שלום..

Teenage Dirtbag

New member
שלום..

אני בת 15 וחצי,הגובה שלי 1.60 ואני שוקלת 47-קודם כל האם המשקל שלי תקין? דבר שני,אני צמחונית כבר כמה זמן,ורוצה להיות טבעונית,כלומר לא לאכול ביצים,ובמקום לשתות חלב וגבינות מפרה או מעיזים,לשתות חלב סויה ולאכול גבינות סויה וגבינות טופו. -האם חלב סויה יותר בריא מחלב פרות? האם יש ג`לטין במסטיק אורביט?

נדיר

New member
האם המשקל שלי תקין?

המשקל שלך צריך להיות לפחות 50 ק``ג.

ניב נ

New member
חלב סויה לעומת חלב פרה

ישנם אנשים שאלרגיים לסוכר החלב או לאחד החלבונים בחלב. הבעיה הזאת נעלמת כמעט לחלוטין כאשר משתמשים במוצרי חלב שעברו עיבוד.או בחלב צאן. היתרונות הן אספקת חלבון איכותי וויטמין B12. החיסרון המרכזי בחלב הוא השימוש בכמויות גדולות של אנטיביוטיקה בפרות. בחלב סויה יש להקפיד על מספר דברים 1.שהוסיפו להם את הויטמנים שיש בחלב הפרה 2. תכולת הברזל לפחות זהה לזו של חלב הפרה. הבעיה בסויה היא שהסויה היא מהונדסת גנטית שיש שטוענים שזה עלול לגרום לסרטן, למעשה אין מספיק מחקר בנושא. אם את עדיין מעוניינת בשינוי לכיוון בריא יותר את יכולה לעבור לחלב אורגני. לגבי טבעונות זאת דרך חיים סגפנית וגם אינה מומלצת מבחינה בריאותית ועלולה ליצור מחסורים תזונתיים בגוף. לגבי המשקל הטבלאות חלוקות בינהן בין המשקל שלך צריך להיות בין 48 ל 50 ק``ג. דרך אגב אחת הבעיות אצל טבעונים הוא משל גוף נמוך מהתקין. אם את בכל זאת עוברת לטבעונות מסיבות שאינן קשורות לבריאותך רצוי שתעשי בדיקות דם תכופות. או שתקחי מולטי ויטמין באופן מניעתי.

Teenage Dirtbag

New member
תודה..

עכשיו,מה הערך התזונתי(קלוריות,שומנים,חלבונים וכו`) של חלב סויה לעומת חלב פרות?

ניב נ

New member
חלב פרה

בין תחליפי החלב מסויה ישנם הבדלים חלקם עם תוספות של ויטמינים וסידן חלקם אם תוספת סוכר. פשוט מאוד להסתכל על האריזה ולהשוות. חלב פרה 3% במאה מיליליטר (CC) שזה חצי כוס יש 58 קלוריות, 4.8 גר` פחמימות (פחמימה פשוטה), חלבון 2.9 גר` ושומן 3 גר` (כמה מפתיע) חשוב שחלב הסויה יהיה מועשר בסידן ובויטמינים לרמה דומה לזו של החלב.

למעלה