שלום!

שלום!

הי! אני מלה, בת אוטוטו 25, ביום רביעי האחרון גילו אצלי סוכרת סוג 1. לא כיף! אני עוד לא לגמרי מעכלת, קשה לי מאוד לקבל את זה עדיין, למרות שאני כבר מזריקה לבד כמו ילדה טובה, כואבות לי האצבעות מה7 בדיקות היומיות ו בקיצור, כל הלא נעים של ההתחלה המאוד לא מאוזנת. זהות רק רציתי שתדעו מי אני, כי אבקר פה הרבה.

King of pain

New member
ברוכה הבאה ... ../images/Emo140.gif ...

תתחדשי , וברוכה הבאה למועדון האקסלוסיבי ...
... אל תתעצבי אל ליבך ... זה בכלל לא נורא , ורבים אפילו היתרונות ... אמנם קשה קצת להתרגל לזריקות ולבדיקות , אבל גם לצחצח שיניים היה נראה פעם כסיוט נוראי , לא ? שמרי על אופטימיות , איזון , בריאות , שמחה , ודאגי לחייך כל בוקר בחזרה למראה - והכל יהיה מצויין . ותבואי לבקר הרבה ... יהיו קטעים ...
...

סחה על הציניות!

דרך נפלאה להתמודד! אשמח אם תספר לי על היתרונות, בנתיים לא כ"כ רואה אותם. תגידו לי, מנוסים, האם התקפי הרעב הליליים שלי פסיכולוגים או שמה יש איזה שהו קשר להזרקות וכ'? בכל מקרה, תודה על הברכות, ואגב, טיפולי שיניים גם עכשיו נראים לי סיוט הרבה יותר גדול!!!! משהו מכיר שוקו שאפשר??(קשה לי להתמודד עם קשיים בחיים בלי שוקו חם, בעקר בחורף) אחולי בריאות לכולם

King of pain

New member
סליחה ...

סליחה ... לא התכוונתי להיות ציני כ"כ ... ציניות אינה הדרך הנפלאה להתמודד - הדרך הטובה יותר היא דוקא ע"י הפיכת החסרונות ליתרונות ... כמו בכל דבר בחיים , אגב ... האתגרים , ההתמודדות היומיומית , המודעות הרבה לגופך - תחושותיו ותגובותיו , השמירה על איזון בתזונה , בפעילות ובחיים בכלל - כל אלו הם יתרונות שהייתי חסר בהם לפני גילוי הסוכרת ... חוץ מזה , שישנן צרות גדולות בהרבה מהסוכרת , ומתוך תקווה ואמונה נאיבית שהצרות מתחלקות בין כולנו בצורה כזו או אחרת , אז אם קיבלתי אני רק סוכרת - אני אומר יפה תודה , ולוקח ...
... ובקשר לשאלות - התקפי רעב יכולים להיות תוצאה של מינון לא נכון של אינסולין ביחס לכמות האוכל ... אני מניח שעם הזמן , והשגת איזון טוב יותר , ייעלמו גם התקפי רעב שנובעים מסיבה כזו . שוקו , כמו כל דבר אחר , גם אפשר , אבל יש להכיר את התגובות , ולדעת לאזן עם אינסולין בהתאם . ה"שוקו" שלי מורכב מקקאו לא ממותק ותחליף סוכר , ולמרות חוסר האנינות שבעניין - רק מעט חלב ... לא כל-כך אוהב חלב בכל מקרה , והוא מעלה לי פלאים את רמת הסוכר . לזר ידידנו הוא ידען גדול ורב ניסיון בענייני תזונה וסוכרת בכלל , ומקווה שהוא יוכל לעזור יותר , ונראה לי גם שתאהבי את המוטו שלו , שסוכרתי אינו צריך להגביל את עצמו כמעט במגוון מאכליו , כל עוד הוא עושה את החישובים המתאימים , ושומר על עצמו ועל איזונו . ובכל מקרה - באמת הרבה הצלחה ובריאות , ואשמח לראות אותך פה בהמשך ...
...

