שלום

coaxcable

New member
שלום

מזה כמה שבועות שבתי לעולם המיסטיקה וכדומה, בעיקר באמצעות קריאה על דברים כדי לעורר בעצמי מחדש דברים ויכולות שונות, שבהיותי צעיר בגיל העשרה ופחות מכך קרו לי..לטובה.. ולא רק..חלק היו קשורים למעין חיזוי עתידות או יכולות ניבוי כאלו ואחרות, שלעיתים היו סביבן גם הארות והערות לאנשים עימם הייתי במגע, בעיקר ידידים ומכרים...כלומר ילדים ונוער..גם בגילי כיום 27..קרו מקרים שלאחר דברים שאמרתי קרו דברים...יש לי תחושות שונות לגבי המרחב הקרוב שלי, כלומר הסביבה הפיזית ולא רק שאיני יודע מדוע אבל הינה גורמת לי מעין תחושות של "מחנק" ועמידה במקום, שדרך אגב הזכרתי בפורום פנג שוואי ועוד כמה...בחודשים האחרונים..הרגשתי צרוך או רצון להתמקד בתחומים מסויימים או אחד מרכזי שיכול לקשר אותי לאותו עבר והווה מוזר...מעין מיקוד..אני חייב לציין שלא ביקרתי בהודו, דרום אמריקה או כל מקום שבו "הוארתי" כי אני לא, ואני לא איזה קוסם שמחפש ניסים..אני פשוט..מרגיש צורך כזה..אם יש למישהו הצעות מה לעשות...ומה לשנות, ואיך אודה לכם..ומקווה שזה הפורום הנכון או אחד מהם..

sovlanit

New member
../images/Emo24.gif,ראשית ברוך הבא

שנית,הגעת למקום הנכון... לגבי עיצות מעשיות - תוכל להעזר בחומרים המצויים בפורום אני בטוחה שבהמשך גם האנשים הנפלאים שכאן ישמחו לשתף/לייעץ כל טוב ובהצלחה.

