שלום..:)

pink floydror

New member
שלום..:)

שלום כולם, אני דרור בן 15 וחצי, גיטריסט...לאחרונה התחלתי להאזין לפרוג (אני עכשיו בתהליכי האזה)כל מיני להקות כמו ג'נסיס, יס , כאמל, קינג קרימזון ועוד.... ועכשיו יש לי שאלה, בטח ראיתם לפי השם שלי את הלהקה המועדפת עליי.. והשאלה שלי היא, למה חובבי פרוג מנסים בד"כ להכחיש קשר בין פינק פלויד ופרוג...הרי הייתה להם תקופה פרוגרסיבית לא קצרה..?! ובכל זאת אני רואה שאתם לא נוטים להזכיר אותם פה..

Der-Albert

New member
בגלל.

בגלל שבזמן שפלויד הזכירו להקות פרוג מסויימות מבחינות אסטתיות ותוכניות מסויימות (בתקופות מסויימות) הם עדיין היו הארד רוק פסיכדלי ולא פרוג רוק. היו להם כמה יציאות השואפות לפרוג, אבל הן היו די מעטות ובעיקר דמו לפרוג באופן שטחי. אציין כמה דברים: השפעות קלאסיות מינימאליות. הרמונית הארד רוק ברורה. שימוש בגרובים סטייל הארד רוק ובלוז רוק. ריטמיקת רוק רגילה (פרט לכמה קטעים יוצאי דופן). יש שטוענים שמלודית הם דמו לפרוג רוק, אבל הרבה רוק פסיכדלי דמה מלודית ללהקות פרוג מסויימת, ככה שאני לא חושב שזה גורם מספק.

Der-Albert

New member
שלא תבין לא נכון

אני די עדיין חושב שהם להקה גדולה, הם פשוט לא להקת פרוגרסיב רוק.

HelterSkelter1

New member
לדעתי הם כן

אומנם זה לא בולט כמו אצל חלק מלהקות הפרוג, אבל חלק ניכר ב Wish You Were Here הוא פרוג, אותו הדבר לגבי דארק סייד ומדל.

begone

New member
פינק פלויד זה פרוג - חלק מהזמן

פלויד עשו ספייס-רוק, פסיכדליה, פרוג, רוק 'רגיל' וקצת 'הארד רוק' פה ושם. פלויד היא לא להקת פרוג מובהקת, אבל התקופה הפרוגית שלהם (1970-1975) היתה משמעותית מאוד. והנה המאמר הארוך

pink floydror

New member
אני דווקא חושב

שATom Heart Mother הוא האלבום פרוג המובהק ביותר שלהם, לא?! :)

begone

New member
לא אמרתי שלא

אטום הארט הוא בהחלט אלבום רוק סימפוני ברור ומוגדר. אבל יציאות נוספות (כמו Echoes של Meddle) וגם חלק משמעותי מ'אומה-גומה' הם פרוג מובהק. אסור לשכוח שכמעט חצי מ'וויש יו וור היר' הוא פרוג סימפוני.

pink floydror

New member
אכן..

אךךך אקוס...יצירה כל כך מופלאה... אבל אם באומה גומה את מדברת על האלבום החיי, אז זה לקוח משני התקליטים הקודמים שלהם ומסינגלים שהם הוציאו לפני זה, ואלה פסיכודלים מאוד..

CaerBannog

New member
אני חושב שהוא התכוון לאולפן

מה שקצת מוזר להגיד, כי זה נחשב אחד האלבומים הכי פסיכדלים אי פעם. מה גם שרוב מה שקורה שם מבחינת ערך מוזיקלי הוא כמעט ואינו קיים, טירוף וסבטוחה אחת גדולה, למרות שזה עדין אלבום מצויין.

begone

New member
התכוונתי לאלבום האולפני

שים לב בעיקר ליצירה 'סיזיפוס', פרוג סימפוני לפי הספר, למרות שהיצירה עצמה לא מוצלחת ולא בנויה כמו שצריך. בכלל - אם אתה מחפש פרוג בפלויד, אז לך על ריק רייט. הבחור היה פרו-פרוג. ווטרס וגילמור היו הרבה יותר בקטע של אוונגארד ובלוז. זה ניכר מאוד באלבומי הסולו שלהם. רייט הרבה יותר סימפוני, כי הוא בא מן הקלידים והוא ניגן יצירות קלאסיות מגיל צעיר. בדרך כלל אלו שבאים מן הקלידים מבינים יותר את האלמנט הסימפוני.

