שלום.

Julia16

New member
שלום.

טוב, החלטתי לחזור לכתוב פה, ובמיוחד כי כבר הרבה זמן שאני מרגישה מין שינוי כזה בהרגשה שלי, ובא לי לשתף אותכם. אז ככה, אני מרגישה כזה הרבה יותר מאושרת,יותר אופטימית, מרגישה שיותר טוב לי. אני מרגישה הרבה יותר חיובית כלפיי האנגלים, ולמעשה אני מרגישה שכבר דיי התרגלתי אליהם ואני אפילו מחבבת אותם במידה מסויימת. לפני כן, הרגשתי שיש ביני ובין האנגלים מן חומה כזאת, ועכשיו אני כזה מרגישה שהיא נפרצה. אני מרגישה שאני יכולה לדבר איתם ולהתנהג איתם בדיוק כמו ישראלית וכמו שהייתי מתנהגת עם ישראלים, וזה למעשה גם הפתרון לדעתי. הנה, למשל עכשיו חזרתי ממסיבת 'אלווין' של סודנטים (לא יהודים) שהלכתי אליה עם איזה סטודנטית יהודיה. אז בהתחלה כשהגעתי, האנשים שם כזה ישבו כל אחד בפינה שלו ולא כל כך התקשרו וכבר חשבתי לעצמי 'אוך, שוב פעם האנגלים חסרי הבטחון האלה, הסגורים האלה.לא מעיזים לפנות אחד לשני'.. אבל אז החלטתי להתנהג כמו ישראלית. באתי לאנשים, הצגתי את עצמי, התחלתי לדבר איתם, לשאול אותם על עצמם והכל, ונכון, לא כולם היו חברותיים ורצו בשיחה, אבל היו הרבה שכן ופשוט התחלנו לדבר הרבה והיה ממש כיף. פגשתי ככה המון אנשים, פשוט מזה שהתיישבתי לידם והתחלנו לדבר ולצחוק. אז נכון, הם שותים המון (!).... ונכון, אולי הפתיחות שלהם (יחסית) הייתה בהשפעת כל הבירות, אבל אתם יודעים מה, אם זה מה שעושה להם טוב, אם הם נהנים כל כך לשתות-שיהיה להם לבריאות! מי אני שהעביר על זה ביקורת? ובכלל, למה שיהיה אכפת לי? אם רק ככה הם מסוגלים להפוך לתקשורתיים ולהיפתח, אז מצידי שישתו כל יום, בבקשה!... ודיברתי איתם על המון דברים, על ישראל ועל הצבא ושתייה וטלויזיה והכל! וראיתי שברגע שאני מעודדת את השיחה אז גם הם ממשיכים איתה. אני גם מרגישה שכבר אין בי צורך כאילו להילחם באנגלים או לנסות לשנות אותם או לקוות שהם ישתנו. אז נכון, יש להם הרבה קטעים מעצבנים, וכן, חלקם שיטחיים ומזוייפים ומריבעים ולא איכפתיים והכל..אבל לא כולם. ומי שכן, אז שיהיה ככה, זה כבר לא מפריע לי. כאלה הם וזה לא ממש מזיז לי או מעצבן אותי כמו שזה היה מעצבן ומסתכל אותי פעם. פשוט התרגלתי לאופי שלהם, לטוב ולרע. גם נגיד יש להם קטע כזה שכשהם לא שיכורים (נגיד בקולג') אז אין להם כוח לדבר והם לא אוהבים לשבת וממש לדבר ולהכיר וזה, אבל הבנתי שצריך למשוך אותם לזה ולפטפט איתם כמה שיותר עד שהם נמשכים לתוך השיחה. בקיצור, צריך להתחיל איתם כי הם לא כל כך יודעים לפתח שיחות, אז צריך לעזור להם... אין מה לעשות, זה או זה או כלום. חוץ מזה שזה גם הרבה פעמים תלוי בבנאדם שאתה מדבר איתו, כי יש גם אנגלים שונים וצריך למצוא אותם. ועוד משהו, אני מבינה יותר ויותר שגם שבישראל יש המון דברים רעים, שגם בישראל לא הייתי מרוצה מכל מיני דברים וממנהגים של אנשים ואני בטוחה שגם שם הייתי מוצאת את החסרונות, ולמען האמת, אני לא כל כך רוצה לחזור. לפחות לא עכישו. אני לא מרגישה דחף כל כך לחזור, ולמעשה, אני מרגישה שטוב לי. גם אם לפעמים אני לבד, אני עדיין מרגישה שטוב לי ושאני בת מזל על כל מה שיש לי ואני יודעת שיש לי הרבה ושאני צריכה להעריך את הכל. בקיצור- טוב לי! אני יותר פוזיטיבית לגבי הכל, לגבי אנגליה, לגבי האנגלים, וגם יש לי הרגשה שהכל בסוף יסתדר. אתם מוזמנים להגיב....(חחח, בטח אתם בשוק מהשינוי הזה שחל בי פתאום...) ליבי

../images/Emo12.gif

Lib is that u? LOL בייב, אני שמחה שהכל משתפר... ותמשיכי בגישה החיובית!
בהצלחה...

