שלום

WhiteSnake 85

New member
שלום

סליחה שאני מבזבז כתום-אבל יש לי שאלה. למה להקות כמו איירון מיידן, שיש להם כישרון (לדעתי),יש להם מעריצים,ויש להם וותק לא נכנסות להגדרת אגדת רוק רק משום שהם מנגנים מטאל? הרי בפורום מזכירים כל מיני להקות מכל מיני סוגים-רוק כבד, רוק מתקדם, רוק עממי, רוק פסיכדלי ועוד. אז למה לא מזכירים רוק מטאל? אני לא מוצא שום הבדל בין איירון מיידן לבין דיפ פרפל חוץ מהוותק בשוק ו5000 הנגנים וסולנים שהיא החליפה (והיא עדיין אהובה עליי מכולן-אבל הייתי צריך להשתמש בדוגמא כלשהי). ואפילו ראיתי בכניסה לפורום בשורה של האמנים שנכללים באגדות רוק- אמנים ישראלים! הם שם ואיירון מיידן לא? בזה אני כבר מתקשה להאמין...

ThePiper

New member
כי יש פורום מיוחד רק לז'אנר הזה!

חוץ מזה, דיברנו עליהם כמה וכמה פעמים. אולי משום שאין להם הרבה מעריצים בפורום אנחנו לא מדברים עליהם הרבה (?).

HelterSkelter1

New member
לא שאני מעוניין לדבר עליהם ../images/Emo13.gif אבל

גם על קרימזו מדברים פה (ואפילו יש קישור בטאג ליין) וגם על ג'ת'רו טאל, ועל אי אל פי וכו' - ונחשו מה? גם להם יש פורום רק לז'אנר הספציפי שלהם!

פורום פרוג

לפחות לפי הגדרתו הראשונית, נועד כדי לעודד את הסצנה המקומית ולדון בהתפתחות הג'אנר היום, כאן מדברים על סוג מסויים מאוד של פרוג. עכשיו, אני אנסה להסביר בפעם ה 34534/ב על מה הפורום (ההסבר מצוי בניסוח אחר, בהודעת המנהל): השם אגדות רוק, אינו אומר כלום, אנחנו לא מגדרים מה אגדתי ומה לא, משום שהגדרה שכזו היא במהותה סוביקטיבית, השם הזה נועד לציין סגנון ותקופה מאוד קלים להבנה: בין השנים 1963 ל 1979 המוסיקה הפופלרית עברה מהפכה משמעותית ששינתה את אופיו, בתקופה זו התגבשו ג'אנרים רבים והגיעו לשיאם המוסיקאלי, הדברים שנוצרו באותה תקופה יכולים לדעתי להקרא קלאסיים (קלאסי הוא מה ששרד את הזמן ונשאר רלוונטי כשהיה ביום שנוצר), לכל היוצרים בתקופה זו משותפים, השיכים לנושא הפורום משותפים מספר מאפיינים:אווירה חברתית של שינוי, התנסויות מוסיקאליות ולרוב גם מעורבות חברתית, ככלל, הרוק באותם שנים התאפיין פחות במסחריות ויותר בחקירה של הגבולות החברתיים והמוסיקאליים. אני שונא הגדרות ג'אנריות של מוסיקה ועל פי רוב איני מצליח לאפיין מוסיקה לפי ג'אנרים אולם למי שמתקשה הג'אנרים המרכזיים המושפעים מהמאפינים שציינתי קודם הם: רוק פסיכדלי, פולק רוק,בלוז רוק, רוק מתקדם, רוק דרומי ורוק כבד. תיקוף (פיריודיזציה) של תופעות אומנותיות היסטוריות או חברתיות היא תמיד בעיה, כיוון שכך תמיד תמצא את היוצר שמבחינת הזמן גרידא אינו שייך לזמן אולם רעיונית אכן שייך לנושא הפורום, כך למשל, להקות הפאנק הרוק הראשונות (הקלאש, הסקס פיסטולס או הראמונס), שפעלו בסוף שנות השיבעים וראשית השמונים ויצרו בג'אנר מוסיקאלי (אם אפשר לקרוא לזה מוסיקאלי) שונה משהזכרתי אכן שייכות לכאן, ממש כמו הסמית'ס או G&R שפעלו בתקופות מאוחרות יותר, גם יוצרים מוקדמים יותר, כמו צ'אק ברי, אלוויס פרסלי, בילי היילי ואחרים, שהיו אבות הרוק ובלעדיהם לא היינו כאן, שייכים לפורום הגם שלכאורה הם יצרו לפני הזמנים שצינתי. להקות האבי מאטל מאוחרות יותר או להקות גראנג' הגם שהושפעו רבות מכל הלהקות שאנחנו מדברים עליהם, אינן שיכות לנושא הפורום משום שהן יצרו בזמנים אחרים וממניעים אחרים לגמרי, אפילו שחלקן (כמו איירון מיידן התחילו לפעול בסוף שנות השיבעים. ככלל את נושאי השיחה בפורום קובעים חברי הפורום, אין פה הגדרה קבועה של להקות שרק עליהן מותר לדבר, אולם מאחר ועל מרבית הלהקות שנמצאות בגאט ליין או בקישורים כמעט ואין אפשרות לדבר במקומות אחרים (לפחות לא באופן שמדברים עליהם כאן), אני משתדל להקפיד שללהקות ויוצרים שיש מקום אחר, מתאים יותר לדבר עליו, יהיה יצוג קטן ככל האפשר כאן (עד כמה שיכולותי המגבלות כמנהל מאפשרות), בכל מקרה, כבר קרה מספר פעמים שהרצון של חברי הפורום לשוחח על להקה או יוצר מסויים גרם לכך שהם נכנסו למיין סטרים של הדיון בפורום.

N a V e

New member
מה כל כך לא ברור?

הפורום הזה עד כמה שאני יודע מיועד לרוק קלאסי. איירון מיידן-מטאל לכל דבר.

Wonder goat

New member
ההודעה זו תגדיל את השירשור הזה

במלא דגובות עצבניות אך מגוננות אגדת רוק הם כל אומן שמוערב תופים או גיטרה (גם בס ) קלידים. והחלק שיותר מדי אנשים מתכחשים לו אגדת רוק הם להקה או זמר או מקלה פילמונית (לא משנה כל כך) שהתחילו לעשות רוק מלפני שנות ה80 . אין ויכוח אנשים לא מדברים על יו טו (חוץ מהולדן) אנשים לא מדברים על מדנס אנשים לא מדברים על אירון מיידן או מטאליקה. אז זה אגדות רוק

yoavsc

New member
תראה

לפי ההגדרה שלך , כל להקת רוק היא אגדת רוק.

ThePiper

New member
לדעתי...

כל אחד בוחר מיהי אגדת הרוק שלו, אבל יש קריטריונים מינימליים לאגדת רוק, קודם כל שתעשה רוק, על כל סוגיו השונים. שנית כל, אנחנו בדרך כלל לא מדברים על להקות שהתחילו ליצור אחרי 78' בערך. אבל למרות הכל לא נתחיל לדבר על להקות שלחברי הפורום אין עניין בה. תכתוב משהו על איירון מאידן אם ברצונך לדבר עליהם, לדעתי יש להם כמה דברים בכלל לא רעים והם נתנו הופעה מצויינת ברוק אין ריו (יותר טוב מהגאנס זה בטוח).

למעלה