שלום....

שלום....

פעם ראשונה שאני נתקלת בפורום...והוא מקסים. במשך שנים ניסיתי להסביר לאנשים איך לסדר רהיטים וחפצים בבית/בחדר תוך נסיון להסביר להם שככה יותר נעים, מזמין זורם בלי יכולת להסביר למה, עד שהתגלה לי הפנג שווי שאכן נותן הסברים, אז אני לא פועלת ממש ע"פ אלא ע"פ העקרונות הכלליים, שינה לא מול הדלת וכו... שמעתי על ריבוע הקסם אבל חסרים לי פרטים כיצד לעשות אותו. איך ממספרים? כיצד מתחשבים בכיוונים? האם יש להחשיב את משטח הכניסה לבית? (משטח בטון של כמטר על מטר, שמשמש כמדרגת כניסה + אחסון של מכונת הכביסה) כיצד להתחשב במבנה החיצוני? כלמור אין זה ריבוע / מלבן מושלמים אלא שני מלבנים צמודים שאחד ארוך יותר במטר (כאילו יש מדרגה חיצונית במעטפת) תודה .

ריבוע הקסם

זהו ריבוע עתיק יומין, ששורשיו טמונים בעבר האגדי של סין. לא ידוע הזמן המדויק וחושבים על זמן בין 6000 ל- 10000 שנים לפנינו. לפי הפאנג שואי הדירה/בית מחולקים לתשעה איזורים כשלכל אחד מהם יש מספר מייצג בדרך הבאה: 2 9 4 7 5 3 6 1 8 אזור 1 הוא הקריירה אזור 2 זוגיות, קשרים, נשואין אזור 3 משפחה אזור 4 שפע אזור 5 מרכז הבית אזור 6 חברים, תומכים אזור 7 יצירתיות אזור 8 לימוד,הגות, אזור 9 תהילה, * כניסה לבית יכולה להיות מאזורים 6,1,8 בלבד. * סכום המספרים לכל כיוון הוא תמיד 15 * לכל אזור יש גם כיוון במפה, צפון דרום וכן הלאה * המשמעות של כל אזור היא חלק מהפילוסופיה של הפאנג שואי * אפשר לפרוש את הריבוע על פני הבית כולו, על פני כל חדר ועל כל פריט שנמצא בבית, למשל שולחן עבודה בהתחלה לא ממליצה להתחשב בכיוונים. זה שלב מתקדם מאוד... לא הבנתי את התיאור של המבנה על המדרגה. האם יש לך אפשרות לשרטט את הדבר? כל מה שנמצא בהמשך הרצפה של הבית או בתקרה, שייך לבית. מקווה שנעזרת אם יש עוד שאלות, אני כאן אחה"צ נעים

עוד...

תודה על ההסבר, אבל אני לא מבינה: פשוט לשרטט על דף את הבית ואז להציב את המספרים בלי קשר לכיוון? כלומר לא משנה באיזו פינה של הדף אני מתחילה כל עוד הכניסה לבית היא ב1, 8, 6? המדרגה היא המשך הבית אבל חיצונית לדלת. ושוב תודה

כן,

אם את רוצה ללכת לפי כיוונים, אז שרטטי את מפת הבית, עימדי במרכז הבית, ואז לכי לפי הכיוונים. זה אגב...לא כל כך פשוט ומצריך אדם מנוסה. בשיטה השניה, שיטת הבאגואה, ריבוע הקסם,שהיא יותר קלה להבנה, לא משנה הכיוון אלא האיזור. איזורים 8,1,6 הם האיזורים שבהם יכולה להיות דלת הכניסה. פירשי את הבאגואה על כל הבית מבלי להתחשב בחדרים או כל דבר אחר... אם הצורה לא שלמה, יש לזה משמעות, אם יש בליטות, מגרעות, שיפועים, מפלסים וכו לכל דבר יש משמעות". מיפוי הבית יכול לתת לך כיוונים ואפשרויות של עבודה.. ב ה צ ל ח ה

מקווה שבאמת הצלחתי

זה באמת מאד מעניין , מתברר שאזור 2 וחלק מ-9 הוא חדר השינה שלנו. ושם אין שום בעיות מבחינתי. אבל, מאז שאנחנו גרים בבית הזה אני מרגישה חסרה מכל ההיבט של היצירתיות, בעבר הייתי מתעסקת המון בכל מה שקשור לאמנות ועיצוב, והיום אין לי קשר לדברים האלו, חשבתי שהלימודים (שאינם יצירתיי...) גרמו לזה. אזור 7 בבית נופל בעיקר על ארונות, כלומר בדיוק על קיר שמשני צדדיו יש ארונות של בגדים, מצעים וכד, וכן מדפים המשמשים לאחסון של כלי עבודה וכד. מה אני יכולה לעשות לשינוי? הארונות מסודרים, ואני משתדלת כל חצי שנה להעיף את מה שאין בו שימוש... בנוסף- איזור השפע- זהו הסלון, יש בו שתי ספות היוצרות צורת ר, מעל לארוכה חלון עם וילון מבד שקוף, ביניהן יש מנורה היורדת מהתקרה. העל לספה הקצרה ישנם מדפים מעץ צבוע בכחול ועליהם פריטי נוי. פמוטי כסף, פריטי חרס וכד. הספות בהירות בגוונים ורודים עם טיפה סגול ועל הרצפה שטיח בגוון ורוד "עתיק". הרהיטים "יד שניה" אבל במצב טוב... מה לעשות כדי לעודד את השפע בבית? המון תודה על העזרה.

ערב טוב...המשך

לגבי שפע...את יכולה לקרא בטאגליינס מאמר על השפע שיכול לתת לך רעיונות איך לעודד את השפע בביתך. אזור היצירתיות הוא איזור מיסוד במתכת. הוסיפי לאזור יצירתיות חפצים ממתכת, מבריקים, כדי לעודד את היצירתיות. ערב נעים

למעלה