cut2

New member
נקודה רגישה

"בדרך כלל אלו שבאים מן הקלידים מבינים יותר את האלמנט הסימפוני". טוב שכתבת שכתבת 'בדרך כלל'. ברמה העקרונית אני מסכים איתך, אבל בל ישכחו: פריפ, השולמנים, לאטימר, האו, ביל פול (U. Railroad), שם טוב לוי, ויש עוד לא מעט. ברוב המקרים (אלו שציינתי ואלו שלא) עמד קלידן יחד עם המלחין, אבל זה לא סותר את הטענה - אפילו על כלי לא קלאסי למהדרין, כמו גיטרה חשמלית או בס, אפשר בהחלט ליצור מוזיקה סימפונית, כפי שבחרת לכנות אותה. מה שכן צריך זה רצון ללמוד ורקע תיאורטי (יאללה, מי שנעלב מוזמן לתקוע בי סכין)...
סוסיתא - צו 7

Der-Albert

New member
פריפ

מלחין סימפוני? Not very likely בכלל רוב ה"מלחינים הסימפוניים" בפרוג לא בדיוק מצליחים לגרד את התחתית של היכולת תזמורת סימפונית. ברוב הפרוג התזמורת היא בחזקת אפקט. אבל לא יעזור שאלה שכבר יודעים לעשות שימוש קצת יותר מהותי בתזמורת הם באופן דומיננטי קלידנים.

HelterSkelter1

New member
אתה שוכח

שגם פריפ יודע לנגן על קלידים, אומנם הוא לא קלידן ענק כמו שהוא גיטריסט, אבל בכל זאת. גם שם טוב לוי.

orbiti

New member
בכלל, באופן כללי

כל מלחין (ולדעתי, אפילו כל מי שרוצה פעם לקרוא לעצמו "מוזיקאי") צריך שליטה מסוימת במקלדת, כיוון שזהו הכלי היחיד שמסוגל לתת את ההסתכלות הרחבה ביותר על המוזיקה בנגינה עליו. לגבי השמות שאליאב הזכיר, אני משוכנע שלרובם הגדול היה מספיק ידע בקלידים בשביל לכתוב את המוזיקה שלהם בצורה יותר מקיפה.

gunr7

New member
אני חושב שהוא

התכוון לכך באופן סטטיסטי, למרות שמנסיון אישי, יותר קל בהרבה להבין מוזיקה דרך מקלדת, ולא באף דרך אחרת, ובאמת לדעתי כל מוזיקאי חייב להכיר ולהתעסק קצת עם פסנתר, רק כדי לפחות לנסות דברים, ובאמת לפסנתרים יש בד"כ הבנה יותר טובה למוזיקה, כי כל פסנתרן לומד תווים, ויודע בכל רגע נתון איזה תוים הוא מנגן, ומאיזה תוים בנוי כל אקורד שהוא זורק, והרבה יותר נוח לנסות דברים שכשלומדים מאשר על גיטרה, וכל חלילן או סקסופוניסט או חצוצרן שקורא לעצמו גם "מוזיקאי" בנוסף ל"נגן", בטוח מכיר את המקלדת כמו שצריך.

לדעתי

פינק פלויד הם בהחלט כן להקת פרוג, אך הם מה שנקרא היוצא מן הכלל. הם פעלו במישור אחר משאר להקות הפרוג היותר "כבדות", אולי בגלל הפופולריות הגדולה שלהם. לא נוטים להזכיר אותם? יש להם פורום משלהם בתפוז, זה אחד, ומלבד זאת, כבר אמרו עליהם כמעט כל מה שניתן להגיד.

oril123

New member
מהסיבה הפשוטה שהם מכרו הרבה

אלבומים והרוויחו הרבה כסף בניגוד להרבה אמני פרוג סגפניים שיוצרים אך ורק עבור האומנות.

שכח את כל מה שאמרו לך

עוד לא הבנת שההתעסקות בהגדרות היא עיסוק בטפל? מה זה חשוב אם הם "היו פרוג חלק מהזמן" או "לא היו פרוג רוב הזמן"? מעניין לך? תמשיך לשמוע.

למעלה