שלום...

שלום...

עלינו לדון לכף זכות את חמותינו המקנאות לבנה, ובסך הכל רוצה היא את טובתך, ואם לא למענך- אז למען בנה. לכן השתדלי להתעלם ולא להתייחס להערותיה. הרי לפעמים אנחנו הכלות אוכלות את עצמנו, ונהרס כל הבית מעצבנות, והמחלוקת עולה על כל גדותיה רק בשביל מילה אחת שזרקה החמות שלא במקום, וכבר יש באותה מילה להרתיח ולהבעיר את כל הבית. והלא צריך להבין: חמותינו סוף סוף מבוגרות היא מאיתנו הכלות יש לה חשק ורצון להתפאר בבנה שהוא מעולה מאוד, ולפעמים היא מעירה ועוקצת לא על מנת לפגוע ולא משנאתה אותך- אלה מרצון להבליט את כבודה שהיא מבינה יותר ממך, שהיא מנוסה יותר ממך. רצונה להתפאר בעקיפין שהיא כבר עברה את שלב "גידול הילדים" בהצלחה, ואת בסך הכל טירונית ומציטת לה. זהו כל הסיפוק שלה היום, ולמה לקחת לה את זה? ואפילו אם היא לא כ"כ צודקת -כבדי אותה לפי מה שהיא, תני לה את הכבוד הזה, כי זה טבע האדם. וכי רצונך שהיא תכנע לך ולכל מילה שלך והיא תקבל את דברייך כמילים כדורבנות? זה לא ייתכן! צריך להיות להפך זה, נוהג העולם.. -רק שצריך לקחת את זה בהבנה ולדון לכף זכות שאין כוונתה לפגוע ולהציק לך, אלה להתכבד ולשמוע מילה טובה ממך :איך הצלחת בגידול ילדים! באמת גידלת אותם במסירות! הם ניראים ממש מטופחים! כל הכבוד לך! אמא מסורה כמוך קשה למצוא! ובכמה משפטים כאלה תראי שכבר קנית אותה, כיוון שכל מה שהיא עושה זה בשביל לקבל את הכבוד הזה, אלה שאין היא יכולה לדרוש את הכבוד בפירוש - הלא זו שפלות, ולכן היא סוחבת את הכבוד הזה ע"י הפגנת הערות : אין במקומך לא הייתי עושה ככה, אני גידלתי אחרת את הילדים ,אני נהגתי אחרת בזה ובזה וכו'. וכל זה כדי להתעלות עלייך ולהראות לך שאת צריכה לשמוע ממנה ולתת לה כמה מילת שבח על מסירותה, שבאמת מגיע לה על גידול ילדיה. ואת-במקום לרדת לסוף דעתה ולכבדה ולגמור ככה את הסיפור -עושה בידיוק ההיפך מהמטרה שלה: מנחילה לה ביזיון וקצף עבור בקשתה ורצונה לכבוד, ואיך לא יעלה זעמה וחרונה ואש המחלוקת תוקד דע שאול ? לכן, העצה ! מידי פעם תני לה מידי פעם לחמותך, מספר משפטים של שבח ותהילה, ובזה ייתכן וקלעת למטרה ופטרת את הבעייה.

sovlanit

New member
ענת 30 המקורית,

שנה טובה. קראתי את דברייך. האם התכוונת בהם למישהי מסויימת? אני מניחה שזוהי קריאה לכלל הכלות בקשר לחמיותיהן. מדברייך משתקף שחמות היא אדם מנוסה,בעל כוונות טובות, שרואה בכלתה אדם בלתי מנוסה ,שכדאי לחלוק עימו קורטוב של ידע,ולחסוך ממנו עגמת נפש והתנסויות כואבות. במקביל מתוארת החמות כמי שמצפה להכרת תודה ולהוקרה מצד כלתה על מידת הצלחתה בגידול "הבן יקיר לי אפריים,לתפארת..."... האם באמת כל החמיות הן כאלה נהדרות,שוחרות שלום, שוחרות להעניק מנסיונן ולסייע בכל דרך???? והאם בהכרח הן זקוקות לאישור ולהערצת כלותיהן??? האם אף לא אחת מהן עוקצנית/ארסית/אכזרית/מתנשאת/ סכסכנית/מפלה בין ילדיה ו/או נכדיה/נצלנית/אגואיסטית??? האם בהכרח כל התנהגות מצד החמות מלמדת על אהבתה לכלתה???? תמהני בנוגע לעניין אחד- אם מישהי מבטאת כאב וכעס כלפי התנהגות חמותה, האם היית טוענת שהיא כפויית טובה וחסרת אינטיליגנציה ? האם היית מגדירה אותה כחסרת כישורים בהבנת הנשמע/הנקרא??? האם היית טוענת שהיא שואפת להלחם מלחמות-סרק??? לו באמת היו החמיות טהורות-כוונות ורוחצות בניקיון כפיהן, אזי הפורום הזה היה זוכה למס' מועט של משתתפים. בשמחה לימדתי עליה זכות,השתדלתי להקפיד בכבודה ואיפשרתי לה בתמימותי והתנהגותי שוחרת השלום להוביל אותי לרבנות כדי להתגרש. לא השכלתי לנהוג על פי "הבא להרגך-השכם להרגו"... לצערי,אני ל א היחידה. גם לי יש ילדים.גם אני נושאת בנטל גידולם.... אני לא מצפה לתודה על כך מצד איש. אני לא שואפת להערצת כלותי/לביקורת מצידן וכו'. די לי באושרם של ילדי עם בחירות ליבם. והלוואי שהרבה חמיות היו רואות זאת כך... לא כל החמיות טלית שכולה תכלת,ולא כל הכלות המפלצת מלוך נס.... מן הראוי שהן הכלתה והן החמות תכבדנה זו את זו לטובת כל הצדדים ובייחוד לטובת "הבן יקיר לי = הבעל" ובא לציון גואל....

כל הכבוד ענת!

כתבת יפה מאוד, וגם אני מצטרפת אלייך שוחחתי עם חמותי לפני החג שכחתי את מה היא אמרה ומה אני אמרתי, בסך הכל היא אישה ואמא בדיוק כמוני, ואני יודעת שביום שהיא תלך לעולמה לעולם לא נוכל להחזיר את הגלגל אחורנית ואני בטוח אצטער שלא היינו בקשר יותר טוב. החמאתי לה פירגנתי לה, אמרתי לה שתבוא ואפילו שאני מתגעגעת, אולי צבוע אולי לא אמיתי אבל זה עשה לה טוב וזה מה שחשוב. בסך הכל היא הביאה לעולם את הבעל שלי, אז אולי היא לא כל כך נוראית אולי היא גם קצת אוהבת אותי אף פעם לא בגלוי אף פעם לא בפניי, אבל אני יותר חכמה ממנה ויודעת שבסך הכל עם כל העוקצנות, מסתתרת אישה טובה שרק רוצה שישימו אליה לב ויתיחסו אליה ושרוצה להיות שייכת וחלק מהמשפחה שלי. ואני אתן לה את מה שהיא רוצה!.

bimbo.

New member
קארין, רינתוש, סובלנית ... ../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif

תענוג לקרוא מה שאתן כותבות. נראה שלחמיות מתחילה באמת שנה טובה!
ושנה טובה גם לכן

sovlanit

New member
BIMBO'

תודה על דברייך. שמחה ששאת נהנית. שנת שלום ואהבת חינם.,שנת שגשוג ושפע מכל ההבחינות

למעלה