שלום.

noam9

New member
שלום.

לפני חודש בערך קיבלתי פה מתכון.... והמידות לא ברורות לי מישהו יכול להגיד לי (בכוסות או במ"ל) כמה זה מנה?

D r a m b u i e

New member
ובמחשבה שנייה

אם מדובר על מתכון למשקה ארוך, ז"א משקה שמורכב מאלכוהול+תוספות + משקה קל שסוגר עליו בכוס, גם המידות האבסולוטיות מאוד חשובות. לכן, אם נתנו לך מתכוני לונג, אתה חייב לשמור גם על המידות עצמן, ואלה נעות, בין 40 מ"ל למנה ל - 60 מ"ל למנה (מה שנהוג ברוב המקומות ולא סתם זו גם המידה המדוייקת של רוב כוסות השוט).

noam9

New member
דרמבוי אתה נתת לי את המתכון ואני

מודה לך מאוד המתכון היה לקייפרושקה...

D r a m b u i e

New member
באמת?

קייפירושקה? מנה = 60 מ"ל או 2 OZ. לוקחים חצי לימון (פלוס מינוס, תלוי כמה הוא עסיסי) חותכים לפרוסות ומועכים היטב בתוך כוס אולד פאשן על מנת שייצא המיץ. שמים מנה וחצי של וודקה ואז יש שתי אופציות או שלושת ריבעי מנה של מי סוכר (מי סוכר עושים ביחס של אחד סוכר על חצי מים) או לשים שתיים, שלוש כפיות סוכר לבן או חום, מה שאתה מעדיף. שמים את הכל בכוס אולד פאשן ושופכים לשייקר (עם הלימונים) משקשקים, מחזירים את כל התכולה (בלי מסננת כמובן, כולל הלימונים) לתוך הכוס, שותים ונהנים. לדעתי עדיף בהרבה לעשות את זה עם קשאסה במקום הוודקה, אז יוצאת קייפירניה, טעים הרבה יותר.

amircn1

New member
האמת ש...

אני כמעט ולא מתייחס ליחסים, יותר חשוב לי האיכות של המרכיבים ועד כמה אני רוצה את המשקה שלי חזק/חלש ככה זה כשמכינים בבית, מי סופר ?! פשוט מוזגים וכמה שיוצא - יוצא !

noam9

New member
אז זהו שאני צריך להכין...

לעשרה אנשים ככה שאני לא עושה את זה בשייקר אלא בכערה

D r a m b u i e

New member
תכפיל

תראה בערך כמה מנות נכנסות לך בקערה, ותכפיל... יחסים זה חשוב, אין כזה דבר למזוג ומה שיוצא...

noam9

New member
תודה רבהההה

אתמול בערב הכנתי את זה, שמרתי על היחסים ויצא ממש טוב...עוד פעם תודה והמתכון מומלץ מאוד

למעלה