ניני5

New member
שלום coaxcable מיסטיקה

מה זה מיסטיקה? לרוב בני האדם מיסטיקה זה משהו מיסטי, לא ברור, אי שם בשמיים. אנשים שמתעסקים במיסטיקה הם אנשים מרחפים, לא ממש כאן ועכשיו. רואים דברים מעל ומעבר. הרבה אנשים פוחדים ממיסטיקה, כאילו זה דבר לא נורמלי. אבל כל אחד עוסק במיסטיקה, אפילו שהוא לא קורא לזה כך. אתן דוגמא שכולנו מכירים. אתה חושב על מישהו והוא פתאום מתקשר. אנשים קוראים לזה טלפטיה. הרבה אומרים שזה מיקרי. אבל אם זה קורה הרבה פעמים האם זה מיקרי? טלפטיה זאת יכולת של כל אדם, אפילו המדע מנסה לחקור אותה, כדי שאפשר יהיה להשתמש בה במקום טלפון, או אפילו לקרוא מחשבות. הסברה היא שזאת יכולת שניתן לשכלל אותה כמו שמשכללים את שרירי הגוף בחדר כושר. ומה בקשר לאינטואיציה? לכולנו יש כזאת. רוב האנשים לא סומכים על האינטואיציה שלהם, כי לא הוכח מדעית שהיא נכונה. אבל יש אימרה שאומרת שלאשה יש אינטואיציה חזקה. ובעל חכם שומע לאשתו. האם זה מיקרי? אצל האשה התפתחה אינטואיציה חזקה בגלל שהיא אמורה לגדל צאצאים, ולא תמיד היא מביעים מצוקה בצורה ורבאלית. לכן היא חשה את יקיריה. כל אשה יודעת מתי הילד שלה חולה, רק מלהביט בו. זאת יכולת שמאפשרת את המשך קיום הדור. גם אבות יכולים לפתח יכולת זאת כשהם מגדלים את ילדיהם כאשר האשה יוצאת מחיי המשפחה. כל ההמצאות הגדולות מקורן באינטואיציה המפותחת של הממציא. היכולת שלו לחלום ולממש חלומות, חיזוי העתיד (ז'ול ורן) ויש אין ספור דוגמאות שאי אפשר לכמת בצורה מדעית. המדע הוא כלי מאוד צר שמנסה איכשהו להבין את נפש האדם בכלים שלו. ואז זה כאילו נחשב למקובל. האם כל הנ"ל זה מיסטיקה? התשובה היא כן. האם אנשים פוחדים מהתופעות הנ"ל? התשובה היא לא. אבל אנשים פיתחו את היכולות האלה מעבר לרגיל, בייחוד בעולם המערבי,ונעשו מיסטיקנים. הפכו את העניין למיסטי וקראו לזה מיסטיקה. כי יש בזה הרבה כסף, ויש המון מקום לשרלטנים להתחבא. וכידוע מה שמניע את ה עולם המערבי זה כסף. האמביציה להצליח. מי שלא מבין פוחד מהיכולות האלה למרות שיש לו אותן בעצמו. אתן דוגמא נוספת. הרבה אנשים שעוסקים במיסטיקה, יודעים שאנחנו רק צינור להולכת מידע מהיקום. או שבחרנו להגיע לעולם המסוים, להורים מסויימים, לארץ מסויימת לתקופה מסויימת באחד מהגילגולים שלנו. ובכן מה מיוחד בחשיבה הזאת? שום דבר. 1.3 מיליארד הודים חושבים כך. חיים לפי זה, ולא יודעים משהו אחר. רק אלה שנחשפים לתרבות המערבית אולי חושבים אחרת. האמונה המזרחית יותר נעימה, יותר מקבלת ופחות מענישה מהאמונה המערבית. אנחנו גדלנו על יהדות שיש בה אל נוקם ונוטר. אפילו שאנחנו חילוניים, עדיין ההשפעה של הדת היהודית חזקה. הצורך להצליח מוטבע בנו עמוק מאוד . יש גהינום וגן עדן. כשאני מדברת על הדת היהודית אני גם מדברת על הדת הנוצרית והדת המוסלמית. כולם מגיעים מהיהדות. הרבה יותר נוח להכנס למצב "מיסטי" שיש בו מנוחה מהמירוץ המטורף, יש בו מקום למחילה, לחמלה, לאנושיות, וקשר חזק יותר בין בני אדם. רוב הטיפולים האלטרנטיביים בנויים על קשר אנושי ומגע גופני. המגע האנושי בעולם המערבי הוא דבר מגונה ופסול. חלק גדול מהטיפול האלטרנטיבי מבוסס על מגע. מסאז', רפלקסולוגיה, רייקי, שיאצו, ויש עוד כל מיני תרפיות גופניות. ברפואה קונבנציונלית רק פיזיותרפיה מקובלת כטיפול של מגע גופני. וגם זה נעשה ללא אמפטיה. לדעתי עצם המגע עצמו מרפא 90 אחוז מהמקרים אפילו ללא טיפול מיוחד. בתרבות שלנו מותר ורצוי לדעת בילדים. אנחנו עושים זאת בצורה אינסינקטיבית. כי אנחנו יודעים שמגע מרגיע את הילד. ילד שלא נגעו בו לא מתפתח נכון, ועלול גם למות. המגע הגופני הולך ונעלם ככל שהילד גדל ומתפתח. אבל המגע הגופני הוא דבר חשוב ביותר גם לאנשים מבוגרים, אחרת לא הייתה הצלחה כזאת לרפואה האלטרנטיבית. גם בעלי חיים אוהבים מגע. מי שגידל כלב או חתול יודע זאת. ראיתי אפילו תוכים שאוהבים שמגרדים להם בראש. האם הכמיהה למגע זאת מיסטיקה? ברור שלא. אז מדוע אנחנו חושבים שכל טיפולי הגוף הם רפואה אלטרנטיבית? או בכלל רפואה? בעיני זה נכנס לקטגוריה של הבעה אנושיות בין בני אדם. מה מיסטי במגע גופני? כלום. כך גדלנו, מאז שנולדנו, למה שזה יפסק? אם נלמד להקשיב לאינטואיציה שלנו ונסמוך עליה, נהיה בקשר עם האני העליון, נהיה בקשר עם המנחים שלנו מעולם הרוחות. נהיה קשורים לאהבה האין סופית שיש ליקום להציע לנו. ונהיה בקשר חזק לכוחות המרפאים שלנו. אם אנחנו רואים מישהו שנתון בצרה, ואנחנו מסוגלים לתמוך בו, נעשה זאת בחפץ לב. נמסור לו את עזרתנו באהבה ללא בקשת תמורה, ללא התחשבנויות. כי עצם הנתינה עצמה היא מתנה לנו. כל נתינה לאחר, נותנת לנו כפליים מהאהבה האין סופית שקיימת ביקום. אם ראינו שבאמת הצלחנו לעזור, אנחנו מרגישים שמחה עצומה. זאת התמורה שלנו. וזאת כל המיסטיקה. אז מי מפחד מויג'יניה וולף?
יום טוב ומלא הפתעות לכולכם.

