שלום

שלום

אני לא יודעת למה החלטתי לכתוב כאן, זה לא מה שיעזור לי. אולי זה רק נסיון נואש לחלוק עם מישהו את הכאב והתסכול. על כל פנים, אני אדם מתוסבך - בת 20, שלא עשתה צבא מסיבות מצפון (וזה עוד דבר שגורם לאנשים לתעב אותי). מאז גיל 14 בערך הבנתי שהחיים שלי לא הולכים לשום מקום. אי אפשר להתלונן על ילדות עשוקה, ההורים שלי באמת עשו הכל בשבילי, השקיעו בי, ועזרו ככל שיכלו. אבל הם לא ידעו לזהות את סימני המצוקה ששידרתי... לא משנה, אני לא באה אליהם בטענות. לכאורה, הייתי אמורה להיות בחורה מאוד מוצלחת - ילדה מחוננת, אינטיליגנטית להחריד, בלה בלה בלה. מה עוזרות היכולות השכליות אם אני לא יודעת לפתור בעיות של יום יום... התאבדות נראית לי הפתרון הסופי והטוב ביותר. בהתחלה הפחדתי את עצמי עם המחשבות האלו, וחשבתי שאלה מחשבות שכאוניות שיחלפו כשהזמנים יהיו טובים יותר, אבל לחרדתי גיליתי שדווקא כשהייתי במצב טוב, לכאורה מאושרת, הרצון למות היה החזק ביותר. זה רצון שבא מהשלמה, מפני שהבנתי שגם אם חיי ילכו על הצד הטוב ביותר, אם אלמד, אצליח, אמצא אהבה ואושר - כל זה עדיין לא שווה, מפני שמימלא אמות בסוף, כמו כולם. בשביל מה בכלל בני אדם רודפים אחרי הצלחה והשגיות? ולמה לנסות בכלל, כשהעתיד נראה כל כך עגום, כשהעולם זועק ממעשי אלימות, פשע, חוסר צדק? איזה עתיד טמון פה לאנושות שרק מנסה לדפוק את עצמה כל הזמן? למה לחיות בעולם כזה בכלל? הבעיה השניה שלי היא חוסר היכולת להתמודד. לפני שנה כמעט אבי נפטר, באופן פתאומי. זה היה ההלם הגדול של חיי, ואמרו לי שעם הזמן זה יחלוף וייחלש, הגעגוע יישאר, אבל בעוצמה פחותה, כזו שלא תעיק ולא תפריע למהלך התקין של חיי. אבל זה כן מפריע. אני לא מסוגלת לשמוח או סתם לחייך בלי רגשות אשמה שמבטלים את הרגש החיובי מיד. כל צעד שלי, כל שניה, אם זה בבית, בעבודה, או עם חברים - אני חושבת על המוות. ויש את אמא שלי, אשה מסכנה בפני עצמה... היא לא הייתה מאושרת עם אבא שלי אז הם התגרשו, ונשארו ביחסים טובים. כל המשפחה הרגישה הקלה. ואז היא מצאה לה בעל אחר והם אהבו אחד את השני מאוד - עד שהוא נפטר ממחלה קשה, 3 שנים בלבד לאחר שהכירו. ועכשיו, אחרי ששנה שלמה אמי מקדישה את חייה לטיפול בשלושת הילדים שלה שנותרו יתומים ואב, טיפול בענייני ירושה וצוואה (הלוואי ולא היה מה לרשת בכלל, אני כל כך שונאת את האובססיביות הזאת. מצידי להיות עניה מרודה, רק לא להתעסק כל הזמן בכסף וברכוש), אמי מצאה לה חבר. טוב לה איתו, אבל היא לא שמה לב שבתוך האושר שלה היא מזניחה אותי, אני שתמכתי בה כל החיים, הגנתי עליה מהתפרצויות הזעם של האחים שלי, נתתי לה את ההרגשה שהיא בסדר, וזכותה להיות מאושרת בלי רגשות אשם... היא מפנה לי עורף. מבטלת את כל הבעיות שלי, כאילו אני ממציאה הכל ואין כלום מאחורי הדברים, כאילו זה סתם שיגעון חולף. כל החיים עסקתי בלפשר ולגשר בין אנשים, להיות הטובה והחביבה שתומכת בכולם ואף פעם לא שופטת אף אחד, עוזרת לכל מי שמבקש להשיג את מטרותיו בין אם מצאתי אותן נכונות ובין אם לא... ועכשיו, כשאני צריכה קצת תמיכה, באמת שאני לא מבקשת הרבה, אף אחד לא מוכן להקשיב. לכן, אני מתכננת לקחת את עצמי בדצמבר, מספר ימים לפני הקריסמס, לאירופה. לראות נופים יפים במשך כמה ימים, ולשים קץ לכל הסיפור הדפוק הזה שנקרא החיים שלי, ביום ההולדת שלי, בסוף דצמבר. פעם אחת בתאריך מסוים בדצמבר, נוצרו חיים - אני. 19 שנים מאוחר יותר, באותו תאריך בדיוק, הסתיימו חייו של אבי. ו-20 שנה אחרי, באותו תאריך, יסתיימו גם חיי שלי. אם מישהו טרח לקרוא עד לכאן, אני מודה לו על הסבלנות, ומאחלת לו למצוא את האושר שלו. מצטערת על המגילה הארוכה שכתבתי פה...

גרא.

