שלום

אריהOfir

New member
שלום

אני רוצה מאוד להתפקד למיפלגה. עכשיו אני מתלבט מאוד בין שינוי לעבודה. מבחינה מדינית אני דפנטלי העבודה. אבל מבחינה חברתית אני יותר שינוי. גם שינוי היא מפלגה שנחשבת לא מושחטת. רציתי לשאול אתכם מה ההבדלים בינהם בתחום הכלכלי?

ש

שלמה איזקסון

Guest
תתפקד לעבודה..שינויצ היא איומה

בנושא המדיני בטחוני שהוא הדחוף כרגע בגלל נושא הפיגועים והסכנה הדמוגרפית שאם לא תבוצע הפרדה לשתי מדינות תהיה מדינה דו לאומית אנחנו עדיפים בהרבה על שינוי חסרת המצע המדיני ולכן אל תתפקד אליהם. בנושא הכלכלי חברתי אנחנו דוגלים פחות או יותר במה שנקרא גישה סוציאל דמוקרטית.לא שמאלית מדי ולא ימנית מדי.אנחנו מאמינים במדינת רווחה בה יש טיפוח וערזה לאוכלוסיות החדשות אך בד בבד עידוד יציאה לעבודה והתנגדות לבטלנות.אנחנו דולגים ביצירת מקומות עובדה במשק על ידי פרויקטים לאומיים כמו מתקני התפלה'כבישים'רכבות ועידוד הקמת מפעלים בגליל ובנגב.כמו כן אנו דוגלים בסדר עדיפויות כלכלי חברתי שבראשו החינוך ולא רק הביטחון. אנו מאמינים כי יש להוציא את שכבות המצוקה מן העוני על ידי עידוד יזמים להקמת מפעלים ביישוביהם ועל ידי העלאת רמת החינוך בפריפריה. אנו מאמינים כי לכל ילד בישראל מגיעה זכןת שווה לחינוך גוה כך שימצא לעצמו מקום עבודה טוב ופרנסה לכשיתבגר.אנו מאמינים כי יש לקצץ מאסיבית בתקציבים המוזרמים ליהודה ושומרון לקצץ בתקציב ההתנחלויות ובתשתיות המוקמות סביבן.קיצוץ זה בתקציב ההתנחלויות יאפשר הזרמת כספים אלה למטרות שחובות יותר כמו חינוך שיבור רמת הבריאות ורווחה.איננו מאמינים כי קצבאות הן הפתרון העיקרי להתגבר עך העוני אך לא ניתן בצורה כה אכזרית לקצץ סתם כך כמעט לחלוטין את הקצבאות בלי למצוא להן תחליף כמו השקעה במעונות יום לילדי אמהות עבודות,שיפור רמת החינוך,קירוב הפריפריה למרכז הארך ועידוד אנשים לצאת לעבודה בשכר הגון על ידי השלמת שכר(כתחליף לדמי אבטלה).אינני מייצג את מפלגת העבודה אלא רק את עצמי (פעיל במפלגה ) אך אמרתי את הדעות לדעתי המפלגה דוגלת בהן ורוב דעות אלו מושמעות על ידי ההנהגה הבכירה של המפלגה ומודגשות במצעה הכלכלי חברתי.

ש

שלמה איזקסון

Guest
החדשות=החלשות(טעות דפוס)

למעלה