שלום

רמזאי

New member
שלום

אני לא אתלט מקצועי אבל אני מתאמן הרבה בריצות ארוכות (בעיקר 15 קילומטר ו-1/2 מרתון). יש לי שתי שאלות: 1) איזה נעלי ריצה טובות יש בארץ (עד אלף שקל) ואיפה אפשר לקנות אותן. 2) איך עדיף לרוץ? כל הדרך במהירות קבועה או הגדלה של המהירות כל כמה מאות מטרים ואז שוב הקטנה של המהירות (כמו בצבא). נ.ב אם למישהו יש קצת סבלנות אז בבקשה שיכתוב לי תוכנית בקווים כלליים. תודה, אלישע.

GK2670

New member
יש לי אחלה תשובה!!

טוב אז נעליים אפשר לקנות למרחקים כאלה בכל חנות ספורט... אני קונה נעלי ספייקס בחנות היבואן של נייק בבני ברק אבל זה רק לריצה על המסלול באיצטדיון... לריצה כמו חצי מרטון אתה צריך נעלי ספורט נוחות שאפשר למצוא בכל חנות בארץ... אני הייתי הולך לחנות נייק מול קניון אילון כי יש להם מבחר גדול אבל בכללי אפשר למצוא בכל חנות וטווח המחירים לא אמור לעבור את ה400 450 גג לדעתי... תוכנית ריצה אני לא יכול לתת לך...אני עדיין לא מאמן

Sybh

New member
תשובות

שלום רב, לשאלתך הראשונה, התאמת נעליים זה עניין מאוד אינדיבידואלי. צריך לקחת בחשבון את מבנה כף הרגל שלך, מבנה הקשת (גבוהה, ממוצעת או שטוחה) אופן הדריכה, האם קיימת קריסה פנימה או החוצה באזור העקב וכיו"ב פרמטרים אישיים. אני גם רץ (כיום בין 30 ל-40 ק"מ בשבוע). הנעל העיקרית שאני נועל היא של SAUCONY. אני מצרף לינק לאתר שלהם. החברה הזו נחשבת לאחת המובילות בתחום נעלי הריצה, בין היתר, עקב טכנולוגיות ייחודית וגם מאחר והם מציעים מגוון רחב של דגמים המתאימים למהנים שונים של כפות רגליים (כולל מידות רוחב, שמרבית החברות האחרות לא מציעות), למשקל הגוף, לאופי המשטחים עליהם רצים (מדרכות, אספלט, שבילי דשא, עפר וכיו"ב) וגם למהירות הריצה. אני ממליץ לך לגשת לחנות היבואן ברח' כנרת 15, בני ברק (מול קניון איילון ואצטדיון רמת גן, ליד ספורט ורטהיימר). לשאלה השניה. תכנית האימון תלויה בראש ובראשונה במטרות שאתה מעוניין להגיע אליהן. יש אנשים שרצים בשביל לשמור על כושר, להוריד או לשמור על משקל ויש כאלה שמעוניינים להשתתף בתחרויות ומירוצים ומן הסתם מעוניינים לשפר גם את הסיבולת האירובית וגם את המהירות (להעלות את סף הסיבולת האנאירובית = סף חומצת החלב, כמו גם את צריכת החמצן המירבית = VO2 MAX). יש הרבה מאוד אתרים באינטרנט עם תכניות אימון שונות בהתאם למטרות. אני מצרף שני לינקים לאתרים שלדעתי יכולים להועיל מאוד (משם כבר אפשר להמשיך למצוא עוד לינקים). בהצלחה!

למעלה