שלום....

gina 1

New member
שלום....

מישהו בבקשה יכול להסביר לי מה פירוש המשפט"שהאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא" תודה רבה מראש...

"אלו דברים שאדם אוכל פרותיהם"...

ואלו הם:גמילות חסדים וכו'. זאת אומרת שהמיצוות המפורטות הן מצוות שהאדם נהנה מישכרן כבר בעולם הזה...

gina 1

New member
הכווונה שהוא מקבל גמול עליהן

גם בעולם הזה וגם בעולם הבא? (תודה)

מתנדב

New member
אני יסביר לך את זה בצורה פשוטה...

אלו דברים שאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא... כשאדם עושה מצוות ומעשים טובים וגמילות חסדים, ולימוד תלמוד תורה, אז אותו אחד אוכל את הפירות בעולם הזה, הכוונה הוא קוטף את התוצאות של המעשים הטובים מה שהוא עשה, והשם משלם לו על גמולו הטוב, ע"י זה שיעשו איתו גמילות חסדים וכו' וכו', אתה מבין הוא רק קוטף את הפירות, שזה התוצאות של המעשים הטובים, ובעולם הבא, נשאר לו הקרן, שזה הגזע של העץ עצמו שממנו הוא הניב את הפירות, ואז יש לו שם למעלה שכר על כל זה...

אני רואה שמאז שהערתי לכם אתם../images/Emo13.gif

מתחילים לרשום דברי תורה.... אשריכם ישראל........................

לביא4

New member
אכן שלהבתיה -

הרי את נרמזת בפרשת השבוע הנפתחת: "הסנה הבוער באש, והסנה איננו אוכל", על זה אמר הבעל שם טוב: כל יהודי צריך להיות בבחינת "הסנה" שהוא שיח נמוך מכל השיחים, כך כל יהודי שיראה עצמו נמוך מכולם ולא יתגאה, ותמיד - הסנה בוער בלבת אש, באהבת השם!!

מתנדב

New member
תשמחי, שיש לך בזה זכות בלימוד

התורה שאנחנו מעבירים כאן... זאגט די גמרא...

נאמר "שניים שיושבים בינהם ואין בינה

בינהם דברי תורה הרי זה מושב לצים" ועוד נאמר "כל הבטל מדברי תורה בעולם הזה ראוי להאכילו גחלי רתמים בעולם הבא... "אוי לנו מיום הדין...."

אמיתי 24

New member
מה פירוש שנים יושבים ואין בינהם

עמ"י עש"ו דברי תורה הרי זה מושב ליצים ? הרי הם יושבים אז הם תלמידי חכמים לא ? או פירוש הוא שנים יושבים ואין ביהנם דברי תורה , הרי זה מושב ליצים זאת אומרת המקום גורם שהוא מושב ליצים היה פעם ?

אמיתי 24

New member
בלבת אש ../images/Emo13.gif סוד שת והבל

עמ"י עש"ו שמשה רבנו היה תיקון של הבל ושת עולה מספר בלבת אש
בע"ה נכתוב דרשות על זה גם
אני עד מחר בבית תקעו אותי כאן איזה מזל שיש פורום אפשר לכתוב חידושים

לביא4

New member
אכן נכון!

נמנו כמה דברים במשנה - "אדם אוכל פירותיהם בעולם הזה - והקרן קיימת לעולם הבא": (כיבוד אב ואם, גמילות חסדים, השכמת בית-המדרש בוקר וערב, הכנסת אורחים, ביקור חולים, הלווית הנפטר ל"ע, עיון תפילה, הבאת שלום בין אדם לחברו ובין איש לאשתו - ותלמוד תורה כנגד כולם"!!!). עיקר השכר של קיום הדברים האלו - בעולם הבא אבל לעומת מצוות אחרות, מקבלים מעט מהשכר גם בעולם הזה על מצוות אלו!

למעלה