שלום!

ב ה junior

New member
שלום!

אני חדש כאן ולעיתים אני גם אכתוב הודעות...
ובכן, באתי לכאן בגלל סוגייה שמטרידה אותי זה מכבר. בזמן האחרון גיליתי זילזול גדול לשפה העברית מצד ילדים רבים שאני מכיר וגם מצד חברי וזה פשוט מעצבן אותי נורא!
כלומר, זו השפה הלאומית שלנו. אם אנחנו לא מכבדים אותה, אז אנחנו גם לא מכבדים את עצמינו (הטיעון הזה לא כל כך עוזר כי גם לא אכפת להם מהעם שלנו, מהיהדות). לדעתי צריך לעשות משהו בעניין (אם יש בכלל מה לעשות) כי אם הדורות הבאים יראו כזה זילזול לעברית בסיגנון: "זו שפה מיותרת" או "זו שפה מכוערת וטיפשית" (ואלו רק חלק מהדברים ששמעתי) אז היא תהיה בסכנה גדולה להמשך קיומה. מצאתי בפורום הזה גרעין מרכזי לאנשים שמכבדים את השפה היפה והחשובה הזו ולכן פניתי לכאן.

מוגג

New member
../images/Emo24.gifברוך הבא.

ומכיוון שאתה חדש כאן, לא אעיר לך על טעויות לשוניות קלות. אגב, אתה קרוב של עופר ב"ה?

shellyland

New member
ומעתה יקרא שמך: "הילד"!

תתחיל להתרגל. כשתגיע לגיל 20 (ע"פ התאריך העברי) נרשה לך להפטר מהכינוי הזה.

טל קר

New member
ברוך הבא!

קודם כל אני לא מסכימה שאם לא מכבדים את השפה לא מכבדים את עצמינו. שפה זו שפה ועצמינו זו עצמינו. שפה באה לשרת אותנו, לא אנחנו את השפה. (אגב, לטעמי גם העם שלנו זה דבר אחד, והיהדות כדת זה דבר אחר, אבל חוששתני שזה מחוץ לתחום בו עוסק הפורום). כל עוד הם מתלוננים *בעברית* שזו שפה מיותרת, אני לא ממש מודאגת.

erezsh

New member
דאמן

ד'יס היברו יז יוזלס... קומפליטלי. בעצם אני חושב שאני אדבק לעברית בזמן הקרוב...

גרי רשף

New member
מה זה? כל אחד מביא לכאן את אח שלו?

..כמה שאמרו הגששים "אני זרקתי לך וזה אח שלי!", ועכשיו לך תוכיח שאין לך אחות. ברוך הב"ה! אגב, למה JUNIOR? אפשר ב"ה זעירא וב"ה קשישא, או ב"ה לפ"ק וב"ה לפ"ג.

גנגי

New member
או!! על זה בדיוק רציתי לדבר אתכם!

בבית החדש, זה שאכנס אליו בעוד שבוע וחצי, יש אח. אז שאביא גם אני את האח שלי? (למרות שהיא ממין נקבה, בכלל?) ורק אל תגידו לי שלא סיפרתי לכם את סיפור האח (כולל חיקויים) באחד מהמפגשים! כי אחרת איאלץ לחזור, ולו כדי לספר. אח... כמה קשים החיים...

זה מה שעשו האחים גינדי בזמנו

...ישבו ליד האח הבוער (אבל בעצם, את עכשיו הורסת לי את הבדיחה, כי אין פה כפל משמעות - לפי המשמעות השניה, הפ צריכים לשבת ליד האח הבוערת)(טוב, זה בדיחה רק לילידים)

תוריד את ה"בוער" והבדיחה תינצל ../images/Emo20.gif

ש. איך משה ויגאל גינדי מתחממים בחורף? ת. יושבים ליד האח איך חבל, שבדיחה כה משובחת הולכת לאיבוד משום שאנשים שוכחים את העבר ...

לפחות הוא לא התרסק

כמו המורה הזאת מהצ'לנג'ר שבעלה הסתובב על החוף בפלורידה וחיפש חתיכות

גנגי

New member
כל המשפחה התעוררה

בגלל הצחוק שלי, מגעילים שכמותכם! וספלינטור, תתעשת (או תתעטש, איך שבא לך) ותכתוב כבר, כן? בשביל מה יש לך אייסיקיו?

למעלה