New member
צמאה לדם, כשאת כותבת "נסיון נואש

לחלוק עם מישהוא את הכאב והתסכול",ולאחר מכן בהמשך דברייך " כשאני צריכה קצת תמיכה, אך אחד לא מוכן להקשיב",תחושות התסכול, וחוסר האונים שלך , מעוררות אמפתיה רבה ורצון להקשיב לך ,לכל דברייך,לתמוך ולעזור לך ככל שאפשר.אבל כשאת מנקודת המוצא שלך,מגיעה למסקנה הקשה כי בגלל תחושות הנטישה האלה את מתכננת לשים קץ לכל הספור הדפוק הזה,וכבר קובעת תאריך בו יסתיימו חייך,בא לי לצעוק לך בקול גדול, החיים זה הדבר הכי יקר לך,גם אם הם עד כה איכזבו אותך מכל וכל,תמיד אפשר לעשות מה שלא נעשה בכדי לשנות, לכפר, לתקן,להעניק לך את מה שבאמת מגיע לךפנית לעזרה,איני יודע אם זו הפעם הראשונה,את יכולה לקבל אותה.על מרבית המצוקות,ומערבולת הרגשות הסוערים שלך, אפשר לשוחח,אפשר להקשיב לך, אפשר לפתור אותן בדרך כזו או אחרת..מוות,לא פותר מאומה לאיש, וודאי לא לך,אבל משאיר לבבות שבורים,וצלקות עמוקות בלב אוהבייך.עדיין רק בת 20,וכמעט שלא חיית את באמת,מה את כל כך ממהרת למות? עוד לפני שניסית לעשות הכל,כל מה שאפשר להעזר בו,אם דרך שיחה לער"ן,קבלת תמיכה בפורום תמיכה לצעירים של סה"ר כאן בתפוז,טיפול פסיכולוגי ,או אלטרנטיבי..יש לך עוד כל כך הרבה מה לעשות , שלא עשית, בכדי להתמודד עם המשבר הרגשי שאת עוברת..אל תוותרי מהר מדי,אולי בעקבות מחשבה נימהרת מדי,את כמו רבים אחרים, יכולה לצאת מתחתית הבור,אם רק תרצי.. כולנו כאן בשבילך, מושיטים לך יד לעזרה.

gesus

New member
ממש מרגש...../images/Emo54.gif

איך שהחגים מוציאים מאיתנו את הטוב ביותר... אם ההודעה הזו אכן אמיתית אני מציע לך אם כבר את נוסעת לאירופה,להתחיל את החיים שלך מחדש שם ולהתנתק טואטלית מהמשפחה שלך.

nutmeg

New member
לא יודעת למה

אבל אני שומעת בדברייך איזו התסכלות "רומנטית" על המוות. התאריך, התזמון המדוייק, הקשר עם האב, איזו משמעות נסתרת שרק את חווה... בתכלס מוות הוא מוות ואין בו שומדבר רומנטי. אם לא תהיי, לא משנה באיזה תאריך, אנשים ימשיכו, העולם ימשיך והדברים יחזרו למסלולם כשהצלקות על היעדרך יהיו בליבם של אלו שאוהבים אותך, אבל לא יותר. עוד דבר שאני שומעת, קשור ליכולת התובנה שלך לגבי התפקיד שמלאת כילדה בניסיון להחזיק את האנשים החשובים לך קרובים על ידי כך שהיית "ילדה טובה, תומכת ומפשרת"... מין פנטזיית שליטה (בטוב ליבי אני שולטת בתוצאות) שמאוד אפיינית לילדים מבתים הרוסים. ועכשיו גילית שזה לא ממש עובד. אחלה תובנה!! עוד תובנה חלקית שלך קשורה לכך שכשאת מבקשת לא מתייחסים. למה אני אומרת חלקית? כי קרוב לודאי מרוב שאת "ילדה טובה" את לא מצליחה לשבור אצלם את הדימוי שאת חזקה ויכולה (הם לא מכירים אותך אחרת) וגם, כנראה, את לא מצליחה לבקש כמו שצריך.... כלומר, את לא ממש יודעת איך מעבירים אותות מצוקה, כי "אסור היה לך" עד עכשיו, כשהיית בתפקיד הטובה הכל יכולה. קל מאוד להיכנס לעמדת הקדוש המעונה, כי באיזה שהוא מקום הקדוש המעונה הוא ממשיך טבעי לדפוס הילדי שלך של מישהי שיכולה באמצעות טוב ליבה לעשות שינוי בסביבה הקרובה, לא? ונכון, את לא יודעת להתמודד, כי אף אחד בסביבה הקרובה לא טרח ללמד אותך. תמיד היית כל כך "בסדר" וחשבו שאת לא זקוקה לאותם שיעורים כל כך חיוניים. אבל זה לא אבוד, את יודעת. זה שלא לימדו אותך, לא אומר שאת לא יכולה ללמוד בעצמך! או שאת כבוגרת לא זכאית לאותם שיעורים בהתמודדות. גשי לטיפול, קבלי הבנות לגבי מדוע אותו דפוס של "הילדה הטובה" הציל אותך כשהיית קטנה, למה הוא לא עובד היום, ואיזה דפוס חדש, יותר עדכני ורלוונטי כן יעבוד עבורך. למות תמיד תוכלי - אבל לפחות תני לעצמך צ'אנס לנסות לחיות קודם!

GK_FF

New member
אני מזדהה לחלוטין

אני ממש לא יודע מה להגיד חוץ מזה שאני מזדהה איתך. למרות הכל, אני כן חושב שאת חייבת להמשיך לשרוד. אני משער שדברים פשוט יכול להשתנות. לכי תדעי מה יקרה... בכל מקרה, אני אישית מוכן להקשיב לך, כי אני מכיר בדיוק את התחושות שאת מתארת, ואני עובר משברים כאלה בדיוק עכשיו. וגם אני, כמוך, לא יודע איך להתמודד...

למעלה