Julia16

New member
חחח, כן...אני יודעת שזה מוזר,

אבל זה כאילו שפתאום קפצה עליי מן שלווה כזאת. נגיד, אני כבר לא מרגישה צורך 'לנער' את האנגלים ולהכניס בהם תובנות..אם הם מתנהגים בצורה שלדעתי היא לא טובה או don't know better ממה שהם עושים, אז זה בעיה שלהם. כאילו, למה שזה יפריע לי? זה בעיה שלהם. כל אחד שינהג לפי מה שהוא חושב, לפי מה שהוא רגיל, ולפי מה שהוא (נראה לו לפחות..) שעושה לו טוב. גם נגיד דברים שמאוד הפריעו לי, כבר לא מזיזים לי. נגיד, עד עכשיו נורא רציתי חבר, ועכשיו, פתאום ככה, אין לי אפילו הסבר איך, אבל אני מרגישה שזה כבר לא חשוב לי. כי אני יודעת שעם חבר באות גם בעיות וכאבי לב וכל זה, ונכון שזה טוב, אבל יש בזה גם דברים לא טובים, נכון? אז כאילו, זה לא כל כך חשוב לי. וגם למדתי שאני יכולה להיות לבד, ושזה לא נורא. ובעצם, כל אדם הוא למעשה 'לבד' בעולם הזה ועם זה אנחנו צריכים להתמודד. כי עד כמה שכולנו רוצים זוגויות וחושבים שזה מה שישלים אותנו ויספק אותנו, זה לא נכון. אנחנו צריכים להרגיש שלמים גם עם אנחנו 'לבד' באותה התקופה ואין לנו לכאורה את החצי השנ שלנו או מה שזה לא יהיה. וגם, גיל ההתבגרות ש'הפסדתי' בישראל. אז אני לא יודעת כמה באמת הפסדתי. אז נכון, אני כמעט בטוחה שאם בשנים האלה הייתי בישראל אז כבר היה לי חבר והיו לי את החברות שלי וכל זה, אבל אני בטוחה שגם אז היו לי את הבעיות שלי והייתי נכנסת לדכאונות מדברים אחרים וגם שם הייתי חושבת לעצמי שמשהו חסר ואני מפסידה משהו. אז נכון, לא היה לי טוב בשנים האלו רוב הזמן, ואולי אפילו סבלתי לפעמים, אבל אני לא יכולה להיות בטוחה שבישראל לא הייתי סובלת מדברים אחרים ושלא הייתי מרגישה שהפסדתי את ה'תקופה הטובה שלי'. בקיצור, אני לא יודעת. דברם כזה מתחילים להסתדר בחיים, וגם במוח שלי. ואולי במיוחד במוח שלי. קשה להסביר. אני פשוט מתחילה להרגיש שהתסכול שלי עובר והולך וקטן, ואני מרגישה יותר רגועה ושטוב לי. בכל מקרה, זה לא פורום פילוסופיה...אז אני אפסיק פה.

feeler

New member
הממ...

אני פשוט שמחה שמתחיל להיות לך טוב, דאמיט... ועכשיו ברצינות - אני באמת שמחה שמצאת את השיטה שעוזרת לך להיפתח אליהם, ולהם להיפתח אליך. אמנם, הם קצת שיכורים (קצת?) לפעמים (כל הזמן...), אבל אני סומכת עלייך להפוך את זה לחברות כמו שצריך. גם אני מתחילה יותר להסתדר פה, אבל בגלל חוסר זמן, אני אכתוב הודעה יותר מפורטת אחר כך.

CosmikDebris

New member
אלכוהול הציל הרבה ישראלים ביישנים

במיוחד אלה שנדפקו בגלל שהורים שלהם החליטו להיות דתיים לזמן מה. הפעם הראשונה שהייתי שיעור, הייתה הפעם הראשונה שדיברתי אל בת (לא דתיה!), וסתכלו איפה אני עכשיו. המממ, וזה השלב שאני מפסיק כי אני מגלה יותר מדי סודות מעברי האפל. אבל הוא תמיד יהיה אפל. בכל זאת אני שמח שאחלה בחלה לך, ואולי פעם הבאה תשתי בירה או שתיים - תראי זה לא נורא כל כך. אם זה בירה טעימה לפחות (ויש את אלה שיטענו שאין דבר כזה, אבל לא נורא). בכל מקרה אני ממליץ לכולכם לראות את Y TU MAMA TAMBIEN. סרט חביב בהחלט.

