שלום

אטיוד5

Active member
מצב רפואי לא נעים ...

שבו 1 - אדם לא כ"כ מגיב לסביבה או 2 - חוזר על תנועה/דיבור מסוים ללא הפסק. או 1+2 בכל המקרים תוצאה של פיצול אישיות. תמצאי כאלה במוסד הגריאטרי הקרוב למקום מגורייך. לא מצחיק (לפני שהשופטת אומרת לי).

nutmeg

New member
בבקשה

חוץ מזה שמדובר בשם של להקת רוק, קטטוניה היא אחד מהתסמינים היותר מוזרים של סכיזופרניה, שלשמחת כולם הולך ונהיה יותר ויותר נדיר. התסמין כולל דרגות שונות של חוסר תנועה, לפעמים בתנוחה בלתי אפשרית בעליל, לתקופות ארוכות. השרירים יכולים להיות בעלי טונוס מוגבר (נוקשים) או לחילופין בעלי טונוס נמוך (רפויים). בדרגות החמורות של קטטוניה, האדם לחלוטין לא מגיב לסביבה, לא יוצר קשר עין, אם לא מאכילים אותו - הוא אינו אוכל (ואני לא צריכה לספר לך מה קורה כשהוא צריך לשירותים, נכון?). אם ראית את הסרט פאטץ' אדמס, בבית החולים הפסיכיאטרי היה אחד שיש בכיסא גלגלים כשיד אחת שלו היתה מונפת למעלה כל הזמן. הוא לא הגיב, לא הוריד את היד וכו'. ככה נראית קטטוניה א-לה-הוליווד. עכשיו שמישו יזביר לי למה לקחו את השם הזה ללהקת רוק.

לא יודעת למה לקחו את השם

או כמו שנאמר באחד מהשירים היותר מפורסמים שלהם: This shloud be a case for Mulder ans Scally (מקווה שאייתתי נכון) אבל: א - זה עדיף על "סרטן השד" (בעיני לפחות) ב - זו אחלה להקה!

לא רק

שלא אייתתי נכון, גם לא ציטטתי נכון. להלן האמת: Things are getting strange, I'm starting to worry This could be a case for Mulder and Scully Things are getting strange, now I can't sleep alone So what have you got to say about that? And what does someone do without love?

ס ק א ל י

New member
לפחות

עכשיו אדע איך מאייתים את השם שלי באנגלית...

nutmeg

New member
חשבתי להתייחס

לקטע בו כתבת שקטטוניה "עדיף" על סרטן השד... ולהגיד לך שאני למשל חושבת אחרת. בעוד שבאמת סרטן אולי יותר מפחיד במובן הזה שהטיפולים קשים ויש סיכוי למות מזה, בסכיזופרניה קשה (כשמגיעים למצב קטטוני, זה קשה) מאבדים צלם אנוש. אני אישית לא הייתי רוצה לאבד צלם. ציצי אני מוכנה לאבד, לא צלם! בכלל כל מחלה שפוגעת במוח הרבה יותר מפחידה אותי ממחלה שפוגעת בגוף.

חשבתי על זה בהקשר של

שמות להקות רוק, לא של איזו מחלה "עדיפה". ב"קטטוניה" יש משהו שמתלבש עם המסרים של הדימוי הרוקנרולי (איבוד שליטה, חוסר אחריות, מצב תודעתי שונה ואפילו תנועות גוף עצבניות) בעוד ש"סרטן השד" זה... לא יודעת... לא עושה לי טוב.

nutmeg

New member
../images/Emo32.gif מדהים אותי כל פעם מחדש

איך משהו נתפס בתודעה וזהו - לא זז הרוורס. גם את וגם אטיוד מתעקשים שיש תנועתיות בקטטוניה בעוד שממש ממש לא. הוא אמר "חוזרת על עצמה", את אמרת "עצבנית" ולא כצעקתה. נהפוך הוא. קטטונים לא זזים. מהות התסמין היא שהתנועתיות יורדת לאפס. קופאים במקום.

למעלה