אל תתנצל!

ההודעה שלך (הצינית) דוקא העלתה חיוך גדול על פניי
. אני בן אדם מאוד ציני, ובדרך כלל זה עוזר לי להתמודד. נראה לי שיקח לי שנים להבין את הכל, את כל החישובים ואת כל המתכונים (תסלח לי, אבל המתכון שלך לשוקו נשמע לי מזעזע למדי
) אבל הכל עוד כ"כ טרי! אני יודעת שאני צריכה לתת לדברים זמן, אבל מאוד לא פשוט לבן אדם לא סבלני כמוני... אני יודעת שמכל הצרות זו דוקא צרה יחסית טובה, ומה שאני חוזרת ואומרת מאז יום רביעי, זה שלפחות, תודה לאל, זו לא מחלה שאני חסרת אונים מולה, ההפך הוא הנכון, אני זו ששולטת במחלה ולא היא בי (כל עוד אני אתנהג יפה ולא אאשה שטויות). אז את הטאוריה אני יודעת, הפרקטיקה זה עניין של זמן. תודה על התשובות. הרבה בריאות

King of pain

New member
../images/Emo13.gif ...

שמחתי לקרוא את תגובתך ... במיוחד - " אני זו ששולטת במחלה " - אוהב את נקודת המבט הזו ... ואם נגדיר את הסוכרת לאו דוקא כמחלה , אלא יותר כמצב , אז טוב לדעת שאת זו ששולטת במצב ... המשיכי כך ... ועוד בעניין השוקו - אני מודע היטב לעובדה שהכישורים הקולינריים שלי מאוד מוטלים בספק , וגולת הכותרת של מיטבחי הקטון היא אולי כריך עם פסטרמה , נראה לי , שאפילו הוא גרם לחתול של השכן להחניק בקושי יבבת ייאוש קלה ... ואם השוקו שלי נשמע לך מזעזע - באמת מזל שלא שמעת אותי שר במקלחת עדיין ... בכל אופן - מקווה שתגיעי לנוסחא מוצלחת יותר משלי , שתעזור לך להעביר בצורה מהבילה ואנינה יותר את ימות הסגריר ... כך או כך - שמרי על עצמך , על חיוכך , ועל המחשבות האופטימיות , ושיהיה חג אורים שמח ומבדח ... אני , בכל אופן , הולך להכין לי עכשיו נס גדול ...
...

../images/Emo70.gifthanks!

!for making me smile לא הרבה דברים מצליחים לעשות זאת בימים אלו... אגב, הכלב של השכן שלי נס על נפשו ששמע אותי שרה במקלחת. חג שמח גם לך, ואפרופו יתרונות, לפחות החנוכה הזה אני בטוחה שלא אראה כמו
בעצמי בתם החג...

לזר

New member
ברוכה הבאה למועדון המתוקים

ברכות אלו בנוסף לחג הסופגניות. אני מבין לקרוא בין השורות ואני מאוד מרוצה שאת מקבלת יפה את המחלה שלנו. כך יהיה לך קל יותר. ספרי במשך הזמן איזה אינסולין את מזריקה וקחי את ראש אל העתיד ועם הזמן גם נסי לתאר את חייך על משאבה...לא חייבת, אבל... אני מנחש שרופא המשפחה כבר הפחיד אותך שאסור לאכול כל דבר כמעט שיש בו סוכר, נכון? תזונה חשובה לפחות כמו האינסולין ובמשך הזמן תראי שהרופא לא צודק. אני רק 25 שנה על אינסולין ולי אין מגבלות כלשהן (כמעט) מסוכרים. כדי להבין האם אני צודק, או לא, נסי להשתמש בחוכמה את מספר הרב של בדיקות סוכר שאת עושה. על תעשי אותן עבור הרופא, אלה נסי להבין איזה מאכלים גורמי לעליה מהירה ואיטית ברמת הסוכר. לא רק אני אומר זאת, אבל שוקו וגלידה (לא דייט ולא בטיך) הם דברים מאוד ידידותיים לסוכרת טייפ 1, בגלל המרכיב החלבי שבהן. מדדי בבוקר רמת הסוכר שלך ואם היא בסביבות 100, שתי לך את השוקו ומדדי שוב בעוד 1/2 שעה וגם בעוד שעתיים ותווכחי בדבר. אני אומר זאת לכל אחד שמזריק אינסולין מודרניף דוגמת הומלוג. זהו אינסולין חבל"ז ממש והוא יכול הכל, פשוט מדהים הדבר. אני לא מפחד גם מסופגניה אחת או שתיים, אבל היא דורשת תחכום בהזרקה. אני על משאבה לכל דבר ועיניין חג שמח

