שלום

jDaNiELLE

New member
שלום

לא היה לי מושג לאן לפנות...ככה- קצר ולעניין יש לי אח בן 15 שמדבר מהר בטירוף....תמיד כולם שואלים אותו "מה??" והוא אומר לא משנה.. אני דואגת שהוא יתחיל לסתום את הפה (מה שעלול להיות נוח מדי), וישתנה... מה עושים עם ילד כזה? הוא תמיד היה ככה, ובחודש האחרון זה מתגבר ומתגבר ולא מבינים אותו.... אני יודעת שחשבו שדוד שלי מפגר בגלל שהייתה לו אותה בעיה... מה עושים?

שלום לך ...

ממה שכתבת עולה לי צורך לשאול : האם לו זה מפריע ? מה ההשלכות של הדיבור המהיר הזה על תפקודו החברתי, בבה"ס(כשנדרש לענות תשובה בע"פ) ...? בכל מקרה הטיפול או האבחון בנושאי שפה ודיבור מופנה בד"כ לקלינאיות תקשורת . בהצלחה .

תוספת

אני יודעת שיש פורום קלינאיות תקשורת חפשי במנועי חיפוש ... או בוואלה או ב - YNET אולי גם כאן בתפוז

דיבור מהיר שלום רב, בנוסף לדברים שנגה המליצה עליהם, חסרים מעט פרטים. האם הדיבור המהיר היה מאז ומתמיד?או שאת זוכרת תקופות אחרות? פעמים רבות ניתן לקשר זאת לחלקים רגשיים, האם עבר משהו לאחרונה? האם הואיותר לחוץ? באיזה טיפולים היה? מעט קשה לענות ללא המידע הזה. אשמח לנסות לעזור איילת

jDaNiELLE

New member
תודה רבה לשתיכן,

טוב אז ככה- אפשר לומר שתמיד הוא היה מדבר מעט יותר מהר מרוב האנשים...אבל לאחרונה זה ממש ממש התגבר ואי אפשר לדבר איתו בלי לשאול אותו 3 פעמים "מה". או שהוא מוותר ואומר לא משנה, או שהוא מסביר- מה שלא קורה הרבה. הוא לא עבר שומדבר טראומטי, לפחות לא מה שידוע לי. הוא לא יותר לחוץ, ולא לקחנו אותו לשום טיפול. אמא שלי הציעה להתייעץ איתכם בקשר לאיך לטפל בזה.

למעלה