שלום:

europe1990

New member
שלום:

אני לא בטוח שזה הפורום המתאים....אבל אני אשאל בכול מקרה. כמה גבוהה היום הדרישה לרופאים בישראל? איזה מקום הכי טוב ללמוד רפואה- טכניון, אוני' תל אביב?- אני אנסח מחדש איזה אוני', הסיכוים להתקבל גבוהים יותר?? ומהם הדרישות לבית ספר לרפואה?? המינמליות? (ממוצע בגרויות, איזה בגרויות צריכות להיות לך, ציון פסיכומטרי, וכדומה...) ורציתי לשאול עוד דבר- איזה מקצועות קרובות לתחום הרפואה? כמו- ביוטכנולויגה, אינפורמטאיקה ביולוגיה וכדומה. רציתי לדעת איזה עוד מקצועות יש?(בתשובה תתיחסו בבקשה גם למצקועות שהדירשות לא גבוהות ולהפך). תודה

רפואה

כל בוגרי רפואה נקלטים בעבודה. כל בתי הספר לרפואה הם ברמה גבוהה מאד, ודרישות הקבלה בכולם גבוהות מאד.אים ציון מינימום המבטיח קבלה. באוניברסיטה העברית למשל התקבלו לפני שנה כאלה שממוצע הבגרות שלהם היה 10.5 עם פסיכומטרי 780, וזאת אם הם גם עברו את הראיון האישי. תחומים קרובים לרפואה: רפואת שינים מדעי הרפואה רפואת חרום (פאראמדיק) וטרינריה סיעוד רוקחות בריאות הצבור

europe1990

New member
כן זה מה שחשבתי..

מה זה "מדעי הרפואה"?? יש לך מידע על התחום הזה? ויש עוד תחומים? לא חייב להיות קרוב לרפואה ספציפי, אלא בתחומים קרובים לזה- כמו ביולוגיה וכדומה...?

מדעי הרפואה

מטרת הלימודים לתואר בוגר במדעי הרפואה הבסיסיים היא להקנות ידע במדעי החיים על גווניהם השונים, תוך שימת דגש על הביולוגיה של האדם והתבטאותה בתיפקוד התקין והבלתי תקין של גוף האדם. הלימודים הינם רב תחומיים וכוללים קורסים מורחבים בתחומים: מדעי המוח והעצב, פיסיולוגיה, ביוכימיה וביולוגיה מולקולרית, גנטיקה, ביולוגיה התפתחותית תאית ומולקולרית, מיקרוביולוגיה, אימונולוגיה, פתולוגיה של האדם, חקר הסרטן, מדעי התזונה ומטבוליזם של האדם, אפדימיולוגיה וביוסטטיסטיקה. תואר זה מכשיר את הבוגרים להמשך לימודים אקדמיים לתואר שני ושלישי בכל אחד מענפי מדעי החיים והרפואה בכל המוסדות להשכלה גבוהה. בנוסף, הלימודים מכשירים את הבוגר למקצועות בהם נדרשת השכלה רחבה בביולוגיה של האדם, כגון במעבדות מחקר ובמעבדות דיאגנוסטיות בבתי חולים, בקופות חולים, בבתי חרושת לתרופות ובתפקידי מינהל במוסדות וארגונים בהם נדרש רקע וידע קדם-רפואי

europe1990

New member
אוי זה נשמע מאוד מענין...

אולי תוכל\י לעזור לי קצת יותר :).... אני כרגע עומד לפני גיוס, וכמובן אני מתכנן אחרי הצבא ללכת ללמוד.. הבעיה היא שאין לי בכלל הכוון, כלומר אני לא יודע בדיוק מה אני רוצה. אני לא יודע מה ללמוד..אני לא יודע מה כדאי או לא כדאי. מצד אחד אני מאוד אוהב את תחום הרפואה, ומצד שני, אני בכלל לא יודע אם יש לי סיכוי להתקבל. אני בכלל לא מכיר תחומים\מקצועות לימוד באונביסיטה.. אולי תוכלו לעזור לי.. תודה

עיתוי

החלטה טובה היא החלטה הנעשית בסמוך למועד ביצועה. נראה לי שאם אתה מתגייס, ויש לך 3 שנים עד לבחירה טוב תעשה אם במקום "להנעל" על מקצוע מסוים, תעשה את ההיפך תנסה להפתח ולהחשף לאפשרויות שונות, להכירן טוב יותר, על מנת שיהיו לך כלים טובים יותר לקבלת החלטה מאוחר יותר. כדאי לך לבקר במרכז מידע על מקצועות ולהעשיר את הידע על האפשרויות והמקצועות השונים. כדאי לשוחח עם אנשים , לראיין אותם ולשמוע מהם על המקצועות בהם הם עוסקים. במהלך השרות הצבאי יוטלו עליך תפקידים מהם תוכל ללמוד לא מעט על עצמך, על אופיך, צרכיך, במה אתה טוב וכו'. כל אלה יעזרו לך לגבש החלטה בבא הזמן.

למעלה