hilapo

New member
היי מלה ../images/Emo24.gifwellcome to the club

יש לי דא ז'ה וו מהתחושה שלך הכל כך מבולבלת מלפני 5 חודשים מתי שאני גיליתי שאני חולה בסוכרת 1 . אני יכולה להגיד להגיד לך במובן החיובי כמובן,שלמרות ההלם והשוק הכל עניין של הרגל וזה אוטוטו יהיה חלק מחייך ותעשי הכל באופן אוטומטי ושיגרתי...תנסי לראות את הדברים בצורה שתמיד יש יותר גרוע..אותי זה ניחם. השאלה שלי היא למה את צריכה לבדוק סוכר 7 פעמים ביום?זה נראה לי יותר מידי..או שככה הנחו אותך? הילה

hilapo

New member
ד"א יש אבקה להכנת שוקו חם של

חברת מרמוליט שחתומה עליה אגודת איל. שוקו דווקא טעים.

../images/Emo12.gif

תודה על הברכות! ועל התשובות. שמחה שמצאתי פורום עם אנשים נחמדים...(לא לקרוא לי מתחנפת!!!) אני ממש מעוצבנת! אני מאוד משתדלת להיות ילדה טובה, לא אוכלת מתוקים, נזהרת ממש מפחממות ואני עדיין לא ממש יורדת מ ה200!!!!! השבוע כבר פעמיים עברתי את ה400
זה מרגיז ומפחיד (כשהגעתי לבי"ח הגעתי עם קטוצידוסיס לא חביבה...) אז נכון שאני מאוד בהתחלה, ושיכול להיות שהמינונים והסוגים לא לגמרי נכונים (אני מזריקה אקטרפיד 6 יחידות 3 פעמים ביום ו14 אינסולטרד בלילה) ועוד לא הייתי אצל דיאטנית, אבל זה נורא מרגיז!!! אני רוצה להתחיל להתאזן ולחזור לחיים נורמלים. ואני מרגישה שאני טובעת בים של מידע שאני לא כ"כ מצליחה לעבד. ונכון שלרב אני מתמודדת יפה, ומקבלת את זה בצורה הכי טובה שאני יכולה אבל, זה כ"כ קשה!!!!!!!!!!!
ועוד כל התקפי הרעב הבלתי נסבלים האלה בלילות! אוף אוף אוף !!!!!!! ממש ממש ממש לא כיף!!!! i want my life back!!!!!!

22טלי

New member
היי מלה

שמי טלי בת22 ואצלי גילו את הסוכרת לפני כ-3 חודשים אז אין כמוני שתבין אותך... איזה קופת חולים את? מה את מקבלת (אינסולין) ובאיזה "מחורר" את בודקת דם? אני יודעת, הרבה שאלות, אבל עם הזמן את מתרגלת (או כך עדיין אומרים לי) לי אישית עדיין יש בעיה בהזרקות, ואני עדיין בודקת סוכר 5 פעמים ביום (אני פשוט לא מצליחה להתאזן) איך גילו לך? בכל אופן, אני אפסיק להטריד...בהצלחה

למעלה