בטח שתנגן!!!
טנשנים אלה הם צלילים שמוסיפים לאקורד, בעיקר בג'אז (אבל לא רק, נדמה לי) זה מה שמוסיף לך את הצליל הג'אזי (בין היתר) לאקורד. כמו שיש את ה-1, 3, 5, 7, יש גם 9, 13, 11 וכו'. כמו שה1-, 3, 5, 7, נגזרים מהמודוס שתואם את האקורד, כך גם הטנשנים. באופן עקרוני כתבתי בהסבר הקודם מה המודוסים המתאימים לארבעת האקורדים שעברנו עליהם. אם אתה לא יודע מודוסים, חפש הסברים קודמים בנושא שיש בשפע בפורום של מיוזישנס ובפורום תיאוריה בתפוז. אני אכתוב לך, למען השימושיות, את המרווח בין הצליל הראשון באקורד לכל טנשן: 9- סקונדה גדולה 11- קוורטה 13- סקסטה גדולה אם כתוב לך ליד הטנשן במול, הטנשן הוא חצי טון מתחת, אם כתוב דיאז, חצי טון למעלה. דוגמאות: C7b13- הטנשן הוא לה במול. Am79- הטנשן הוא סי. Ebmaj7#11- הטנשן, #11, הוא לה. אם אתה זוכר, זה מה שכתבתי לך קודם להתעלם ממנו כשאתה מוצא אותו בריל בוק בשם של האקורד. עכשיו אל תתעלם ממנו- תנסה לנגן את הטנשנים שכתובים לך בריל בוק (כשהם כתובים). אם יישמת את הריווחים מההסבר הקודם רק על אוטום ליבס, תיישם על עוד קטעים- all the things u r beautiful love it could happen to you וכל קטע אחר, כמה שיותר קטעים. עוד משהו- בזמן שאתה מנגן תנסה לבחור בריווח, שגם מצלצל טוב על הפסנתר, לא גבוה מדי ולא נמוך מידי, וגם תבחר כל פעם בריווח שהוא כמה שיותר קרוב לצלילים של הריווח שלפני- באותה דרך שכתבתי באוטום ליבס (הבנת למה התכוונתי? קצת כמו הולכת קולות). את הטנשנים תוסיף על הריווחים שכתבנו. תנסה להוסיף טנשנים גם כשלא כתוב בריל בוק- תבדוק איזה טנשן נשמע טוב על איזה אקורד, ואיזה לא מתאים. יכול להיות שבשיר מסוים טנשן מסוים יתאים לסגנון ובשיר אחר לא כל כך. תגיד לי איך הולך, ואם משהו לא ברור. נ.ב. אם אתה באמת רציני, כדאי לך לפנות להכוונה יותר מקצועית. יש הרבה דברים ללמוד במקביל, ואני אדע רק עד שלב מאוד מסוים. פה אנחנו מדברים רק על הרמוניה, בצורה די חלקית, ואתה צריך ללמוד גם אלתור וקצב למשל, ואלו הם דברים שאני לא אדע להסביר.