שלום!

שלום!

אנא חדתא הכא בפורומא הדין. דילמא ידעתון, האיכא פורומא דתרבותא ארמאה? דאי לא, תרבותא עבראה קריבא טובא. רמשא טבא לכון!

Idan91

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo187.gif

די מצחיק, במיוחד בכרטיס. השקעה.

Idan91

New member
אבל

תרומבופלסטינוגנאז (שניהם) מצחיק יותר. זאת בדיחה, נכון?

Idan91

New member
בעצם ../images/Emo187.gif

אני כבר לא בטוחה שזה בכלל מצחיק. טוב, אני מודה, יש לי עבודה לעשות ואני סתם מנסה לדחות את זה. לילה טוב.

והתרגום?

Tu comprends ca? Moi je ne maitrise pas l'Arameen (pas encore en tous cas) donc je serais heureux si tu peut me le traduire. d'accord?​

אטיוד5

Active member
vertaling a.u.b ?

באמת, הבנתי, איכשהו, או נדמה לי שהבנתי. די קרוב. רמש טוב לך גם.

hillelg

New member
בריך יהא ההוא דאתא!

הלל-בלי-יוד! אלין דיתבין וכתבין בפורומא הדין לא ידעי ארמאה כלל, כדחזיאת. על כן, דילמא תכתוב הכא תרגומא לפרשא מליך, בדיל דיקבלונך בחדוא.

../images/Emo2.gif

לא יודעים ארמית? מוזר ביותר... אז איך הם לומדים גמרא? עם שטיינזלץ, רחמנא ליצלן? [סליחה, תרגום: הקב"ה יצילנו] עוד מעט תגיד לי שגם כתב רש"י הם לא קוראים... מפחיד פה.

ותרגום של דבריי למעלה

בשביל הכופרים הלומדים גמרא עם שטיינזלץ (השם ירחם): אני חדש כאן בפורום הזה. שמא ידעתם, היש פורום תרבות ארמית? שאם לא, תרבות עברית קרובה מאוד. ערב טוב לכם!

hillelg

New member
אז שוב, ברוך הבא!

רק תזכור כלל ברזל חשוב מאוד כאן: לעולם אל תדבר עם עצמך כאן בפורום. פארשטייסט?

אטיוד5

Active member
אם השם הוא זה שצריך לרחם עלינו ....

מצבנו די רע. אליה וקוץ בה, תינוק שבוי אנוכי, ואין לי ידיעה שזקוקני לרחמים. בגמרא וברשי לא עילעלתי זה זמן מה. ארבעים שנים במדבר, למרבה הנֶבכיות. איך הופך רמש לערב? רמש עליך.

למרבה הנבכיות?

האם אתה רומז שקראת את הספר הפילוסופי הנורא 'מורה הנבוכים'? געוואלד! לאן הבאת אותי, hillelg? לפורום של כופרים הלומדים פילוסופיא, רח"ל? ובאשר לרַמְשָׁא - עיין כאן, וכאן (פסוק יא).

אטיוד5

Active member
אוף(ס)

לא נתכוונתי לשאול מניין מסיקים שרמש הוא ערב, אלא מהו המהלך הבלשני-פילולוגי שמביא מרמש לערב. כי לא מצאתי במוחי שום דבר קרוב למילה רמש בעברית שמשמעותו ערב. הלל, זה לא יאומן, כשפתחתי את הדף הארמי הזה שהבאת בלינק - דבר ראשון הלכתי ל encoding. במבט ראשון חשבתי שהשורות הפוכות ימין לשמאל. חחחחחחחחחח.

הדין אתרא הוא אתרא דתרגומא רבא

דאורייתא קדישתא, דתקין לנא מרנא ורבנא אונקלוס גרא. ברם חזי, דרמשׁא אמרין אנחנא ב-ש' ימינאה, דלא כרֶמֶשׂ.

מלתא דקוריוזא

אגב רמשא במשמע ערב, ישנה מילה שנוצרה בבית מדרשה של האקדמיא, טפו, טפו: רַמְשִׁית. פרס למנחש מהי משמעותה.

למעלה