שלום.

עובבי

New member
שלום.

שלום לחברי הפורום, יש לכם פורום נחמד ומרתק ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אני בחור בן 20 שעזב את העולם החרדי לפני כמה שנים. כיום אני שומר- מסורת ולומד במקום דתי. כשעזבתי את הישיבה, נתקלתי בבחור מקסים - הן מבחינה שכלית והן מבחינה רגשית . בחור שמצאתי איתו שפה משותפת ( אני לא מדבר על נשיקות ) ומייד נקשרתי אליו נפשית . וכך במשך כשנתיים חברותינו הייתה חברות אמיצה , הצחקנו אחד את השני , דיברנו על בחורות , למדנו , הלכנו לסרטים , או בקיצור עשינו כיף . וכדרכו של כל כיף – תחילתו בשמחה וסופו באכזבה . הוא עזב את מקום הלימודים ועבר לאזור אחר בארץ . בתחילה , נשארנו חברים כבעבר , אולם , במשך הזמן חברותינו התרופפה , פחות טלפונים , פחות שיחות-נפש ופגישות פעם ביובל . ניסיתי להחזיר את המצב לקדמותו , ע"י ניסיון להתחבר לחבריו . אולם כאן נעוץ שורש הבעיה . חברי עזב את הדת לגמרי, אין לו לא שבת ולא חגים , לא כיפור ולא פסח . ואילו הוא עצמו לא היה מקיים כלום - ניחא , מה לי לדקדק בציציות של אחרים , אלא שהוא וחבריו שונאים כל דבר המריח ריח דת . דבר שקשה לי מאוד לקבל נפשית . ולא שלא ניסיתי - להפך הלכתי איתו למקומות מפגש , צחקתי איתו ועם חבריו , אבל בפנים הרגשתי ריק ומנותק . בתור חבר'ה , שוודאי מזוהים עם החברים של חבר שלי מה לדעתכם עליי לעשות ? האם הבעיה נעוצה בי ? האם יש סיכוי למצוא עדיין שפה משותפת ? האם עליי לשמור על החברות בכל מחיר למרות שאינני מרגיש בנוח עם סביבתו ? האם הכל אבוד ? אשמח אם תתנו לי את עצותיכם – הרי אתם נמצאים בצד של חבר שלי ואולי אם אבין אתכם אוכל להציל את חברותינו. רק בקשה קטנה לסיום אל תהיו ארסיים מדיי - יש לי לב חלש

לדעתי -

לענין המסֹרת פה יש תפקיד של מבצֵע בלבד. והחֹק נשאר אותו החֹק - אין להִכנס פעמַים לאותו נהר. עם הוא היה חבר טוב ועכשָו כבר לא - חבל לנסות להחזיר את העבר. הוא לעולם לא יהיה שם נרדף להווה. תזכֹּר, תחיַּת מתים היא נס, ואתה אדם פשוט. לכן אתה לא יכול לעשות לולאות על ציר הזמן אלא רק להמשיך בקַו ישר ביעילות המקסימאלית. חג שמח.

תנאית

New member
הייתה לי חברה טובה

או אולי אחת החברות היחדות שהיו לי כמו שתארת אתה: היה לנו" קשר נפשי" אם אפשר לקרוא לזה כך. בשלבים הראשונים של היציאה שלי היא עברה תהליך של "השרפות" מטורפת . המאמצים שלי לשמור על הקשר היו דומים לשלך , ניסיתי להפגש אתה בים , כמו שנהגנו לעשות(לנפרד כמובן) אבל אז היא בררה והתברר שזה "לא פשוט כי יש שם מציל " נסינו להפגש במקומות כשרים וגם לא הלך . האמת, שעברו כבר שלוש שנים מאז. היא התחתנה ובהזמנה ביקשה סליחה . הבנתי אותה .תמיד ידעתי שהניתוק כואב לה לפחות כמו לי , פתאום הבנתי כל מיני דברים בקשר אליה, לאופי שלה, לדרך בה בחרה. החתונה שלה הייתה הפעם הראשונה לאחר זמן רב שראיתי אותה , וכנראה גם הפעם האחרונה. והיה שם הרבה כאב למרות כל הזמן שעבר. מן הסתם אשמע ממנה כשיוולד לה התינוק... אז זהו: מה שרציתי להגיד זה ,שלפעמים אין בררה וחייבים להרפות ולהמשיך הלאה- עד כמה שזה כואב ,.ולו כדיי למנוע קשיים מיותרים וחבטות לב לכל אחד: בדרך בה הוא בחר.

עובבי

New member
תראי תנאית...

קודם כל אני רוצה להודות לך על ניסיון החיים. שנית , אני עדיין מחפש מקום לאופטימיות מכיוון שאינני אדוק בדת אני רק שומר מסורת.כך שהמרחק ביני לבינו איננו כה רב . הבעיה המרכזית שעדיין מפריעה לי היא: שמהות חייו עכשיו היא אנטי-דת, דבר שמובן אולי לגביו, ונסיונו המר מן הציבור החרדי - בעוד שלגבי נושא הדת הוא שולי וחיי נסובים סביב המון דברים אחרים.

אבזץ

New member
חוזר בשאלה -לא הבנתי!

אתה מציג שתי בעיות. אחת שהוא עזב את מקום הלימודים(ריחוק גיאוגרפי) ושתיים שהוא שונא דת. על הראשונה אין לי ממש פתרון, ניתן אולי לשוחח בטל'(במקום להפגש). על השניה אני תוהה, מה זאת אומרת "שונא דת"? שונא אותך כדתי, את מנהגך או סתם כופר? אשאל את זה אחרת: האם המפגש בינכם הוא ויכוח תאולוגי טעון או סתם מפגש בין ידידים(הרי אתה מסורתי, כפי שכתבת. כלומר, הדת היא לא מרכז חייך. תקן אותי אם אני טועה!)?

עובבי

New member
אבזץ אתה צודק אלא ש-

ראשית , ראה תגובתי לתנאית. תראה, הבחנת יפה שמדובר בשתי נקודות שונות. העניין הוא שהם מקבילות - ז"א אם רק היה ריחוק גאוגרפי - ניחא, אם רק השנאה סביב הדת - בסדר, אלא שהשניים שלובים יחדיו . ונכון אמנם שהמפגש בינינו ידידותי ולא ויכוח תיאולוגי, אבל,כל האוירה נסובה סביב הדת . דבר זה קורה לרוב כאשר אני נפגש איתו ועם חבריו.

אבזץ

New member
אם כך, תזרוק אותו!

וזה לך כלל גדול: "כל דבר שגורם לך סבל המנע ממנו". (אבזץ פרק ז')

עובבי

New member
אולי תחליף את שמך ל..ורדה

רזיאל ז'קונט. ברצינות, 3 שנים לא הולכות ברגל ובמיוחד שאני אוהב אותו .

ידו בכל

New member
../images/Emo6.gif תגיד,

היכן אפשר למצוא ולעיין בשאר פרקי אבזץ ?

למעלה