שלום

OZ MASTER

New member
שלום

אני מעוניין לעשות מין כלוב ענק לתוכים בגינה שלי עכשיו יש לי כמה שאלות איזה סוגי תוכים יכולים לחיות מצויין בהרמוניה? ביחד? האם זה בסדר לעשות כלוב בגינה? בחוץ? מזג האויר אופטימלי? ועוד משהו אם מישהו מעוניין למסור תוכים שברשותו אני מוכן לקבל אותם בשמחה :)

סינאן

New member
להרבה יש כלוב בחוץ

שבת שלום תוכונים וקוקטלים מסתדרים יחד לגבי ריבוי אני לא יודע עם יחד זה טוב תוכי אהבה לא מסתדרים עם כלום הלאה אני לא יודע בגינה זה בסדר גמור רק אל תעשה מי רשת לולים חתולים יקרעו אותה אני לא יודע איפה אתה גר ולכן מה מזג האויר שם אבל אני באזור הצפון ובחורף מכסים עם נילון ובנתיים כבר כמה שנים לא היתה בעיה וחשוב שיהיה צל בכלוב

OZ MASTER

New member
אוקיי תודה רבה

אני גר במרכז... אבל מה קורה כשיש גשם? והאם כל סוגי התוכים אוכלים את אותו אוכל? ואני צריך לדעת בוודאות אם הם יתרבו אם הם יחיו ביחד ואיזה סוגים מסתדרים אחד עם השני?

OZ MASTER

New member
ואם יש לי כלוב בחוץ

ציפורים אחרים יכולים להדביק את התוכים במחלות? ויש מחלות שתוכים יכולים להדביק בני אדם בהם?

סינאן

New member
יש מחלות

היי אני יודע על תוכונים וקוקטלים יחד אם יורד גשם אז תמיד צריך לעשות לתוכים גג ויש כאלה שחצי גג כדי שהם יבחרו שמש או לא לא יודע על מחלות בין ציפורים חופשיות ותוכים אבל ישנה מחלה שניקראת קלמידיה שיכולה לעבור לאנשים ויכולה לגרום לילדים דלקת ראות כרונית ניתן לבדוק אצל וטרינר ובקלות עם חומר שמוסיפים למים לנטרל את הקלמידיה אמר לי פעם וטרינר שיש להרבה מאוד תוכים קלמידיה כנשאים ולעיתים היא פורצת במצבי לחץ

לוי אסף

New member
מישהו יודע איפה יש הסבר איך בונים

כזה כלוב. אני רוצה להכין כלוב בסדר גודל של 2 וחצי רוחב, מטר וחצי גובה+ -. ו2 מטר אורך. איך בונים כזה כלוב? וגם אני גר בצפון במצפה שקוראים לו מכמנים והטמפרטורה בחורף יכולה להיות סביב ה-0 מעלות אז האם טמפרטורה כזאת יכולה לפגוע בתוכי?

bigjack

New member
לי יש כלוב כזה בחצר .......

רק יותר גדול. לגבי הטמפרטורה: התוכים בדרך כלל לא סובלים מקור אלא יותר מהרוחות. אבל 0 מעלות זה מאד קר ולא בטוח שהם יעמדו בזה ללא חימום. כתבתי לפני כשבוע מאמר על בניית כלוב כזה עם טיפים בפורום 'עשה זאת בעצמך' ואנסה לקשר אותך לשם. אפשרי לגדל ביחד תוכונים, קוקוטיילים רוזלות וגם פינקים אבל הפינקים לרוב לא יתרבו כי התוכים הורסים להם את הקינים. צחי

לוי אסף

New member
יש לי שאלה....

האם כלוב כמו שיש בתמונה המצורפת יכול לשמש גם תוכי שונה לדוגמא- סנגל או לורי..... כי אני לא רוצה להחזיק אותו בכלוב קטנטן ובזן שאני בבית ספר לא בא בחשבון שהוא יהיה לבד בבית.

bigjack

New member
כמובן שאפשר.......

רק בשינוי קל שהמסגרת תהיה מברזל ולא מעץ כמו אצלי. רק תיקח בחשבון שתוכים גדולים 'נוטים' להיגנב יותר מה'פשוטים'. צחי

לוי אסף

New member
גנבים זאת לא הבעיה.... בחור שאני גר

אין גנבים.... ואם הם יבואו הכלבה שלי תפחיד אותם.

bigjack

New member
../images/Emo118.gif וכמובן מזל טוב לפורום ../images/Emo118.gif

אני חובב חיות מושבע מילדות. ותוכים משנת 85 כשהשתחררתי מצה'ל והתחלתי את השיגעון עם תוכון גמדי בשם 'סם' שאילפתי והמשכתי לקוקוטיילים לג'אקו אמאזונה ומיינה בירד (שהיא בעצם ציפור, אבל מדברת). כיום יש לי כלוב תעופה בחצר בגודל של 3*3 מ' בגובה של-2 מ' עם כ60 תוכונים וכ-20 קוקוטיילים שמתרבים וחיים בהרמונייה. חוץ מהתוכים יש לי בחצר גם בריכת דגים ובנוסף שתי כלבות שלושה חתולים ותוכון מאולף של הבן. אשמח להשתתף בפורום ולתרום מהידע. צחי אצרף גם תמונות מהחצר.

רואי

New member
המאמר של bigjack על בניית הכלובים

נמצא גם בפורום זה, אז ניתן לעיין בו כדי ללמוד יותר...

למעלה