coaxcable

New member
המיסטיקה שעליה שאלתי

היא בדיוק מה שהסברת עם כמה חידודים..לא חשבתי שזה אי שם בשמים..מה שהדגשתי זה שהיו לי פעם יכולות וגם היום מדי פעם הן מתגלות לי כחזקות, לא תמיד אבל פעמים מספר הם התרחשו...במיסטי שלי הכוונה למשהו שניתן לנהל ולהתנהל עימו ועל פיו...והוא לא היה משהו מעלי במימדים גבוהים מדי..כי כל המודעות והמיסטיקה מתבססים כמו שהזכרת על המגע בין אנשים וכדומה, ויכולות שונות...כן העולם המערבי מלא בשרלטנים שכמו שהוזכר באיזה פורום: "כל אחד שהיה במזרח הואר ונהיה חזק רוחנית או משהו..." אפרופו יהדות..לא מעניינת אותי היהדות או הדתות כי לא משנה איך קוראים להן בכל אופן יש בהם מוטיבים של רוחניות השאובים מדתות אחרות..למעשה יש התנקזות של אותה רוחניות אך מתוחמת בדרכים שונות ועפ"י חוקים וכללים אחרים..חלקם כדי לפתח יותר את היכולות שיש בכל אדם וחלקם לתת אפשרות לשרלטנים או "חזקים בדת" כמו שהחבר'ה נוהגים לומר... אני עדיין רוצה לדעת...מה אני עושה לאור התרחשויות שעברתי והעברתי מספר פעמים ואף לאחרונה... דרך אגב ידוע שנשים, יש להן אינטואיציה חזקה..מסכים :)..ועוד משהו.. אינטואיציות הממ, כן...הממ... היו קיימים לממציאים אבל לדעתי זה הי גם קשור למודעות עצמית או במילים אחרות קשור רבות ליכולות לנהל את הרגשות והמחשבות בצורה יותר אסרטיבית או במילים אחרות אינטיליגנציה אישית מפותחת..ששוב..משתלבת לנו כאן בנושא של פיתוח יכולות מחשבה וע"י כך להגיע למעין חיזוי נכון של דברים..כי כמו שאומרת האינטיליגנציה הרגשית (במינוח המערבי) אדם יכול או יוכל לחזות עתיד אם תהא לו מחשבה מפותחת ומכיוונים שונים, מבלי לחסום אותם לשול אותם..כך שמראש הוא חושב על הרבה דברים ורושם או חושב עליהם....ועוד הרבה נקודות מסוג זה.. טוב זזתי לנוח..הראש כואב לי מרוב מחשבה ומחנק פה...חם לי...

ניני5

New member
coaxcable שמחתי לקרוא את תשובתך

אכן אנחנו מדברים על אותו דבר. נראה לי שהשאלה לך, אם אוכל לתמצת, האם אני יכול להשתמש בכוחות שיש וגם לעבוד בעבודה רגילה? מקווה שאת זה שאלת. הכוחות המיוחדים שיש לנו, באים אלינו כאשר אנחנו "עוזבים" את החשיבה הרציונלית, ועוברים לחשיבה אינטואיטיבית. ברוב מקומות העבודה אי אפשר לעשות את זה. חייבים להיות כל הזמן בפוקוס כלפי חוץ. מצב זה מפריע להיות בפוקוס כלפי פנים שדרוש לעבודה רוחנית, ראיית דברים אצל אחרים, תיקשור וכו'. קשה לעבור ממצב למצב בזמן קצר. ולכן קשה לעבוד בשני התחומים בו זמנית, לפיכך או שמוותרים על הצד הרוחני למספר שנים ועובדים בעבודה רגילה. וחוזרים לזה כאשר התנאים מאפשרים, ואולי גם מחליפים מיקצוע. הופכים להיות מתקשרים, מומחים לטיפול אלטרנטיבי ועוד מקצועות רוחניים. במקום להיות מהנדסים, אנשי עסקים וכו'. יש כאלה שפשוט הולכים לכיוון הזה מהתחלה. ומוותרים על התחרות. יש כאלה שמרוויחים הרבה כסף גם בעיסוק ברוחניות. כל מיני מנהלי סדנאות ענק, ומורי רוחניות גדולים שכותבים גם ספרים פופולרים. רוב האנשים שעובדים ברוחניות, מסתפקים בדרך כלל במועט, כי זה אופיה של הרוחניות. יש בה הרבה ענווה. על מהות הכסף ואיך עושים אותו בדרך רוחנית, אכתוב פעם אחרת. יום יפה ומלא הפתעות.

coaxcable

New member
נראה לי שכן, אנו באותו גל

זה לא לתמצת אלא לחדד..:) אבל הממ לא בדיוק שאלית על עבודה..אבל די התכוונתי כיצד לפעול כאדם עם יכולות שצצות בתקופות מסויימות (בעיקר כשטוב לי או מאוד רע לי). דרך אגב רציונליזם - כן אני הרבה פעמים הולך נגד מה שההחברהה אומרת ולוחצת עליי לעשות. לדוגמה: בחירות לראשות מקומית שתהא בקרוב..מנסים לשכנע אותי לבחור באנשים שונים ומספרים לי סיפורים על כל אחד ואחד, ומנסים לשחד אותי במתנות ושטויות ואני מראש שולל..או עבודות עם הרבה כסף..וואו כמה כסף הפסדתי..או בפרוייקטים מטעם המכללה שאני לומד..פתחתי את הפה כנגד עניינים שנגדו את מה שכולם רצו שיהיההה - דברים גשמיים וכל ההזמן איימו עליי שיורידו לי מהתשלום וכדומה, ולכן גן העזתי לעשות צעדים של פתיחת קלפים בישירות וללא צביעות של משחקים..כלומר הכסף לא עניין אותי אלא שלי ולאלה שמקבלים שירותים ממני יהא טוב בבאמת. ראי, רוחניות היא דבר חשוב ומעניין, במיוחד אם יש למישהו יכולות..שאינן קבועות..אלא כפי שהזכרתי רק במצבים של מצוקה חיובית או שלילית או אם אגדיר זאת אחרת..במצבים קיצוניים בעיקר (ראי לעיל). לא רוצה להיות מתקשר ומטפל רוחני כי זה די בולשיט..לדעתי...כמקצוע וכדומה..אני רוצה לעשות בלא להרוויח מכך..כדי שהדבר יהא אמיתי ומכל הלב..לא רוצה להסתמך ולהסתייע על חולשות של אחרים...כי אני רוצה לטפח זאת..את היכולות שלי למען ההרגשה שלי והסביבה ההקרובה שלי עליה השפעתי ומשפיע.. מההההההתחלה לא ידעתי או יכולתי ללכת על כך..כיוון שהייתי נער, וכיום כבוגר אינני מתעתד להיות עוסק קבוע ברוחניות (כבעל מקצוע כזה או אחר, לפחות לא בעתיד הקרוב). אני באמת לא רודף אחרי תהילה או כסף...מה שיש לי זהה מספיק כי הרי בגלל הכסף מה אנשים לא עודים ואני רואה זאת במכללה ובכל חור שאני מפנה ראשי..גונבים. משפילים. מכים. רבים וכדומה..ופוגעים גם בקרוביהם. ולכן...אנא אל תתפסי אותי כאחד שרוצה לעשות כסף..כי זו הודעה שנייה או משהו בסיגנון שמתייחסת לממון וכדומה...זה לא שכסף לא הוא דבר שאינני צריך אלא שהוא זניח לי..רק שהחברה ההוכפת למשהו שסוגדים לו...כסף כסף כסף...במקום...שיהיה טוב...וטוב...כפי שמישהו הזכיר את הדתות השונות..רבות מעדיפות צניעות אך מצד שני מעודדות לכנה שיותר שליטה ע"י המעט כביכול שיש.. :) בכל אופן חביב להשתמע...אבל דרך אגב אני עדיין צריך ורוצה יוצר נושאי חידוד למה שכתבתי בהודעתי הראשונה ::)

