעלה