שלום

yelly

New member
שלום

הנני סובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס עשיתי היום בדיקה בביה"ח שבה נתנו לי כדור עם חומר רדיואקטיבי נדמה לי ולאחר שעתיים הצמידו לי מכשיר לכמה שניות\דקה לברך ולאחר מכך לאזור הצוואר מה הבדיקה הזו עושה? הבנתי שהיא סופרת כמה מהכמות של הכדור הבלוטה קלטה לאחר שתחקרתי את מבצעת הבדיקה היא אמרה לי שהבלוטה קלטה 24% מן החומר ושזה בגדר הנורמה. מה זה בעצם אומר? אציין שיש לי מחר המשך בדיקה ובה אמורים להזריק לי חומר ראדיואקטיבי ולערוך לי מיפוי אם הבנתי נכון תודה!

פעילות יתר ובדיקת קליטה

שלום ילי, אני לא יודעת בדיוק למה עשו לך את הבדיקה. לרוב, אם אין כוונה מידית לטפל בך ביוד רדיואקטיבי, בדיקה זו לא נחוצה. אכן זו קליטה נורמלית, דבר שאומר שאם ירצו לטפל בך ביוד רדיואקטיבי לא יהיה פשוט כי יצטרכו לתת לך מנה גדולה יחסית. יתכן כי את מקבל טיפול תרופתי לפעילות יתר וכי לא הפסקת אותו מספיק זמן לפני הבדיקה? זה יכול להסביר תוצאה כזו. אני לא יודעת למה צריך לעשות לך בדיקה נוספת. כשעושים בדיקת קליטה בודקים כעבור שעתיים ושוב כעבור 24 שעות. לפי דעתי מחר לא יזריקו לך דבר, אלא שוב ימדדו כמה רדיואקטיביות נקלטה בבלוטה.

yelly

New member
אכן בדקו לי שוב לאחר 24 שעות

אך גם הזריקו לי חומר ועשו לי מיפוי

yelly

New member
אה..

וכן יש לרופא שלי כוונה לעשות לי טיפול ביוד שאם כבר תוכלי להסביר לי קצת עליו?

טיפול ביוד

שלום ילי, עם קליטה כזו, ניתן לטפל ביוד רק במידה ובמיפוי כל היוד הזה מתרכז בקשרית אחת ויתר הבלוטה מדוכא. אם הקליטה הומוגנית בכל הבלוטה, זו אינה קליטה שתאפשר טיפול תוך מנת יוד סבירה.

שום דבר מיוחד

שלום ילי, סליחה על האיחור, אבל אני מניחה שעוד לא קבלת את היוד. אם הקליטה הומוגנית, היוד יקלט בכל הבלוטה ובסופו של דבר יגרום לחלוף הפעילות יתר , ומאוחר יותר להופעת תת פעילות. לעומת זאת, אם היה מדובר במוקד חם אחד או בכמה מוקדים, היוד היה נקלט רק במוקדים האלה, שאר המוקדים לא היו סופגים קרינה ומתעוררים לתפקוד בהמשך.

למעלה