Julia16

New member
חחח, כן.....

האמת שביום שבת שעבר הייתי במועדון ורקדתי וכל זה וגם שתיתי קצת ג'אק דניאלס!.. אז אתם יכולים להיות גאים בי.... לא השתכרתי או משהו, שתיתי רק איזה חצי כוס, אבל זה באמת לא היה כזה נורא ודווקא הרגשתי כזה יותר משוחררת ו'לא שמה *'...אז לשתות זה באמת לא כזה נורא.

CosmikDebris

New member
אוי... אני מחייך פה מאושר

סתם, בתכלס זה בגלל שבדיוק סיימתי לראות את 'דת' טו סמוצ'י' אבל תזכרי - זה מתחיל קטן ונגמר בזנות וסמים קשים. שמעתם ילדים אם אתם מעשנים גראס אתם תומכים בטרוריסטים! לא אתם טרוריסטים! ואתם תרצחו את החברים שלכם, ותדרסו ילדות קטנות. וזה מתחיל בלשתות חצי כוס של ג'ק דניאלס. אף פעם לא שתיתי ג'ק דניאלס

just when u left

i was kinda sad... also because u are one of those who miss israel the most, like me... but i'm glad you're happy

kit k@t

New member
אני מנסה להבין משהו,

אבל קודם כל, מזל טוב ליבי. אני באמת שמנסה להבין, תסבירו לי אם אפשר. למה דמישהו פשוט ישב כל היום ויחשוב על עד כמה הוא מתגעגע למקום שהוא לא יכול להיות בו? מה המטרה בזה? במה זה עוזר? כאילו, במקום להגיד אחד לשני שגם במקום חדש אפשר להנות, אתם מחפשים אנשים שיגידו לכם שכל המקומות חרא? באמת באמת שלא ברור לי. קאט

maya14

New member
../images/Emo6.gifכל קודם..

אני מאוד מאוד שמחה בשבילך!! דבר שני אני חושבת שאתחיל לאמץ את השיטה שלך, האוסטרלים מאוד דומים לאנגלים, מאוד מאוד הם אפילו קוראים לבריטניה mother country אבל הם לא ממש שתקנים, טיפה יותר שתקנים מישראלים אבל רוב הזמן הם לא מסוגלים לשבת בלי לדבר. מה שחשבתי בהתחלה זה שהם חנונים מפגרים שלא יוצאים למסיבות והכל כמו שכתבתי בהודעה הקודמת שלי, הבנתי שזה לא ככה לגמרי והבנתי שבגלל כל מה שחשבתי עליהם לא ניסיתי מעולם להיות נחמדה להפך היום שהייתה לי שיחה עם מישהי מהביה"ס הבנתי עד כמה הייתי מגעילה לפעמים
בכל מקרה, בגלל שאבא אמר שלחזור לישראל כרגע לא בא בחשבון כי שנה לדעתו זה כלום זמן בשביל להשתלב בארץ אחרת אז שנה הבאה אני עוברת לביה"ס יהודי אני מכירה שם כמה אנשים (למרות שכל הביה"ס הנוכחי שלי מכיר את כל האנשים מביה"ס ההוא כי הבתי ספר די קרובים) אבל החלטתי להתעלם מהעובדה הזאת ומהעובדה של מה שאנשים בביה"ס הקיים שלי חושבים עליי בגלל שמעולם לא ניסיתי להתחבר איתםץ ולפתוח בביה"ס החדש דף חלק, אני חושבת שאאמץ את השיטה של להתחיל לדבר איתם ולהפתח אליהם(בדיוק מה שלא עשיתי בביה"ס הקיים שלי) בהשראתך

CosmikDebris

New member
למה אתם עושים את זה לעצמכם

סוף כל סוף יש לכם הזדמנות להכיר אנשים מרקע קצת שונה - לא יהודונים. ומהניסיון המוגבל שלי - יהודים חיים בעולם הרבה יותר סגור. עברתם לארץ אחרת אז תמצלו את זה ואל תהיו רק עם יהודים. או שאל תקשיבו לי. אחחח קאבר יפני למוזיקה של ג'יימס בונד.

maya14

New member
אני לא בביה"ס יהודי כרגע..

למרות שיש הרבה יהודים 80%, בבתי ספר הלא יהודים פה אני רוצה רק להגיד שכבר פגשתי כאלו שנתקלו באנטישמיות, כן גם מנוצרים.

CosmikDebris

New member
אוסטרלים אנטישמים...

חחח איך אפשר להיות אנטישמי עם מבטא כל כך מצחיק?

אני מסכימה

זה כמעט כמו לעבור לארץ אחרת ולסגור את עצמך בקבוצה של ישראלים. חברים ישראלים זה טוב ויפה, אבל יש הזדמנות טובה לפגוש אנשים מכל העולם אז למה לא לנצל אותה?

למעלה