שלום!!

*h*p*

New member
שלום!!

אתם יכולים בבקשה להגיד לי שמות של אמנים או הרכבים של ג'אז עם גיטרה.?? גם בלוז זה טוב... תודה!

elimarcus

New member
בארץ או בכלל? Robben Ford

אם בכלל, אז אני ממליץ על ג'ון סקופילד שמנגן ג'אז וגם קצת FUNKY ופיוז'ן עם השפעה חזקה של בלוז בנגינה שלו, אני גם ממליץ על Robben Ford שהוא גם בלוזיסט מובהק, וגם מנגן הרבה פיוז'ן - הוא היה בהרכב מקורי של Yellowjackets, וחוץ מלהקת הבלוז שלו The Blue Line, יש לו גם הרכב פיוז'ן חדש בשם JING-CHI גיטריסטים חשובים בג'אז הישראלי: עמוס הופמן, עמוס גנור, סטיב פסקוף, ליאור יקותיאלי גיטריסטים חשובים בג'אז שכדאי להקשיב להם: Kenny Burrell Pat Martino Wes Mongomery Joe Pass Lenny Breau

indifferent

New member
++++++++++++++++++++++++++++

Pat Mehteny, Joe Pass, George Benson, Stanley Jordan, Al DiMeola, John mcLaughlin.

mickeym

New member
כמה הצעות

ג'אז: Pat Methany Rosenberg Trio Steve Vai Paco De Lucia בלוז: Eric Clapton Muddy Waters BB king כמובן, יש עוד המון. תגדירי סגנון יותר ספציפי, ותקבלי תשובות ממקודות מיקי

seafox

New member
אל תזלזל ידידי.

אמנם הוא רוקיסט אבל יש לו נגיעות קלות בג'אז בהרמוניות לפעמים וגם בסולואים.

locnar

New member
לדעתי אתה קצת טועה

ואי הוא הדבר הכי רחוק מג'אז שיש. לא רק שסגנונית אין לו לא נגיעות קלות ולא שום נגיעה בכלל, אלא גם שהאיש לא מאלתר, דבר שסותר מהותית את הפילוסופיה הבסיסית ביותר של הג'אז. ולפני שמישהו יקפוץ ויגיד לי ש"ואי מאלתר וחצי!!" אני אבהיר את הנקודה: 1. הסולואים שלו מולחנים, והוא חוזר עליהם בדיוק בהופעות. 2. כאשר הוא "מאלתר" כביכול, הוא לא באמת יוצר תבניות חדשות, אלא נופל בפח ידוע של גיטריסטים (בעיקר אבל לא רק) שנקרא ליקים. מיני פרזות מוכנות מראש שהוא מביא כל פעם בהקשרים קצת שונים, אבל לא ממש מגיע לזרם תודעה של אלתור אמיתי. 3. זה שהוא מנגן אוקטבות בקלין כמו וס, או ג'ורג' בנסון באיזה קטע, זה עדיין לא נחשב "נגיעה בג'אז". אפילו לא חיקוי מוצלח. זה בסך הכל עוד סאונד שהוא משתמש בו בתור חולה סאונד טוב ואמיתי. * למען הסר ספק, ברצוני להצהיר שאני מעריך את סטיב ואי מאוד, וחושב שהוא תרם המון לעולם הגיטרה. אבל זה עדיין לא הופך אותו לג'אזיסט ולא לחצי ג'אזיסט. יש לי לפעמים בעיה עם הקונספט המגלומני שלו, אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שהוא נגן ענק.

seafox

New member
אוו..רוזנברג...הם טובים!

אגב,אם כבר בירלי לגרן כדאי לקנות את הדיסק front page זה הדיסק והמקום היחידי ששמעתי אותו מנגן כמו שצריך. יש לי הופעה בווידאו של שלישיית רוזנברג מארחת את בירלי...הוא נשמע כ"כ מעפאן שם!אבל בפרונט פייג',מלך!

helbitz

New member
אני אהבתי מאוד

את STANDARDS וכן MY FAVORITE DJANGO של בירלי ןאם אוכל לקבל עוד מידע על הוידאו שהשלישיה מארחת את בירלי איפה אפשר להשיג אשמח תודה!!

bralon1

Member
תחפש בערוץ מצו יש בדרך כלל שידורים

חוזרים של המופע (דרך אגב גם לי יש אותו).

kislevorr

New member
מדברים על בירלי אבל

האיש שיצר אותו היה ג'נגו Dgango, אני חושב כותבים הוא ממש ממש מגניב! את האלבום של בירלי "מיי פאווריט ג'נגו" הוא עשה כשהיה בן 12! היום הוא איש מבוגר,עם גיטרה כבדה,משקפיים גדולות,והרבה שומן. הוא גם לא מאלתר כל כך טוב כיום... (אני אומר את זה על פי ההופעה שרוזנברג מארחת אותו,יש את זה המון במזו בלילה)

helbitz

New member
תיקון

מיי פאווריט ג'נגו הוא מ1995 רותס תו ג'נגו הוא מ1980 שאז בירלי היה בן 12 או13 ולא נראה לי שהוא מאלתר כל כך גרוע!! ד"א DJANGO

*h*p*

New member
תודה!!!!!!

עזרתם לי מאוד!!

למעלה