איל באש

New member
ברוך הבא../images/Emo23.gif

אני ממליץ בחוןם על ספריו של אושו 1. טאנטרה ההבנה העילאית, 2.חיים אהבה צחוק, 3.מדיטצייה. הגעת למקום הנכון. פה אתה יכול לשאול וקבל תשובות. אני ממליץ מאוד על שימוש בכלי הנהדר שיש לך. על ידי פיתוח מודעות והתעמקות בנושא הרוחני, כמו שאתה עושה, תבין את מה שקורה לך ותלמד להשתמש בזה ככלי בארגז הכלעם של החיים. יש לך מתנה נהדרת. זה לא אמור להפחיד אותך או להזיק לך, ההפך. הכלוי תלוי איך אתה מתייחס לזה, כמו בכל דברב חיים.

coaxcable

New member
להזיק הממ מוזר שהעלית את זה כי

בתור סטודנט...קרו לי מיקרים מוזרים......... אחד מהם קרה לפני 3 שבועות או משהו כזה...כמו שאמרתי יכולות הניבוי שלי לגבי עתידי ולעיתים אחרים היא טובה...למדתי סמסטר קיץ...ונערך לי מבחן לפני 3 שבועות..לפני המבחן נתת לעצמי טווח ציונים שנע 5 נקודות מעלה ו-5 נקודות מטה...אבל ידעתי את מספר הבסיס שלי או ציון הבסיס שאקבל..כמו אם קבעתי 80 אז זה היה 85 או 75.. אני חייב לומר שאת כל ציוני במהלך שנתיים לימודים ניבאתי 100 אחוז חוץ משניים שהיו יותר גבוהים...בקשר למבחן שעליו אני מדבר....במהלך ימי בדיקתו היו לי בעיות שינה ובראש עברו לי מעין מחשבות או תחושות, ובמידה ויזואלית אף ראיתי תנועות מספרים, כמו מעין חישובים של נקודה או 2 למעלה וההיפך...וזה במשך שבועיים של בדיקת המבחן ע"י המרצה..התחושה והההויזואליה הייתה חזקה במיוחד יום לפני שקיבלתי את הציון במענה הקולי יום למחרת...כל הלילה הסתובבתי והייתי ער..אני זוכר שניסיתי להימנע ממחשבות על הציון אבל לא יכולתי...בכל אופן..חשתי שנעשה שינוי כלשהו...כשבדקתי למחרת במענה והייתי גם במכללה לצורך בדיקה ראיתי שאכן הציון שלי שונה לאור חישובים כאלו ואחרי...כולמר חשבתי לעצמי שכל התחושות התבצעו במהלך כתיבה ורישום של המרצה את הציונים של כולנו וביום האחרון כנראה חישובים סופיים או משהו..אבך זה סיפור שלא תארתי אותו במדוייק כי יש הרבה פרטים טהתרחשויות מעניינות...בכל אופן אותו יום הייתי מותש מוות...הייתי כל כך עייף שכשחזרתי נזזרקתי לישון בטירוף מספר רב של שעות.. וחוץ מזה סבבה אגוזים..עזרו לי ואני אשאל

למעלה