שלום

שלום

הגעתי לשלב שאני צריכה (ובעיקר רוצה) לבחור מה ללמוד. השתחררתי לפני חצי שנה, כרגע אני עובדת ונראה שבאוקטובר הקרוב אני כבר לא אתחיל ללמוד, יותר סביר שזה יהיה באוקטובר שאחריו, אבל אף פעם אי אפשר לדעת.. בכל מקרה, הנושא הזה מעסיק אותי הרבה בזמן האחרון. אני מאוד אוהבת ללמוד, ובזמן האחרון אני ממש מרגישה חשק להתחיל ללמוד. מבחינת קבלה אני מאמינה שלא תהיה לי בעיה מיוחדת לרוב המקצועות, יש לי בגרות מצויינת ובקרוב אני אעשה גם פסיכומטרי, ואני מאמינה שלא תהיה בעיה בתחום הזה (בקיצור - חנונית
) העניין בשבילי הוא יותר להחליט מה ללמוד. יש הרבה תחומים שפחות או יותר מעניינים אותי אבל אני לא יודעת עד כמה הייתי רוצה ללמוד אותם ברצינות במשך 3-4 שנים ואחרי זה להתעסק בהם במשך כל החיים שלי. התחום שני מרגישה שהכי מעניין אותי זה תחום הביולוגיה (בעיקר מדעי כדור הארץ, מסלול שיש גם בירושלים וגם בתל אביב). מה שקצת מטריד אותי זה עניין התעסוקה. לא נראה לי שאני רוצה להתעסק בתחום המחקר בתור קריירה, לא רוצה להתעסק כל החיים שלי בטפטופי חומרים לתוך מבחנות וגם לא נראה לי שאני רוצה להישאר באוניברסיטה לקריירה אקדמאית. אני רוצה להשיג עבודה בשוק האזרחי ופשוט אין לי מושג איזה עבודות יש בתחום הזה... יש דרך כלשהי לברר?

(לפתוח אולי לוח דרושים בעיתון

ולראות את המוני המשרות בביולוגיה הדורשות תארים מתקדמים, לרוב?אל תיעלבי, אבל זו הדרך
) ואגב, את בטוחה שאת מבינה מה זה ביולוגיה ומה זה כדוה"א?אמנם יש ביניהם קשר, אבל הוא קלוש למדיי...

מודעות דרושים בעיתון

אני לא יודעת אם היית ציני או רציני כשדיברתי על "המוני" המשרות, אבל בתקופה שהייתי קוראת קבועה של מדור הדרושים לא ראיתי כמעט שום משרות כאלה ומה שכן ראיתי נראה משעמם למדי... ואני גם יודעת שיש הרבה משרות שאי אפר להגיע אליהן דרך מדור הדרושים אלא ממקומות אחרים. ואני מאוד מאוד מאוד מקווה שזה המצב, כי בדרושים לא יצא לי לראות אי פעם עבודה שחשבתי לעצמי - וואו, זה מה שאני רוצה לעשות עם החיים שלי! איך מתקבלים לעבודה הזו?
מדעי כדה"א אני יודעת די טוב מה זה - ביליתי זמן רב באתר של החוג באתר של האוניברסיטה העברית, עברתי כמה פעמים על רשימת כל הקורסים שלומדים לתואר ראשון. וביולוגיה - אני יודעת די טוב אבל לא יותר מידי. ונכון שאין ביניהם קשר רב מידי, אבל הלימודים הם במסגרת אותה פקולטה, ומה שרציתי להגיד זה שאם יש משהו שמעניין אותי, נראה לי שזה בפקולטה הזו, ואולי אפילו מסלול דו חוגי של ביולוגיה+מדעי כדה"א. אתה לומד במקרה משהו שקשור בתחום?

משעמם?

למה משעמם?האם את מתכוונת שמה שיש שם, במודעות אלו, הן בעיקר עבודות שחורות או מה? לי פשוט זה נראה כמו עוד עבודה טיפוסית בביולוגיה....אבל אולי אני לא מבין בתחום...בכ"א זה לא היה בציניות....בכל שבוע אני רואה לפחות 10 משרות לביולוגים בדרגים שונים... ולא, אני לא לומד משהו בתחום....הלוואי...כרגע אני בצבא, בשאיפה ללמוד כימיה בעתיד ולכן גם אני מתחקר לעתים את הלוח דרושים בעיתון(חחח איזה מוזר אני הא?
)

לפני חצי שנה

כשחיפשתי עבודה הייתי חורשת את הלוחות כל שבוע ומתוך סקרנות הסתכליתי גם בתחום הביולוגיה, הדבר היחידי שראיתי היה דרוש ביולוג למפעל מזון בנתניה... אולי שווה להתחיל שוב להסתכל מה הולך עם הדרושים.

מידע

את כותבת שהכי מענין אותך "תחום הביולוגיה ובעיקר מדעי כדור הארץ". ובכן מדעי כדור הארץ אינם נחשבים לחלק מעולם התוכן של ביולוגיה.המגמה למדעי כדור הארץ כוללת את החוגים: גאולוגיה. מדעי האטמוספירה. אוקינוגרפיה. הלימודים עוסקים בהיבטים השונים של כדור הארץ המוצק, סביבת האדם, הים והאטמוספירה. הלימודים מכשירים את בוגריהם לתחום רחב של עיסוקים, בנושאי מחקר ובנושאים ישומיים כמו סביבת האדם, חומרי גלם, סיכוני רעידות אדמה וכו'.לבוגרי החוג אפשרויות שונות ביניהן: א. השתלבות במכוני מחקר ושירות ציבוריים כגון המכון הגאולוגי, המכון לחקר הימים והאגמים, השירות המטאורולוגי, המרכז למיפוי ישראל, המשרד לאיכות הסביבה, החברה להגנת הטבע והמרכז למחקר גרעיני. ב. השתלבות במחקר אקדמי ושימושי במהלך לימודיהם לתואר שני ושלישי. ג. הוראה בבתי ספר לסוגיהם (בשילוב עם לימודים לקבלת תעודת הוראה) ובמערכת בתי ספר שדה. ד. השתלבות בתעשיית חיפושי נפט ומחצבים, ובמפעלים ציבוריים ופרטיים בהם נדרשת הכשרה במדעי כדור הארץ ובמדעי הים. בהיותך חיילת משוחררת תוכלי להעזר חינם בלשכות להכוונת חיילים משוחררים. תוכלי להשתמש בתוכנה לבחירת מקצוע, וכן בתוכנה שלנו מית"ם שבה תמצאי מידע על המקצועות ומסלולי הלימוד. אם גם לאחר השמוש בתוכנות תתקשי לקבל החלטה כדאי לשקול פניה ליעוץ בבחירת מקצוע.

למעלה